Komentara: 10
Pregleda: 1160

Fudbal: Mladost minimalcem slavila u Subotici

19.02.2024. u 08:08h
Izvor: Subotica.com
Spartak je na prolećnoj premijeri pred svojom publikom poražen minimalnim rezultatom 0:1 od Mladosti iz Lučana u okviru 21. kola Superlige. Imali su Subotičani više od igre u derbi susretu, ali je bezidejna završnica „golubove“ koštala poraza. Iskusniji Lučanci su bili izvanredni u odbrani i konkretniji u napadu, čekali su i iskoristili najbolju priliku, stigli do pogotka vrednog tri boda.
Fudbal: Mladost minimalcem slavila u Subotici

U prvih 45. minuta Spartak je imao inicijativu, dok su se gosti čvrsto branili i pokušavali posle brzih napada i iz prekida da ugroze gol Vulića. Igrao se 11. minut kada je Ilija Babić prošao po desnoj strani, nadmudrio iskusnog Žarka Udovičića i uputio centaršut u srce šesnaestera.  Miloš Rošević je prihvatio loptu šutirao na gol, ali su gosti uspeli da izblokiraju njegov.

Imali su Subotičani još jednu priliku da dođu do prednosti kada je Jovan Lukić ostao usamljen na 18 metara, silovito je šutirao po zemlji, odbrana Mladosti je bila još jednom na visini zadatka. Najbliži da terensku inicijativu krunišu pogotkom „golubovi“ su bili u 24. minutu kada je posle dobro izvedenog kornera od strane Todoroskog, Stamenković loptu skinu sa glave kapitenu Nemanji Ćalasanu i sačuvao svoju mrežu.

U završnici prvog dela Ognjen Mudrinski je zapretio u svom stilu, uspeo je Stamenković da zaustavi tu loptu i mreže su ostale mirne do odlska na odmor.

Drugi deo susreta doneo je dinamičniju igru obe ekipe. Gosti su prvi zapretili, Aleksandar Pejović je prošao po levoj strani, uptio udarac, a Nemanja Ćalasan je izbacio loptu ka centru sa same gol linije.

Preuzeli su domaći igrači terensku inicijativu tražili rešenje za dobro postavljenu odbranu protivnika, ali bezidejno pred šesnaestercom Stamenkovića. Ono za šta Spartak nije imao rešenje gosti su posle brzog napada iskoristili. Aleksandar Pejović je uputio dijagonalu ka mladom Jovanu Ćiriću, a on centrirao usamljenom Patriku Ezeu Frajdeu koji loptu šalje pod prečku za prednost gostujuće ekipe – 0:1.

Pokušali su Subotičani da dođu do izjednačenja. Ognjen Mudrinski je tukao glavom posle asustencije Bogićevića, Stamenković je ponovo bio siguran i sačuvao tri boda.

Spartak –  Mladost 0:1 (0:0)
Frajedej 67'

Spartak: Vulić, Bogićević, Martinović, Ćalasan, Lukić, Babić (Ubiparip), Todoroski (Bijelović), Tomović (Mijić), Prijović, Rošević (Stanojev), Mudrinski

Mladost: Stamenković, Andrić, Cvetinović, Joksimović, Varjačić, Tumbasević, Pejović, Udovičić (Leković), Ćirić (Žunić), Silue (Bojić), Frajdej (Ćirković).

Po okončanju utakmice svoje utiske su izneli treneri oba tima. Nenad Lalatović, šef struke Spartaka posle poraza od Mladosti kratko je prokomentariso igru svog tima koja nije bila zadovoljavajuća u ovom derbi susretu.

- Mi smo želeli da osvojimo sva tri boda, nismo u tome uspeli. U prvom poluvremenu smo odigrali korektno, gde smo imali te nek šanse, ali je  nedostajao završni pas. Meč je protekao u izjednačenoj igri dva tima postavljena u istim formacijama, gde se igralo na duge lopte. Mi preskačemo igru tražeči špica, oni igraju na te dolazeće vezne igrače i bekove. Duga lopta u drugom poluvremenu iza naše odbrane i centaršut prethodili su primljenom golu  nakon kojeg smo mi stali. Bili smo bezopasni i nikako ne mogu biti zadovoljan rezultatom utakmice – rekao je Nenad Lalatović

Tomislav Sivić, šef stručnog štaba Mladosti nije skrivao zadovoljstvo nakon osvojena tri boda u Subotici.

- Došli smo po bod, a uzeli tri. Utakmica je bila izjednačena, i baš kako smo očekivali, da će jedan gol odlučiti pobednika to se i desilo. Meč gde su se sastala dva podjedanka rivala, gde smo mi imali psihološku prednost jer je nama i bod bio dovoljan.  Spartak je ovu utakmicu dočekao pod većim pritiskom da mu treba pobeda protiv Mladosti na domaćem terenu. Mi smo to znali, čekali smo našu šansu i iskoristili je. Iskusna smo ekipa igrali smo zrelo. Znali smo da utakmicu privedemo kraju – kazao je Sivić.

Spartak u narednom kolu gostuje u Novom Sadu. Vojvođanski derbi se igra u nedelju, 25. marta.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 meseca i 3 nedelje
Komentara: 10
Pregleda: 1160
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.