Komentara: 1
Pregleda: 2178

Fudbal: „Golubice“ slavile protiv TSC-a, Spartak DOO bolji od Vojvodine

01.05.2023. u 17:30h
Izvor: Subotica.com
Uspešan vikend za subotički ženski fudbal. U pohodu ka novoj tituli prvaka Spartak je sa 4:0 slavio protiv TSC-a u Kanjiži, dok je kartu za opstanak u eliti Spartak DOO tražio protiv Vojvodine na domaćem terenu i upisao pobedu od 3:1.
Fudbal: „Golubice“ slavile protiv TSC-a, Spartak DOO bolji od Vojvodine
Foto: ŽFK "Spartak"

U drugom kolu plejofa Spartak je na gostovanju ubedljiv bio protiv TSC-a. Tim Borisao Arsića tokom svih 90. Minuta diktirao je ritam. Do vođstva je došao u završnici prvog dela, a u nastavku sa još tri pogotka potvrdio odličnu igru.

Posle nekoliko propuštenih šansi „golubice“ su u finišu prvog dela stekle prednost. Na sjajnu asistenciji Tijane Filipović, Živana Stupar je bila precizna-0:1.

U drugom poluvremenu nastavlie su Subotičanke u istom ritmu. Živana Stupar je dobro zapretila, ali je Vešićeva odbranila. Na 2:0 povisila je Violeta Slović posle prekida. Tijana Filipović izvela je udarac iz ugla, a Slovićeva pogodila. Pokušale su igračice TSC-a da ugroze Milicu Kostić, Marjanovićeva je šutirala, dobro se snašla golmanka Spartaka i sačuvala svoju mrežu. Neodbranjivo u rašlje, Sara Pavlović je pogodila za 3:0, a tačku na pobedu od 4:0 stavila je Živana Stupar svojim drugim pogotkom.

TSC – Spartak 0:4 (0:1)
Stupar 43', 87', Slović 68', Pavlović 70'

TSC: Vešić, Kecman (Krivokapić), Jovanović, Magovčević, Belovan, Siluši, Marjanović, Đurđevac (Ivošević), Andrić (Vešić), Drobnjak, Vujadinović (Božić).

Spartak: Kostić, Baka (Gaković), Vučković, Slović, Marković (Šarić), Hansen (Gajić), Frajtović, Filipović, Pavlović, Stupar, Stajner (Tihon).

SPARTAK DOO SA IGRAČICOM MANJE DO POBEDE

Spartak DOO je u drugom kolu plejauta posle velike borbe uspeo da preokrene rezultat protiv Vojvodine i dođe do važne pobede koja im znači za boru u opstanku i mesto u baražu.

Vojvodina je stigla do prednosti u 14. minutu, a precizna je bila Nikolina Plavšić. Nije primljeni gol pokolebao Subotičanke. Zaigrale su mnogo ofanzivnije i u 32. minutu stigle do izjednačenja. Staša Đokić je poravnala rezultat na 1:1. Preuzele su domaće igračice inicijativu, a Đokićeva je po drugi zatresla mrežu Vojvodine i preokrenula rezultat – 2:1.

U drugom poluvremenu nastavljena je borba u kojoj su na kraju uspešnije bile domaće igrčaice, čaki i ako su ostale sa igračicom manje u 72. minutu kada je Milica Leškov zaradila crveni kartom. U finišu utakmice bolju igru Spartak je krunisao još jednim pogotkom, a Đokićevu je savladala Jelena Šever za trijumf od 3:1.

Spartak DOO – Vojvodina 3:1 (2:1)
Đokić 32', 40', Šever 89' – Plavšić 14'

Spartak DOO: Praštalo, Golubović, Pataki, Jovanović, Ninković (Milosavljević), Leškov, Šever, Rajić, Jović, Arsenin (Pandev), Đokić.

Vojvodina: Đokić, Jovanović, Kurteš, Majstorović, Savić, Trbulin, Stojić (Mitrović), Plavšić, Beronja, Šranka (Stokić), Trivić.

Spartak u narednom kolu obe ekipe gostuju u Beogradu. Spartak se sastaje sa Crvenom zvezdom,  a Spartak DOO će odmeriti snage sa Zvezdom B.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 2 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 2178
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.