Komentara: 0
Pregleda: 2459
Foto

Fudbal: Lokomotiva šampion Gradske fudbalske lige, sezona 2023/24

10.06.2024. u 08:45h
Izvor: Subotica.com
Fudbalski klub „Lokomotiva“ osvojio je prvo mesto u Gradskoj fudbalskoj ligi, a tim povodom organizovana je dodela šampionskog pehara, medalja i pojedinačnih priznanja, a potom tradicionalno odigrana revijalna utakmica sa reprezentacijom lige.
Fudbal: Lokomotiva šampion Gradske fudbalske lige, sezona 2023/24

Odluka o šampionu Gradske fudbalske lige (GFL) za sezonu 2023/24 bila je neizvesna gotovo do same završnice prventva.  Konkurent  za prvo mesto Lokomotivi bili su Čantavir i Kelebijska šuma, ekipe koje su u korak  pratile lidera uz mali bodovni zaostatak do samog kraja, ali su „lokosi“ izdržali i zasluženo zauzeli prvo mesto GFL sa 49 osvojenih bodova (16 pobeda, jedan remi i dva poraza).

Tim povodom na stadionu „Bratstva“ u Aleksandrovu organizovano je uručenje pehara za šampiona, medalja, kao i pojedinačna priznanja, a zatim  je odigran revijalni meč Lokomotive i reprezentacije GFL. Duel je završen pobedom selekcije GFL  - 3:0.

Fudbal: Lokomotiva šampion Gradske fudbalske lige, sezona 2023/24Dodela priznanja počela je uručenjem plaketa za sudije koje im je predao Milan Ivanović sekretar Gradskog fudbalskog saveza Subotice. Pehar za najboljeg strelca pripao je Davidu Peroviću iz FK "Čantavir" koji je tokom sezone postigao 22 gola, a predao mu je Tadija Stantić, predsednik GFS, dok je Dejan Vuković, generalni sekretar Sportskog saveza Subotice pehar za fer-plej uručio Danijelu Drobini iz FK "Bikovo", dok je šampionski pehar igračima Lokomotive uručila Nataša Aleksić, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu.

Fudbal: Lokomotiva šampion Gradske fudbalske lige, sezona 2023/24

Nataša Aleksić čestitala je prvacima i poručila da nastave negovati drugarstvo što je preduslov za uspeh i dobre rezultate.

- Iako je delovalo neizvesno, Lokomotiva se negde od početka same sezone istakla kao neko ko ima afiniteta i ko će da osvoji prvo mesto. Čestitam im na tome. Oni su jedan lepo organizovan, zdrav klub koji ima svoje navijače i neka samo tako  nastave – rekla je  Nataša Aleksić – Čestitke i ostalim klubovima u Gradskoj fudbalskoj ligi, znamo koliko su njihove utakmice posećene, kao i Gradskom fudbalskom savezu koji verno organizuje sve mečeve.

Fudbal: Lokomotiva šampion Gradske fudbalske lige, sezona 2023/24Počasni predsednik FK "Lokomotiva", Mirko Lazić, istakao je da osvojena titula veliki uspeh, ali i nagovestio šta predstavlja problem  za prelazak  viši rang.

- Za nas je ovo veliki uspeh. U poslednjih pet godina smo osvojili tri puta prvo mesto i jednom kup. Uprava je razmišljala da posle ove utakmice  zaseda i razmišljamo o odlasku u viši rang, ali najveći problem je infrastruktura  što zahteva Područna liga, ali gledaćemo da jednu sezonu igramo na nekom drugom stadionu, a ovaj bi trebao na sledeću jesen da bude kompletno urađen – rekao je Lazić.

Fudbal: Lokomotiva šampion Gradske fudbalske lige, sezona 2023/24

Aleksandar Nosković, kapiten Lokomotive, nakon podignutog pehara je istakao :

- Borili smo se do pretposlednje utakmice jer je bilo neizvesno do samog kraja gde smo imali smao dva boda više od drugog pratioca Čantavira, ali velika želja, borba, zalaganje momaka u ekipi je doprinela da zasluženo osvojimo prvo mesto  – istakao je Nosković – I druge ekipe su igrale dobro i pokazale da imaju kvalitetne timove poput Čantavira, tu su Mala Bosna, Bikovo, Prozivka kao novajlija. Lepo je to što su momci osnovali svoj klub, trude se, jedino ih je malo neiskustvo koštalo u drugom delu, ali sledeće sezone sigurno će biti bolje.

Nakon svečanog deča usledila je revijalna utakmica u kojoj je, u opuštenoj atmosferi, reprezentacija Gradske fudbalske lige slavila, što nikako nije pokvarilo slavlje koje je ranije pripremljeno za šampiona.

Fudbal: Lokomotiva šampion Gradske fudbalske lige, sezona 2023/24

Lokomotiva – Reprezentacija GFL Subotica 0:3
Petković 7’ , Sedlić  60’, Rajić 70’

Lokomotiva: Tomanić, lazić, tatalović, Žigić, Tomišić, Grabež, Stojanović, Đukanović, Lukić, Todorovič, Trešnjić. Igrali su još: Vučković, Marunić, Nosković, Kujundžić.

Reprezentacija GFL: Vučinić, Krkajlić, Peić, Kolundžić, Tumbas, Milić, Jankulašević, Drobina, Perović, Sovilj, Petković. Igrali su još: Tonković, Franović, Vujatović, Trkulja, Stanar, Sedlić, Prole, Miković, Rajić, Suplić.

Izvor: Subotica.com
Fudbal: Uručenje pehara pobedniku Gradske fudbalske lige - FK "Lokomotiva" Fudbal: Uručenje pehara pobedniku Gradske fudbalske lige - FK "Lokomotiva" Fudbal: Uručenje pehara pobedniku Gradske fudbalske lige - FK "Lokomotiva" Fudbal: Uručenje pehara pobedniku Gradske fudbalske lige - FK "Lokomotiva" Fudbal: Uručenje pehara pobedniku Gradske fudbalske lige - FK "Lokomotiva" Fudbal: Uručenje pehara pobedniku Gradske fudbalske lige - FK "Lokomotiva" Fudbal: Uručenje pehara pobedniku Gradske fudbalske lige - FK "Lokomotiva" Fudbal: Uručenje pehara pobedniku Gradske fudbalske lige - FK "Lokomotiva"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 mesec i 5 dana
Komentara: 0
Pregleda: 2459
Povezane teme

gradska fudbalska liga

gradski fudbalski savez

nataša aleksić

fudbalski klub lokomotiva

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.