Komentara: 5
Pregleda: 1533

Fudbal: „Golubice“ se oprostile od Lige šampiona, Norvežanke slavile sa 3:1

22.08.2022. u 12:39h
Izvor: Subotica.com
Šampionke Srbije, fudbalerke Spartaka, okončale su takmičenje na međunarodnoj sceni. Subotičanke su pretrpele poraz od 3:1 u finalnoj utakmici kvalifikacione grupe 11 od Bran Kvinera.
Fudbal: „Golubice“ se oprostile od Lige šampiona, Norvežanke slavile sa 3:1
Foto: Mikiko Ishikawa

Norvežanke su u prvom delu bile bolje i stekle prednost, dok su „golubice“ u nastavku pokazale da mogu mnogo više, ali visoko vođstvo protivnika bilo je nedostižno. Pobeda je pripala prvaku Norveške koji  nastavlja dalje takmičenje u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Fudbal: „Golubice“ se oprostile od Lige šampiona, Norvežanke slavile sa 3:1

Norvežanke su od starta imale veću inicijativu. Atakovale su na glo Spartaka, nizale prilike i poluprilike, ali su „golubice“ odolevale gde se istakla Dajana Mihajlović odbranama sve do 20. minuta kada je odbijenu loptu prihvatila Rakel Engesvik na ivici šesnaesterca i plasirala je u gornji ugao – 0:1. Nije mnogo trebalo igračicama Bran Kvinera da udvostruče prednost. Posle male greške domaćih, Tameka Jelop je iskoristila svoju šansu i savladala Mihajlovićevu -0:2.

Fudbal: „Golubice“ se oprostile od Lige šampiona, Norvežanke slavile sa 3:1

Krenule su Subotičanke ofanzivnije ka golu Aurore Mikalsen , ali je Živana Stupar slabo šutirala. Pokušala je nešto kasnije Alisa Kusi, njen šut izblokirala je Tuva Hansen. Mogle su „golubice“ da smanje prednost iz prekida. Nakon  dobro izvedenog kornera od strane  Živane Stupar u kaznenom prostoru je skočila Kusi, ali su se Norvežanke uspele odbraniti.

U nastavku Maria Brohman posle asistencije Sine Gaupset savladala je Dajanu Mihajlović i gošće su povele sa 3:0. Stopostotnu priliku da smanji prednost Norvežanki imala je Jelena Šever u 69.minutu. Tijana Filipović je uposlila u petercu Bran Kvinera, ali se istakla Aurora Mikalsen odličnom odbram.

Fudbal: „Golubice“ se oprostile od Lige šampiona, Norvežanke slavile sa 3:1Konačno su šampionke Srbije probile bedem Norvežanki i smanjile prednost na 1:3. U 72. minutu Tijana Filipović je uputila udarac iskosa sa leve strane, nadmudrila istrčalu Auroru Mikalsen i postigla pogodak. Preuzele su terensku inicijativu „golubice“  i pokušavale da što pre dođu do drugog pogotka, ali nisu uspevale.

Vesna Milivojević je u 80. minutu uputila silovit šut iz daljine i pogodila prečku. Atakovale su Subotičanke do kraja, ali nisu uspele da dostignu prednost od dva gola i Bran Kviner je slavio u finalu.

Fudbal: „Golubice“ se oprostile od Lige šampiona, Norvežanke slavile sa 3:1

Spartak - Bran Kviner 1:3 (0:2)
Filipović 72' – Engesvik 20', Jalop 24', Brohman 55'

Spartak: Mihajlović, Baka  (Vučković), Slović, Kovart, Frajtović, Kusi, Stupar, Milivojević, Stajer (Vlajnić), Filipović, Ovusu (Šever).

Bran Kviner: Mikalesen, Kvame (Stenevik), Ostenstad, Bergsvand, Hansen, Lund, Lie (Nigard), Gaupset, Jalop 7 (Nalsund), Brohman (Gudmundsdotir), Engesvik (Asland).

Violeta Slović kapiten Spartaka nakon poraza od Norvežanki istakla je da ostaje žal bog eliminacije i zahvalila se publici na podršci.

Fudbal: „Golubice“ se oprostile od Lige šampiona, Norvežanke slavile sa 3:1

- Nažalost nismo uspeli da uspostavimo našu igru od prvog minuta i sve što smo pripremale na terenu nismo prikazale zbog čega ostaje veliki žal jer smatram da imamo dobru ekipu. Jednostavno nije bio naš dana. Koliko god da smo želele, trčanje nije bilo na zavidnom nivou i opet smo se vratile korak nazad. Moraćemo da radimo još mnogo kako bi uspele da odemo u drugu rundu naredne gosine – rekla je Violeta Slović kapiten Spartaka posle utakmice - Žao mi je  što publika nije imala priliku da vidi našu igru koju smo prikazale u prethodnom periodu, naš ofanzivan stil igre. Nadam se da  će biti prilike sledeće godine da uživaju, a sada im hvala na velikoj podršci.

Boris Arsić, šef struke Spartaka, posle poraza od Bran Kvinera i okončanja takmičenja na međunarodnoj sceni.

Fudbal: „Golubice“ se oprostile od Lige šampiona, Norvežanke slavile sa 3:1- U najavi ovih kvalifikacija sam rekao da smo dobili jakog rivala, ekipu koja dolazi iz punog takmičarskog kapaciteta gde je već 17 kola odigrala, dok mi nismo ni počeli takmiče i taj takmičarsk aspekt nam fali. Prvo poluvreme smo odigrali jako slabo. Ušli smo pod velikim pritiskom gde smo grešili mnogo, brzo gubili loptu. Protivnik je bio visoko, pritiskao nas, dok mi nismo imali adekvatno rešenje da zadržimo pas i Norvežanke su zasluženo posle 45 minuta imao prednost. U nastavku smo pokušali nešto da promenimo, više smo rizikovali, napravili  više šansi i postigli jedan gol - analizirala je Violeta Slović. - Za nas značajno iskustvo iz kojeg moramo da izvučemo pouke i čekamo novu priliku, a čestitke Norvežankama koje su ovog puta bile bolji rival i zasluženo idu dalje.

Spartak se okreće domaćem takmičenju gde ga već u četvrtak, 25. avgusta čeka prvenstvena utakmica kada će na Gradskom stadionu dočekati niški Mašinac od 18 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 10 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 1533
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

uefa women's champions league

boris arsić

violeta slović

uefa liga šampiona za žene

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.