Komentara: 0
Pregleda: 244

Fudbal: Mađarska i Portugal slavili u 1. kolu "Ćeletovog memorijala"

06.09.2024. u 15:21h
Izvor: Subotica.com
Odigrane su prve utakmice 30. Memorijalnog turnira “Stevan Ćele Vilotić”. Srbija je poražena od Mađarske sa 3:1 na Gradskom stadionu u Subotici, a Crna Gora sa 2:1 od Portugala u Senti.
Fudbal: Mađarska i Portugal slavili u 1. kolu "Ćeletovog memorijala"
Foto: NIkola Stantić

Iako su poveli “orlići” golom Cvetkovića, Mađari su uspeli da izjednače, a potom i preokrenu rezultat i na kraju slave na startu turnira. Nametnula je Srbija dobar ritam od početka meča u prvih dvadesetak minuta diktirala tempo i stvarala šanse, ali je izostala završnica i pred golom protivnika je stajao raspoloženi golman Jakovišvili. Na drugoj strani je zapretio Varga, odbranili su se igrači Srbije i uzvratili kontrom. Ipak do gola se čekalo do 29. minuta Popović je proigrao Đurića koji je lepo utrčao u prostor, a potom je uposlio Mihajla Cvetkovića koji je loptu poslao u mrežu rivala.

Radost Srbije nije dugo trajala, već u 33. minutu Mađarska stiže do izjednačenja. Silard Sabo je savladao Džodića.

U nastavku meča je nastavljena borba. Odlično je po levoj strani prošao Molnar, uposlio Silarda Saboa, a on preokrenuo rezultat 1:2. Tačku na pobedu Mađarske stavio je u sudijskoj nadoknadi vremena Giršik za 1:3.

Srbija – Mađarska 1:3 (1:1)
Cvetković 29’ -Sabo 33’, 75’, Girsik 90+3’

Srbija: Džodić, Đurić, V. Milosavljević, Simić, Cvetković, Maksimović (Sremčević), M. Popović (Ranković), Bačanin, Janković (Mitrović), J. Milosavljević (Subotić), Jovanović (Đorđević)

Mađarska: Yaakobishvili, Hornyák, Stumpf, Varga (Girsik), Kern (Somfalvi), Simon (Bogdán), Szabó (Bakó), Umathum, Kaczvinszki (Bacsa), Galántai (Szamosi), Vidnyánszky (Molnár).

PORTUGAL ZA GOL BOLJI OD CRNE GORE

U prvom kolu Memorijalnog turnira  Portugal je bio bolji od Crne Gore i slavio sa 2:1.  Prikazali su i jedni i drugi odličnu igru, a Sokolima je nedostajalo malo sreće u završnici da bar bodom započnu ovaj Memorijal.

Početak utakmice pripao je Crnoj Gori uz veću inicijativu gde se igralo na polovini terena koja je pripadala Portugalcima. Sokoli su u dva navrata zapretili nakon prekida, ali su Portugalci imali sreće jer je golman odlično intervenisao.  Što nije  Crna Gora iskoristila,  Portugalija je kaznila i od 20. minuta stiglado prednosti preko Teixeira. Nastavila se borba na terenu, nizale su se prilike, a najbolju Portugal je imao u 39. minutu kada se Infante našao sam pred golmanom gde je Ivan Božinović sjajno reagovao i sprečio rivala da udvostruči prednost pre pauze.

U nastavku je viđena još bolja igra oba tima. Portugal je u 68. minutu povisio prednost, a onda je Crna Gora polako ali sigurno preuzimala igru pod svoje i u 85. minutu došla do izjednačenja. Matija Mijović je uputio pas ka Lazaru Zlatičaninu, a on matirao golmana Portugalaca za 1:2. Preuzela je Crna Gora u potpunosti igru u finišu utakmice, ali je malo nedostajalo da dođe bar od izjednačenja.

Crna Gora – Portugal 1:2 (0:1)
Zlatičanin 85' -  Teixeira 20', Martins 68'

Crna Gora: Milović, Vračar, Maraš, Tomašević (Koldžić), Vlahović (Tadić), Đukanović (Mijović), Perović (Ćetkovć), Savović (Kostić), Camaj (Zlatičanin), Kuburović, Vukanić.

Portugal: Ribeiro, P. Guilherme (G. Guiherme), Fonseca, Oliveira, Parente (Cunha),Ferreira (Felicissimo), Sousa (Cardoso),Teixeira (Moreira),Infante (Damaso),Martins (Freitas),Tome (Duarte).

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 časova i 51 minut
Komentara: 0
Pregleda: 244

Povezana vest

Povezane teme

memorijalni turnir stevan vilotić ćele

stevan ćele vilotić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.