Komentara: 0
Pregleda: 1835

Fudbal: "Golubice" savladale Crvenu zvezdu (3:1)

04.04.2021. u 13:30h
Izvor: Subotica.com
Fudbal: "Golubice" savladale Crvenu zvezdu (3:1)
Foto: ŽFK "Spartak"

Fudbalerke Spartaka bile su bolje i zasluženo pobedile Crvenu zvezdu sa 3:1 u poslednjem kolu ligaškog dela. Igra koju su prikazala ova dva tima opravdala je epitet derbija, a Subotičanke su još jednom potvrdile zašto su neprikosnovene u Srbiji.

Prvih desetak minuta proteklo je u ispitivanju snaga uz blažu inicijativu domaćina, a onda su „golubice“ pojačale ritam. Šarićeva je bila u prilici, ali je odbrana Zvezde kratko izblokirala njen udarac, a potom je Šćepanovićeva loptu smestila u sopstvenu mrežu i Spartak je poveo sa 1:0.  Pokušavale su gošće da izjednače, ali je završnica izostajala.

U 33. minutu domaći tim je udvostručio prednost. Filipovićeva je proigrala Živanu Stupar pred kaznenim prostorom zvezde, ona je uputila šut i smestila loptu u mrežu za 2:0. Samo dva minuta kasnije Crvena zvezda je smanjila na 2:1 pogotkom Mirele Tenkov.

Do isteka prvog dela vodila se borba, ali promene rezultata nije bilo.

U nastavku su gošće mogle do izjednačenja. Šćepanovićeva je prošla po levoj strani, uputila ka Mireli Tenkov pas, uspele su se vratiti igračice Spartaka u odbranu i lopta je završila pored stative. Na drugoj strani zapretio je domaći tim iz slobodnog udarca. Filipovićeva je šutirala pored gola. Kako je vreme odmicalo igra oba tima je opravdavala epitet derbi duela.

Smenjivale su se prilike na obe strane, igra je bila dinamičnija, i samo se čekalo ko će postići gol. Spartak je zapretio preko Filipovićeve, potom je pokušala i Šarićeva, ali je lopta zakačila nekog od igračica i završila u korneru. Udarac iz ugla izveo je domaći tim, Milica šarić bila je najviša u skoku i loptu plasirala u gol Zvezde – 3:1 

Do kraja meča Spartak je imao još nekoliko dobrih prilika, ali je Petrovićeva odolela i nije dozvolila šampionkama da ostvare ubedljiviju pobedu.

Spartak – Crvena zvezda 3:1 (2:1)
Šćepanović 16’ (ag), Stupar 33’,  Šarić 60’ - Tenkov 35’

Spartak:  Kostić, Nađ, Vajda (Golubović) , Slović, Frajtović, Zerfos, Fiedler, Filipović, Kusi, Šarić, Stupar.

Crvena zvezda: Petrović, Šćepanović, Đorđević, Miladinović, Milović (Milošević), A. Savanović, Tenkov, S.Savanović (Pavlović), Nikolić, Popović, Vasović.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1835
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.