Komentara: 1
Pregleda: 1067

Fudbal: "Golubice" ubedljive protiv Crvene zvezde (7:0)

17.05.2021. u 11:35h
Izvor: Subotica.com
Spartak je ubedljivo savladao Crvenu zvezdu u pretposlednjem kolu plejofa. Iako su gošće pružile dobru igru, nisu našle pravo rešenje za bedem „golubica“ na putu ka golu Kostićeve i bodovi su očekivano ostali u Subotici.
Fudbal: "Golubice" ubedljive protiv Crvene zvezde (7:0)
Foto: ŽFK "Spartak"

Prvih petnaestek minuta proteklo je u izjednačenoj igri. Odolevale su gošće Spartaku, čak i prve zapretile, a onda su „golubice“ preuzele kontrolu i već u 17. minutu pogotkom Tijane Filipović. Nije mnogo trebalo Subotičankama da udvostruče prednost. Živana Stupar je iskoristila svoju šansu i zatresla mrežu Zvezde za 2:0.

Trgle su se gošće, stvorile najbolju priliku da smanje vođstvo Spartaka, ali je posle pokušaja Tijane Đorđević lopta završila pored stative i crveno – bele su izborile samo udarac iz ugla. U 32. minutu Tijana Filipović je uputila šut iskosa  s desne strane, Petrovićeva je na kratko odbranila, odbijenu loptu prihvatila je Živana Stupar, ali je prilikom pada igrala rukom i prilika je propuštena. Ipak samo dva minuta kasnije Tijana Filipović ispravlja propušteno i dovodi Spartak u vođstvo od 3:0. Minut pre odlaska na odmor još jednom Filipovićeva donosi radost Subotičankama svojim trećim pogotkom- 4:0.

U nastavku meča Subotičankama je bilo dovoljno 12. minuta da dođu do pogotka. Posle prelepe akcije Živana Stupar je bila nezaustavljiva za odbran Zvezde, hito se probila i sa ivice kaznenog prostora loptu plasirala u mrežu gošći za 5:0. uzvratila je Zvezda napadom i izborila udarac iz ugla.

Aleksandra Savanović je izvela korner, Nikolićeva je visoko skočila, ali je Milica Kostić bila brža i sprečila njenu nameru. U 65. minutu „golubice“ povećavaju prednost, a sigurna je bila An Zerfos . Mogle su domaće igračice i do sedmog pogotka, ali je Petrovićeva dobro intervenislala ispred Živane Stupar u 69. minutu.

Tačku na ubedljiv trijumf stavila je Tijana Filipović šetvrtim pogotkom posle brze kontre u 88. minutu.

Spartak – Crvena zvezda 7:0 (4:0)
Filipović 17’, 34’, 44’, 88, Stupar 21’, 56’, Zerfos 65’

Spartak: Kostić, Nađ, Slović, Fedler, Ćirić (Zerfos), Filipović (Rajić), Kusi, Golubović (Gaković), Ilić, Šarić, Stupar (Marković).

Crvena zvezda: Petrović, Đorđević, Miladinović, Milović, A. Savanović, Tenkov, S. Savanović, Nikolić, Popović, Mančić (Milošević), Vasović.

U poslednjem kolu Spartak dočekuje Mašinac iz Niša.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 2 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 1067
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.