Komentara: 0
Pregleda: 1002

Fudbal: „Golubice“ slavile protiv Radničkog (6:0)

05.11.2023. u 13:07h
Izvor: Subotica.com
Nastavile su fudbalerke Spartaka pobedničku seriju u šampionatu i slavile protiv Radničkog sa 6:0 u 9. kolu Superlige. Da nije bilo pred golom Kragujevčanki raspoložene Anđele Pajević koja je sjajno intervenisala nekoliko puta, Spartak bi upisao ubedljiviji trijumf.
Fudbal: „Golubice“ slavile protiv Radničkog (6:0)
Foto: ŽFK "Spartak"

Imale su „golubice“ inicijativu od samog starta, ali su Kragujevčanke odolevale svim napadima sve do 17. Minuta kada su Subotičanke salomile odbranu Radničkog, a prednost im je donela Anđela Marković. Nije mnogo trebalo Spartaku da dođe i do drugog pogotka. Fani Vago se pobrinula da zatrese mrežu rivala -2:0.

U nastavku utakmice Subotičanke su i dalje diktirale ritam. Stvorile su nekoliko dobrih prilika, ali se istakla Pajevićeva sjajnimo intervencijama. U 51. minutu Vago je pogodila prečku, ali je ubrzo propuštenu šansu nadoknadila izuzetno raspoložena za igru Tijana Filipović i dovela „golubice“ do prednosti od 3:0. En Makenzi je bila precizna za 4:0. Fani Vago je posle dve izgledne prilike konačno pogodila u 66. minutu i na semaforuj je stajao rezultat 5:0. U samom finišu utakmice Vago je po treći put naterala Pajevićevu na kapitulaciju za konačnih 6:0.

Spartak – Radnički 1923 6:0 (2:0)
Marković 17', Vago 24', 66', 87', Filipović 53', Makenzi 57'

Spartak Škandro, Slović, Makenzi (Baka), Ostrem (Boaduva), Hansen, Vago, Filipović, Gajić, Šarić (Nađ), Marković, Ćirić.

Radnički 1923: Pajević, Nikolić, Živković, Ćingelić, Jurišević, Gogić, Milosavljević (Simonović), Tomanović, Marjanović (Rakočević), Vuković (Bicić), BabIć (Janković).

Fudbal: „Golubice“ slavile protiv Radničkog (6:0)

Spartak će u sredu odigrati zaostalu utakmicu 7. kola sa Vojvodinom, a potom u subotu „golubice“ gostuju u Nišu gde se sastaju sa Mašincem.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 meseci i 1 nedelju
Komentara: 0
Pregleda: 1002
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.