Komentara: 3
Pregleda: 1480

Fudbal: Hajdin zaustavio razigrane „golubove“

10.12.2023. u 10:11h
Izvor: Subotica.com
Spartak je poražen u 18. kolu Superlige od Železničara sa 2:1. Sva tri pogotka su vićena u prvih pola sata igre. Domaćin je poveo, Subotičani odmah izjednačili pogotkom Miloša Tošekog, ali je kiks odbrane „golubova“ iskoristio Stefan Hajdin i ponovo doveo svoj tim u prednost, a ispostavilo se i doneo mu pobedu, a zaustavio razigrane „golubove“.
Fudbal: Hajdin zaustavio razigrane „golubove“

Bilo je dovoljno desetak minuta da se temperatura u Pančevu podigne. Prvo je domaći tim došao do prednosti. Posle dubinske lopte Lazar Romanić je umakao odbrani Subotičana i savladao Vulića. Nije dugo radost trajala Pančevaca, već u sledećem napadu „golubovi“ su izjednačili. Sjajna akcija je prethodila, Stanojev je uposlio Bijelovića, on loptu poslao do Todoroskog koji odično proigrava Miloša Tošeskog nakon čijeg udarca lopta završava u donjem desnom uglu za -1:1.

Dinamična igra obe ekipe je nagoveštavala da će biti još golova, a prvi do drugog pogotka stigao je Železničar. Purtić je bio u prodoru, Vulić je istrčao poklizao se, a kiks odbrane Subotičana iskoristio je Stefan Hajdin i domaćin je ponovo stigao do prednosti – 2:1.

Imali su Pančevci sjajnu priliku da povećaju prednost, ali je posle šuta Lazara Romanića dobro reagovao golman Spartaka. Imali su i „golubovi“ dobre šanse da dođu do novog izjednačenja, ali su Todoroski i Mudrinski bili neprecizni u završnici prvog dela.

Početak drugog poluvremena protekao je u inicijativi Subotičana, a Todoroski je pokušao iz okreta u 48.minutu, ali je Živković bio dobro postavljen. Napadali su igrači Spartaka, pokušavali da dođ  u do poravnanja, nije im polazilo sve po planu. Dobro su se branili Pančevci, preorjentisali su igru samo na defanzivu i stečenu prednost čuvali gotovo celo drugo poluvreme. Nisu uspeli Subotičani da probiju odbrambeni bedem Železničara i u Suboticu se vratili bez bodova.

Železničar – Spartak 2:1 (2:1)   
Romanić -10', Hajdin 30' – Tošeski 11'

Železničar: Živković, Gajić, Grgić (Obradović), Hajdin (Markišić), Konotar, Lakićević, Pavlov, Purtić, Romanić (Šušnjar) Stanković, Đorđević (Kovačević).

Spartak: Vulić, Tanasijević, Kerkez, Ćalasan, Stanojev (Rošević), A.S.Đurasović, Tošeski, Prijović, Todoroski (Babić), Bijelović (Mijić), Mudrinski (Ubiparip).

U narednom kolu Spartak dočekuje Crvenu zvezdu i to će biti ujedno i poslednji meč na domaćem terenu u ovom jesenjem delu sezone.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 meseci i 6 dana
Komentara: 3
Pregleda: 1480
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.