Komentara: 9
Pregleda: 1824
Video

Fudbal: Mreže mirovale u komšijskom derbiju između Spartaka i TSC-a

11.09.2021. u 17:31h
Izvor: Subotica.com
Spartak i TSC su odigrali nerešeno (0:0) u okviru 8. kola Superlige. Iako je viđeno dosta šansi i polušansi mreže su ostale mirne. Dinamična igra oba tima i velika želja da se što pre dođe do pogotka naterala je aktere da u završnici greše, ali i golmane Dubljanića i Filipovića da se pokažu na delu te je nerešen ishod i najrealniji u komšijskom derbiju.
Fudbal: Mreže mirovale u komšijskom derbiju između Spartaka i TSC-a

Gosti su bolje otvorili meč  i posle nekoliko minuta od početka utakmice zapretili Spartakovom čuvaru mreže iz kornera. Aranđel Stojković je izveo korner s desne strane, a Dubljanić bio viši u skoku i loptu skinuo Tomanoviću sa glave. Na isteku 17. minuta,  Petar Ratkov je pokušao, Dubljanić je na kratko odbranio posle njegovog šuta, a Ivančević loptu izbacio ka centru i otklonio opasnost. 

U 32. minutu posle prelepe akcije koju je započeo Vladan Vidaković sa centra, te uposlio Tufegdžića na desnoj strani, a on proigrao Srđana Hrstića na ivici šesnaesterca, „golubovi“ su bili u najboljoj poziciji da dođu do prednosti, ali je iskusni Nenad Filipović bio za malo brži od Hrstića i odlično intervenisao.

Iako su domaći igrači imali veći posed lopte nisu uspeli da probiju dobro postavljenu odbranu Bačkotopolčana gde se trener Krstajić opredelio da igra sa petoricom u zadnjoj liniji, sa tri centralna beka, Stojkovićem, Antonićem i Petrovićem.

Drugo poluvreme je bilo mnogo dinamičnije. Napadi su se smenjivali na obe strane. TSC je ponovo zapretio posle kornera, ali su Dubljanić i Ivančević bili dobro postavljeni i sačuvači mrežu domaćina Ubrzo je TSC imao novi korner, ali nakon Stojkovićevog udarca iz uga, Dubljanić još jednom siguran.

Pokušali su Subotičani da dođu do gola  Filipovića, povukao je Todoroski kontru, uputio centaršut u srce šesnaesterca, ali niko nije prihvatio loptu. Brzo su uzvratili gosti, Stoiljković je prošao uz levu aut liniju, centrirao, Bogićević je izbio loptu i sprečio goste da dođu do prednosti. Već u sledećem napadu na drugoj strani našli su se Srećkvić i Hrstić u šani, brzopleto su reagovali i gostu su uspeli da se odbrane. Usledio je brz napad Bačkotopolčana, Dušan Stoiljković je umakao odbrani domaćina silovito šutirao iskosa sa leve strane, loptu su svi već videli u mreži Spartaka, ali je ona završila pored stative van terena. Imao je savković dobru prilku, Filipović je bio sigura. Bijelović je postogao pogodak iz nedozvoljen epzicije, pa je poništen. 

U 87. minutu Petković je načinio prekršaj nad Mihajlovićem, negodovala je publika i tražila najstrožiju kaznu, ali je arbitar Stefanović samo pokazao da se igra nastavi. Do kraja su i jedni i drugi pokušavali da dođu do odlučujućeg pogotka, ali su ipak mreže ostale mirne.

Sažetak meča (Snimatelj i montažer Grozdana Spajić)

Spartak  ŽK – TSC 0:0

Spartak: Dubljanić, Dunđerski, Ivančević, M. Bogićević, Milošević (Bjelica), Šimura, Vidaković (Šćepanović), Todoroski (Mihajlović), Tufegdžić Srećković (Savković), Hrstić (Bijelović).

TSC: Filipović, Stanojev (Petković), Stojković, Antonić, Petrović, Stoiljković (Milićević), Tomanović, Bočkaj (Varga), Banjac, Ratkov (Stanojlović), Zec.

U narednom kolu Spartak gostuje u Beogradu gde će snage odmeriti sa Čukaričkim.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 10 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 1824
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.