Komentara: 0
Pregleda: 531

Fudbal: „Golubice“ ubedljive protiv Vojvodine, Crvena zvezda bolja od Spartak DOO

19.09.2022. u 11:34h
Izvor: Subotica.com
Spartak slavio ubedljivo u vojvođanskom derbiju. „Golubice“ su u Novom Sadu savladale Vojvodinu sa 9:0, dok je Spartak DOO poražen na domaćem terenu sa 4:0 od Crvene zvezde u okviru trećeg kola Superlige Srbije.
Fudbal: „Golubice“ ubedljive protiv Vojvodine, Crvena zvezda bolja od Spartak DOO

Nastavile su „golubice“ u pobedničkom ritmu i posle prvenstvene pauze. Savladao je tim Borisa Arsića Vojvodinu sa 9:0. Subotičanke su već posle prvog dela imale prednost od 4:0, a u nastavku su uspele još pet puta da zatresu mrežu Novosađanki za ubedljiv trijumf.

Seriju golova otvorila je Živana Stupar. Prednost Spartaka udvostručila je Sandra Ovusu. Odličnom igrom Subotičanke su doćle do trećeg gola, a strelac je bila Violeta Slović. Pred odlazak na pauzu Sandar Ovusu je po drugi put matirala Jovanu Đukić.

I u nastavku meča Spartak je diktirao ritam, a viđeno je još pet pogodaka. Anastasija Ćirić čim je ušla na teren upisal se u listu strelaca. Na 6:0 povećala je Tijana Filipović. Do kraja utakmice „golubice“ su domaći tim naterale još tri puta na kapitulaciju za ubedljivu pobedu od 9:0.

Vojvodina – Spartak 0:9 (0:4)
Stupar 24', Ovusu 32', 45, Slović 44', Ćirić 46',57', Filipović 56',84', Kusi 73'

Vojvodina: Žukić, Milošević, Majstorović, Savić, Stojić, Trbulin, Petrović (Jovanović), Plavšić, TRIVIĆ, Stokić, Vukasnović.

Spartak: Mihajlović, Vučković, Kovart, Slović, Frajtović (Baka), Milojević (Cvetković), Ovusu (Ćirić), Filipović, Kusi, Stupar, Vlajnić.

Spartak u narednom kolu koje se igra u subotu, 24. septembra, dočekuje TSC.

SPARTAK DOO PORAŽEN OD CRVENE ZVEZDE

Spartak DOO poražen je od Crvene zvezde u okviru trećeg kola . Gošće su bile konkretnije i već u prvom delu stekle prednost, a u nastavku je krunisale još jednim pogotkom i na kraju odnele bodove iz Subotice.

Početak meča protekao je u velikoj borbi uz blažu inicijativu gostujućeg tima. Nizale su se poluprilike i prilike na obe strane, Crvena zvzeda je bila tim koji je imao konkretinije šanse, a posle pola sata igre je i iskoristio najbolju za prednost od 1:0. Precizna je bila Nina Matejić. Desetak minuta kasnije gošće su povećale prednost na 2:0. Matejićeva je uspela po drugi put da savlada Nikoletu Praštalo.

I u nastavku se vodila borba, ali Subotičanke nisu našle rešenje da ugroze gol Crvene zvezde. Raspoložena Nina Matejić e u 51. minutu postigla svoj treći pogodak, a ispostavilo se i konačan rezultat meča u Subotici.  

Spartak DOO – Crvena zvezda 0:3 (0:2)
Matejić 30', 41'. 51'

Spartak: Praštalo, Radosavljević, Maljković, Pataki, Gaković, Gajić, Uvalin, Rajić, Đokić, Leškov (Petrović), Arsenin (Jović).

Crvena zvezda: Eremić, N.Čavić (Šćepanović), Malijer (Aranđelović), Žarković, Kstić (Aleksić), M. Čavić, Tenkov (Jestrović), Sremčević, Milović, Matejić, Đorđević (Vorkapić).

U narednom kolu Spartak DOO gostuje u Zemunu gde će snage odmeriti sa Slogom. Utakmica se igra u subotu 24. septembra

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 531
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.