Komentara: 0
Pregleda: 924

Fudbal: "Golubice" slavile protiv Sloge, Spartak DOO poražen u Novom Sadu

27.03.2023. u 15:45h
Izvor: Subotica.com
"Golubice“ su upisale ubedljivu pobedu protiv Sloge iz Zemuna, dok je Spartak DOO poražen u Novom Sadu od Proletera sa 3:1 u 14. kolu Superlige.
Fudbal: "Golubice" slavile protiv Sloge, Spartak DOO poražen u Novom Sadu
Foto: ŽFK "Spartak"

Već u prvom poluvremenu Subotičanke su stekle prednost od 3:0 i praktično rešile pitanje pobednika, a u nastavku boljom igrom i sa još dva pogotka stigle do trijumfa od 5:0.           

Spartak je posle dva minuta igre stigao do prednosti. Sara Pavlović je izvela udarac iz ugla, a pred golom Sloge najbolje se snašla Anastasija Ćirić i zatresla mrežu – 1:0. Nije dugo trebalo „golubicama“ da povećaju vođstvo. Sa ivice šesnaesterca iskosa s desne strane Vučkovićeva je uputila udarac i loptu zavukla pod prečku – 2:0. Iamle su Subotičanke potpunu dominaciju na terenu, a u 31. minutu Anastasija Ćirić je ponovo bila precizna posle prekida i dobro izvedenog kornera za 3:0. Pokušale su gošće iz Zemuna da dođu do gola Milice Kostić, ali su u dva navrata pogrešile u završnici, Popovićeva je bila neprecizna i loptu poslalapored stative.

KRAJ LIGAŠKOG DELA - Utakmicama 14. kola okončan je ligaški deo, a sada sledi dvonedeljna pauza zbog reprezentativnih obaveza. Plejof počinje 15. aprila gde će se pored Subotičanki boriti TSC, Crvena zvezda i Sloga iz Zemuna. Spartak startuje sa prve pozicije, a prvi protivnik „golubicama“ biće Zemunke. Spartak DOO je ligaški deo završio na sedmom mestu i igraće plejaut (za opstanak).

I u nastavku je Spartak bio tim koji diktira ritam igre na terenu.  Na 4:0 u završnici utakmice povećala je prednost „golubica“ Alina Baka, a tačku na ubedljivu pobedu stavila je Živana Stupar u poslednjem minutu meča.

Spartak – Sloga 5:0 (3:0)
Ćirić 2', 31', Vučković 6', Baka 87', Stupar  90'

Spartak: Kostić, Vučković (Gajić), Slović, Tihon (Uvalin), Hansen (Gaković), Frajtović, Filipović, Pavlović, Stupar, Štajner (Marković), Ćirić (Baka).

Sloga: Gardijan, Medić, Blagojević, Živković, Batočanin (Radinović), Dabić, Paunović, Popović, Zlatanović, Gajević (Milić), Trutić.   

SPARTAK DOO PORAŽEN U NOVOM SADU OD PROLETERA

Spartak DOO je poražen od Vojvodine sa 3:1. Novosađanke su bile bolje od starta, povele su sa dva gola prednosti. Uspele su plavo – bele da smanje , ali je domaćin u završnici postigao treći pogodak i bodovi su ostali u Novom Sadu.

Posle 14. minuta igre Vojvodina je pogotkom Stojićeve povela, a prednost domaćeg tima udvostručila je Miloševićeva. Nisu posustajale ubotičanke, pokušavale su da smanje vođstvo crveno – belih, ali su bile neprecizne u završnici.

U nastavku se vodila borba. Spartak je golom Jelene Šever smanjile prednost Vojvodine, ali više od toga nisu uspele. Konačan rezultat postavila je Nevena Kurteš pogotkom u 84. minutu.

Vojvodina – Spartak DOO 3:1 (2:0)
Stojić 14', Milošević 32', Kurteš 84' – Šever 78'

Vojvodina: Đukić, Jovanović (Mitrović), Milošević, Majstorović, Savić, Trbulin (Šranka), Stojić, Petrović, Plavšić, Beronja, Trivić (Mijatović).

Spartak DOO: Mihajlović, Golubović, Backović, Pataki, JovanIĆ (Ninković), Šever, Rajić, Jošić, Jović, Arsenin (Milosavljević), Đokić (Leškov).

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 924
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.