Komentara: 3
Pregleda: 1825

Fudbal: "Golubice" u drugoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona

10.09.2023. u 12:45h
Izvor: Subotica.com
Spartak je ostvario veliki uspeh na međunarodnoj sceni. „Golubice“ su zabeležile pobedu u poslednjem meču kvalifikacione grupe četiri protiv prvaka Finske Kupsa od 2:1. Iako su bile u zaostatku jer je protivnik prvi stigao do prednosti, Subotičanke su pokazale još jednom da im je mesto među najboljima i da imaju ambicije za više, uspele da izjednače, a potom i preokrenu rezultat u svoju korist što ih je pozicionirala na prvo mesto u grupi i obezbedlio plasman u drugu rundu.
Fudbal: "Golubice" u drugoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona
Foto: ŽFK "Spartak"

Kups je došao rano do prednosti I to nakon prekida. Dobro je izvede aut lopta je ubačena skoro do peterca. U gužvi koja se stvorila pred golom najsnalažljivija je bila Aino Kroger koja je iz neposredne blizine poslala loptu u Spartakovu mrežu kraj nemoćne Jefimije Škandro. Dobro je branila Škandro tokom cele utakmice, a u 15. minuti, u situaciji 1 na 1, odbranila je stopostotnu priliku za Finkinje.

Vođstvo Finkinja trajalo je svega osam minuta, a za to se pobrinula Doris Boaduva koja je u gužvi u šesnaestercu primila loptu i poslala je u mrežu za izjednačenje od 1:1. Boaduwaa umalo da se proslavi i u 26. minuti kada je postigla gol, ali pogodak nije priznat zbog ofsajda. Iz istog razloga nije priznat ni pogodak Kupsu u 89. minuti.

U drugom poluvremenu Spartak je preuzeo inicijativu i bio za nijansu bolji, što se odrazilo i na rezultat. U 63. minuti En Makenzi Langdok šalje loptu do Doris Boaduve koja se odlično snalazi pred golom i povisuje rezultat na 2:1 za Spartak. Mekenzijeva je u žaru borbe zaradila vrlo brzo dva kartona i ranije morala da napusti teren, tako da su Subotičanke sa igračem manje privele meč kraju i pored toga uspele da zabeleže pobedu koja ih vodi u nastavak takmičenja na međunarodnoj sceni.

Fudbal: "Golubice" u drugoj rundi kvalifikacija za Ligu šampionaU petak, 15. septembra, u Nionu će se održati žreb kada će Spartak dobiti protivnika u drugoj rundi gde se igra dvomeč. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 meseci i 6 dana
Komentara: 3
Pregleda: 1825
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

uefa liga šampiona za žene

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.