Komentara: 2
Pregleda: 906

Fudbal: „Golubice“ počele pripreme za novu sezonu

25.07.2024. u 08:00h
Izvor: Subotica.com
Fudbal: „Golubice“ počele pripreme za novu sezonu
Foto: ŽFK "Spartak"

Pauza za “golubice” je okončana, danas su počele pripreme za nove izazove. Pred Spartakom  su jasni ciljevi, ali i dosta neizvesnosti, jer proces oko titule za minulu sezonu još nije zavrpšen i ne zna se da li će Subotičanke na evropsku scenu ili kreće samo pohod na novu šampionsku titulu.

- Zvanično je juče počelo okupljanje, a danas bi trebali polako da se kompletiramo i da započnemo pripreme za novu sezonu. Razlog što malo kasnimo jesu reprezentativne obaveze velikog broja naših igračica koje su imale dve utakmice u kvalifikacijama kada je reč o A selekciji, kao i one koje su bile na Evropskom prvenstvu do 19 godina – rekao je Bojan Arsić, sekretar Spartaka - Okrećemo se novoj sezoni koja počinje 24. avgusta kada Spartak gostuje novom superligašu Milutincu iz Zemuna. Drugo kolo bi trebali  već da igramo na Gradskom stadionu gde su u toku radovi oko rekonstrukcije terena zbog čega se radujemo, jer ćemo imati savremen teren i dobre uslove.

Fudbal: „Golubice“ počele pripreme za novu sezonu

Bojan Arsić - (foto: ŽFK "Spartak")

Osvrnuo se Arsić i na prošlu sezonu i spornu situaciju oko šampionske titule gde su Subotičankama oduzeti bodovi.

- Što se tiče teme oko titule koja nam je oduzeta ona je aktuelna, klub i dalje radi na vraćanju  titule u ovaj grad putem državnih organa. Klub nije prestao da se bori za ono što je obećao. Mislim da smo u završnoj fazi i zato je još neizvesno koje ćemo takmičenje igrati, tačnije da li ćemo i mi biti deo evropskog nadmetanja. Borimo se da ono što je za zelenim stolom oduzeto klubu, vratimo gde  pripada – istakao je Bojan Arsić.

Da bi što spremnije dočakale borbu za bodove "golubice" će u okviru pripremnog perioda odigrati nekoliko kontrolnih utakmica.

- Čeka nas mesec dana rada. Imamo zakazane kontrolne utakmice, a već za vikend nas očekuje prva gde ćemo igrati protiv DVK, potom sledi meč u  Budimpešti sa Ferencvarošom, a generalka će biti sa prvakom Hrvatske Osijekom. Posle te utakmice ulazom u završnu fazu i već je tu početak prvenstvene trke - objašnjava Arsić.

Fudbal: „Golubice“ počele pripreme za novu sezonu

Bređan, Arsić, Slović (foto: ŽFK "Spartak")

Kada je reč o prelaznom roku  koji traje do 15. septembra u Spartaku ovog leta su aktuelni i odlaci i dolasci.

- Mi aktivno radimo po pitanju angažovanja novih igračic, pred nama je veliki vremenski period i sve ide planski. Pored pojačanja biće veliki broj naših mlađih igračica priključeno seniorskoj ekipi kako bi smo videli na koga ćemo moći da računama  – kaže Arsić – Odlasci su svakako aktuelni. Tijana Filipović nastavlja karijeru u Rusiji, Fani Vago je otišla u MTK-a  gde će započeti trenersku karijeru i nastaviti da igra, a golmanka Jefimija Škandro će ovih dana izabrati neki od inostranih klubova od kojih ima ponude. Po pitanju te pozicije mi smo već pronašli zamenu i iz Spartak DOO "povukli" Iris Ungur.

Fudbal: „Golubice“ počele pripreme za novu sezonu

Violeta Slović (foto: ŽFK "Spartak")

Violeta Slović, kapiten Spartaka pred start nove sezone 

- Kao u životu tako i u sportu nikada se ne osvrćem na prošlost, uvek živim u sadašnjem trenutku i gledam u budućnost. Želimo da prezentujemo najbolji fudbal kao i uvek, da budemo dominantni u svakom segmentu. Spartak je velika institucija i mi uvek postavljamo visoke ciljeve, a do sada smo ih gotovo sve i ostvarili. Želimo da uživaom u svakom segmentu kao svih ovih godina uz podršku u gradu. Subotica zaslužuje da ima jedan ovakav kolektiv kao što je Spartak – istakla je Slovićeva -  Jedan od ciljeva je osvajanje  šampionske titule, ali i afirmacija mladih igrača. U prethodnom periodu smo pružili šansu velikom broju mlađih igračica i verujem da će one u budućnosti biti okosnica našeg tima. Za mene je najvažnije da je kostur tima ostao. Klub radi na dovođenju  pojačanja i nadam se  da ćemo uspeti svim snagama osvojuti šampionsku titulu. Ne mogu reći da je vratimo, jer smatram da smo mi zasluženo na terenu osvojili i prethodne sezone. Sve to je nas ojačalo i ujedinilo i nikada nećemo odustati od svojih snova.

Došlo je do kadrovskih promena u Omladinskoj školi Spartaka. Renato Pirša dosadašnji koordinator škole je razrešen svih funkcija u klubu, a tu ulogu će preuzeti Nebojša Bređan.

- Omladinska škola ulazi  u potpunu reorganizaciju i kompletan program razvoja će ići po planu Borisa Arsića šefa struke prvog tima. Interes nam je da svu našu decu dovedemo do nivoa koji je neophodan da ona budu spremna za seniorski tim. Trener kadeteske selekcije biće Mladen Antonić, stručnjak koji je dugi niz gosina radio u Švedskoj i poseduje A licencu, a i Violeta Slović će ući u projekat omladinske škole. Ona će voditi jednu od mlađih selekcija razvojne baze i dati svoj doprinos da upravo te najmlađe devojčice imaju najboljeg demonstratora, idola i da pokupe znanje od nje. To je projekat razvoja škole fudbala koji će Nebojša zajedno sa Borismo voditi. Đorđe Sekulić kondicioni trener će biti zadužen za fizičku spremu dece omladinske škole, ali će pomagati i oko seniorskog tima. Željka Belovan naša prvotimka će biti angažovana u radu sa mlađim kategorijama na funkciji poslovnog sekretara jer nam je želja da što više naših devojaka osposobljavamo za određene funkcije i uloge u klubu. Od septembra će početi i upis dece u školu fudbala, ali o tome više kada dođe vreme – objašnjava sekretar kluba.  

Novi koordinator škole fudbala, Nebojša Bređan, ukratko je objasnio šta planira da sprovede.

Fudbal: „Golubice“ počele pripreme za novu sezonu

Nebojša Bređan (foto: ŽFK "Spartak")

- Biti koordinator Ženskog fudbalskog kluba Spartak je velika čast i privilegija za mene i naravno obaveza da i na terenu i van terena dajem svoj maksimum i toj deci, kao i njihovim roditeljima budem servis za sve, sva pitanja i nedoumice koje mogu da se jave na tom putu. Ono što deca u Spartaku imaju verujem da malo gde u nekom drugom od klubova je tako, a to je da od samog početka imaju prisutnos šefa stručnog štaba seniorske ekipe Borisa Arsića, čoveka koji u kontinuitatu svake godine dokazuje da je moguće u malom klubu sa skromnim budžetom napraviti rezultate  za ponos. Imamo tu i Violetu Slović koja je uzor mladima i simbol uspeha u ženskom fudbalu. Klub je rešio da uđe u kompletnu reformu mlađih selekcija iz razloga što želimo da tim devojčicama obezbedimo logičan put u njihovoj karijeri. Želimo da pružimo mogućnost da jedno dete, bilo iz Subotice ili nekog drugog grada, kada izrazi želju da bude profesionalni fudbaler to bude samo logičan sled događaja, logičan nastavak kvalitetnog rada koji je prethodio tome. Verujem da smo na ovaj način ozbiljno pogledali u budućnost i da sa sigurnošću možemo da kažemo da smo ušli u projekat stvaranja neke nove Violete Slović, Tijane Filipović , igračica koje će ostaviti ozbiljan pečat u Spartaku i ženskom fudbalu – rekao je Bređan.

Fudbal: „Golubice“ počele pripreme za novu sezonu

JUBILEJ KAPITENA U NACIONALNOM DRESU

Bojan Arsić je u ime kolektiva čestitao kapitenki Spartaka i reprezentacije Srbije na jubileju povodom 100 odigranih utakmica u dresu nacionalnog tima istakavši da su svi u klubu izuzetno ponosni na nju, kao i grad Subotica, te tim povodom joj uručio prigodan poklon. Slovićeva se zahvalila na čestitkama, zatim Tijani Filipović koja je posle decenije napustila “jato golubica”.

- Zvaničnih utakmica za reprezentaciju odigrala sam 100, a od toga 95 posto kao igračica Spartaka. Sve se može, biti dobitnica zlatne lopte dva puta, da imate 100 nastupa za nacionalni tim i da igrate u Srbiji, a to je dokaz  da Spartak vredno radi godinama unazad i da je veliki brend. Četrnaest godina sam u ovom  klubu i zaista sam srećna i ponosna što su mi omogućili da rastem i da se razvijam pre svega kao čovek i svima hvala na tome, a ovaj gest je dokaz koliko je uzajamno poštovanje – rekla je Slovićeva - Zahvaljujem se i Tijani Filipović koja je u proteklih 10 godina učinila velike stvari za ovaj klub. Ponosna sam što sam upoznala takvu osobu. Bilo je uživanje igrati sa njom. Njene emocije na konferenciji pred odlazak su samo potvrdilie šta je ovaj klub i kroz šta smo sve prošli za provedeno vreme u Spartaku, koliko lepih trenutaka smo doživeli. Hvala ti Tićo na svemu, a naše prijateljstvo ćemo nastaviti!

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 dana i 6 časova
Komentara: 2
Pregleda: 906
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.