Komentara: 8
Pregleda: 1207

Fudbal: Metalac nadigrao Spartak u Gornjem Milanovcu (2:0)

03.04.2022. u 14:00h
Izvor: Subotica.com
Nastavili su fudbaleri Spartaka loše partije. Poraženi su „golubovi“ u Gornjem Milanovcu od Metalca sa 2:0 u 29. kolu Superlige. Poslednjeplasirani tim je nadigrao Subotičane. Nestala je ona lepršava igra po kojoj je Spartak bio prepoznatljiv i na koju su navikli simpatizeri plavo – belih. Mnogo grešaka subotičkog tima protivnik je kaznio sa dva pogotka, a pobeda je mogla biti i ubedljivija da je domaći tim iskoristio još neku od mnogobrojnih šansi.
Fudbal: Metalac nadigrao Spartak u Gornjem Milanovcu (2:0)

U 10. minutu prvu pravu priliku imali su domaći igrači, Odada je prihvatio odbijenu loptu, uputio silovit udarac istakao se Dubljanić. Posle greške Šćepanovića, Metalac je mogao do prednosti, ali na sreću „golubova“ Vlalukin je loptu poslao pored stative.

Uzvratili su Subotičani napadom, Todoroski se probio, uputio udarac, Marković je intervenisao. Nakon pola sata igre Metalac je poveo pogotkom Prestiža. Nakon greške gostujuće ekipe tamnoputi igrač domaćina je iskoristio priliku i zatreao mrežu – 1:0.

Pokušali su „golubovi“ da izjednače posle lepe akcije koju je poveo Srećković, potom Tufegdžić uposlio Todoroskog, a on uputio šut u bliži ugao, ali neprecizno.  Preuzeli su Gornjemilanovčani inicijativu, stvorili nekoliko izuzetnih prilika nisu ih iskoristili i na pauzu se otišlo uz minimalnu prednost Metalca.

Na početku drugog poluvremena Spartak je mogao do izjednačenja, ali je posle šuta Todoroskog , Tufegdžić zakasnio da samo loptu prosledi u mrežu. Najbolju priliku da poravna rezultat imao je Srećković  u 57. minutu kada je is slobodnog udarca šutirao direktno na gol, Marković uspeo da odbrani na kratko, lopta je udarila u prečku i vratila se na teren.

Mogli su to da kazne domaći igrači, a na sreću svojim čudnim i pomalo nespretnim odbranama Dubljanić je sprečio da uvećaju prednost. U 69. minutu Nikolić je pokušao glavom, Marković je bio uspešniji. Brza kontra Subotičana u 70. minutu nije urodila plodom. Todoroski je ponovo bio neprecizan. I u 79. minutu Marković je bio na mestu posle pokušaja Lazara Tufegdžića.

Boljom igrom Metalac je ponovo došao do šanse da udvostruči vođstvo u 83. minutu Cvetković je šutirao, Dubljanić odbranio.  Tošeski je pogrešio na sredini terena, domaći tim je povukao brzu kontru, Šimura ja ne karaju dobro intervenisao i sprečio da Metalac doće do drugog gola.

Ipak u poslednjim sekundama sudijske nadoknade Mandić je postavio konačnih 2:0 i bodovi su zasluženo pripali domaćem timu.

Metalac – Spartak 2:0 (1:0)
Prestiž 30’, Mandić u 90+4’

Metalac: Marković, Stojić, Milićević, Bačkulja, Fićović (Čađenović), Krajišnik, Đurić (Mandić), Odada, Stojanović (Cvetković), Vlalukin, Prestiž.

Spartak: Dubljanić, Šimura, M. Bogićević, Ostojić, Jezdimirović (Vidović), Šćepanović (Rajović), Đurasović (Bijelović), Todoroski (Mihajlović), Tošeski, Srećković (Nikolić), Tufegdžić.

U narednom 30. kolu ujedno i poslednjem u ligaškom delu Spartak će ugostiti Kolubaru iz Lazarevca. Utakmica će se igrati u subotu u 16 časova na Gradskom stadionu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 3 meseca
Komentara: 8
Pregleda: 1207
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.