Komentara: 1
Pregleda: 970

Fudbal: „Golubice“ u Bačkoj Topoli od 15 časova dočekuju Rozengard

11.10.2023. u 09:12h
Izvor: Subotica.com
Spartak je već ostvario veliki uspeh ove sezone na međunarodnoj sceni nakon što je obezbedio mesto u drugoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona i našao se u društvu 22 najbolje ekipe u Evropi. Sada prvaka Srbije samo jedna prepreka deli od plasman u grupnu fazu među 16 najboljih timova, a to je dvomeč sa Rozengardom.
Fudbal: „Golubice“ u Bačkoj Topoli od 15 časova dočekuju Rozengard

Pred „golubicama“ je danas ispit sezone, prva od dve utakmice sa predstavnikom Švedske koju igraju u Bačkoj Topoli od 15 časova. Znaju u timu Borisa Arsića koliki značaj ima ovaj meč, da neće biti lako doći do željenog rezultata, ali se ne predaju unapred već veruju da su bliže nego ikad do sada grupnoj fazi najeminentnijeg takmičenja.   

- Neće nam biti ni malo lako, očekuje nas zahtevna utakmica sa veoma ozbiljnom ekipom Rozengarda, ali o ovome se sanja ceo život. Svima nam je bio cilj da se kvalifikujemo u grupnu fazu lige šampiona i mislim da imamo velike šanse kao nikad pre da u tome i uspemo. Devjke su spremne, a motiva ne manjka da ostvarimo pozitivan rezultat. Daćemo sve od sebe da obredujemo i usrećimo naše porodice, državu i grad. Mislim da je vreme da ispišemo istoriju jer ove devojke, stručni štab i ova generacija to zaslužuju. Godinama se spremamo, radimo i dugo smo čekali ovakvu priliku i misim da je ovo pravi  trenutak da zablistamo na terenu – kaže Tijana Filipović.

Subotičanke su spremne za nove izazove iako neće biti u najjačem sastavu u prvoju od dve utakmice druge kvalifikacione runde za Ligu šampiona protiv predstavnika Švedske. I pored poteškoća koje ih prate, „golubice“ su spremne da krenu ka novom uspehu poručuje Violeta Slović kapiten Spartaka.

- Ulazimo u ovaj meč sa Rozengardom uz malo poteškoća jer En Langdok Makenzi  ima crveni karton iz finalnog meča prve runde i na nju ne možemo da računamo, kao ni Fani Vago koja je od izuzetnog značaja. Ona nema pravo nastupa jer je u rundi jedan nastupala za Ferencvaroš svoj prethodni klub – objašnjava Violeta Slović, kapiten Spartaka – Biće težak meč, ali igramo na domaćem terenu i pokušaćemo da prikažemo dobru igru, pružimo sjajnu partiju i ostvarimo dobar rezultat pred revanš koji nas čeka za dve nedelje u Švedskoj. Osećamo dozu pritiska jer želimo na nabolji mogući način da predstavljamo naš klub u Evropi, a i vrlo dobro znamo šta donosi runda dva. Svesni smo da imamo 180 minuta da napravimo senzaciju. Potrudićemo se koliko god je moguće da to i učinimo.

Utakmica se igra na TSC Areni od 15 časova, a ulaz je besplatan za sve ljubitelje fudbala.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 meseci i 5 dana
Komentara: 1
Pregleda: 970

Povezana vest

Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.