Komentara: 3
Pregleda: 734

Fudbal: Mirovale mreže u duelu Spartaka i Mladosti u Subotici

12.03.2023. u 15:23h
Izvor: Subotica.com
Spartak i Mladost GAT uzeli su po bod i direktnom duelu u 26. kolu Superlige. Želja je bila prisutna na obe strane, ali je završnica izostajala, mreže su ostale mirne i na kraju svaki tim morao se zadovoljiti bodom..
Fudbal: Mirovale mreže u duelu Spartaka i Mladosti u Subotici

Subotičani su od starta nametnuli jak ritam, igrali visoko i sve češće pokušavali da ugorze gol Mladosti. U petom minutu Nikola Srećković je izveo slobodan udarac, lopta je išla pravo u peterac, ali je Marko Knežević bio brži od Roševića. Nešto kasnije ponovo su zapretili domaći igrači, Luka Bijelović je centrirao, a Stanić loptu poslao preko gola.

Diktirao je Spartak ritam i uglavnom se igralo na polovini gostujućeg tima, a onda su konačno i Novosađani krenuli ofanzivnije ka gol golu Dubljanića. Ilija Babić je uputio centaršut s desne strane, ali je kod druge stative Dal Bela lopta iznenadila i završila u golautu. Najbliži da zatresu mrežu rivala „golubovi“ su bili u 14. minutu kada je Srećković šutirao iskosa sa leve strane, ali je lopta završila pored stative.

ŠIMURIN JUBILEJ - Noboru Šimura, Spartakov univerzalac juče je proslavio svoj 30. rođendan, ali i upisao 150 nastup u dresu „golubova“. Japanac, koji je leta 2017. godine stigao u Suboticu, za tim sa severa Bačke  i pored pauze od godinu dana kada je bio na pozajmici, svih povreda koje su ga sprečavale da pruži svoj maksimum, protivničke mreže je zatresao 10 puta, upisao 18 asistencija i uspeo da se nađe u društvu igrača koji su odigrali preko stotinu utakmica za plavo – bele. Povodom odigranog 150-og nastupa Šimuri je pre početka utakmice Spartak – Mladost Gat, Nikola Simović predsednik subotičkog superligaša uručio simboličan poklon- uramljeni dres.

Usledilo je terensko nadmudrivanje sve do 24. minuta kada su gosti imali brz napad, ali je Babića zaustavio Marko Bugarin načinivši prekršaj pred samim kaznenim prostorom. Na sreću domaćina Đorđe Denić je bio neprecizan prilikom izvođenja slobodnog udarca. Vreme je prolazilo, a mreže su mirovale.

Na isteku pola sata ige nova prilika da Subotičani obraduju prisutne na Gradskom stadionu, ali posle Bjelovićevog prodora po desnoj strani, Petar Stanić slabo je šutirao, Kneževiću nije bilo teško da to odbrani. Do odlaska na pauzu viđen je još jedan pokušaj Mladosti, Dal Belo je uputio udarac, lopta je otišla pored stative.

Drugo poluvreme utakmice nije donelo neku lepotu fudbalske igre. Vreme je prolazilo u bezidejnoj igri oba tima. Spartak je u dva navrata zapretio, ali su lopte posle šuta Petra Stanića završavale iznad gola. Na drugoj strani je bilo nekoliko polukontri bez šansi i završnice.

U sudijskoj nadoknadi Spartak je mogao do pogotka vrednog tri boda,a li je Knežević bio uspešniji od Srećkovića. Na kraju mreže su ostale mirne, a bodovi podeljeni.

Spartak –  Mladost GAT 0:0

SpartakDubljanić, Dunđerski, Bugarin, Marinković, Šimura, Ado, A.S.Đurasović (Tumbasević), Bijelović, Stanić (Abraham), Srećković, Rošević (Ubiparip).

Mladost GAT: Knežević, Janković, Hakman, Vujadinović, Ćosić, Maksimović, Denić, Babić, Arsić (Vidakov), Dal Belo (Savić), Milić (Marković)

Spartak u sredu igra utakmicu osmine finala Kupa Srbije, kada na Gardskom stadionu dočekuje Napredak iz Kruševca u 19 časova, a u ndelju je ponovo domaćin prvenstvenog meča i snage će odmeriti sa niškim Radničkim u borbi za bodove.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 4 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 734
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.