Komentara: 10
Pregleda: 1035

Fudbal: Napredak odneo bodove iz Subotice

28.08.2023. u 15:13h
Izvor: Subotica.com
Spartak je ostao bez bodova u 5. kolu Superlige. Kruševački Napredak bio je bolji na Gradskom stadionu i slavio sa 3:1. Već u prvom poluvremenu gosti su stekli prednost od dva gola, pokušali su „goubovi“ da nadoknade to u nastvaku, ali osim pogotka Veljka Jocića nisu više mogli, dok su Kruševljani u završnici još jednim pogotkom overili pobedu i odneli sva tri boda.
Fudbal: Napredak odneo bodove iz Subotice

U startu je Spartak imao inicijativu i nekoliko pokušaja, ali bez velike opasnosti po golmana Savića. U 18. minutu posle prekida i dobro izvedenog udarca iz ugla Napredak je došao do prednosti. Korner je izveo Dušan Stoiljković, a pred golom Spartaka najviši u skoku bio je Ognjen Mršić i glavom loptu poslao u mrežu – 0:1.

Pokušali su Subotičani već u narednom napadu da izjednače, ali je udarac Luke Bijelovića Nemanja Đeković izblokirao i otklonio opasnost. Propušteno Subotičana kaznili su gosti i udvostručili prednost pre pauze. Stoiljković je uputio udarac, Dejan Kerkez na kratko izblokirao, ali je usamljen na desnoj strani bio Đorđe Jovanović, prihvatio odbijenu loptu i plasirao je u dalji ugao za 0:2

U drugom delu je viđena dinamičnija i borbenija igra. Spartak je atakovao ka golu Napretka da što pre smanji prednost, ali je dobro postavljena odbrana Kruševljana odolevala svim napadima. Posle velike borbe konačno je Spartak svoj napad krunisao golom. Akciju je započeo Aleksa Đurasović na levoj strani, proigrao Luku Bijelovića, a on uputio centaršut u kazneni prostor gde je loptu iskusno prihvatio Miloš Tošeski, spustio je na zemlju i uposlio mlađanog Veljka Jocića , a on uputio udarac po zemlji i zatresao mrežu Napretka za 1:2.

Preselila se igra pred gol Kruševjana, nisu "golubovi“ našli rešenje za sjajnu odbranu rivala, a u samoj brzom kontrom gosti su došli i do trećeg pogotka. Stanojlović je uputio udarac po zemlji i loptu poslao u mrežu Spartaka -1:3.  

Spartak - Napredak 1:3 (0:2)
Jocić 66’ - Mršić 18’, Đ. Jovanović 39’, Stanojlović 88’

Spartak: Manojlović, Dunđerski (Ubiparip) Kerkez, Bugarin, Stanojev (Kvaku), A.S.Đ urasović (Mijić), Vidaković, Bijelović, Todoroski, Stajković (Jocić), Babić (Tošeski).

Napredak: Savić, S. Jovanović, Đeković, Marinković, Mršić, Vukajlović, Nenadović, Stanojlović, Ljubomirac, Jović (Krstić), Đ. Jovanović (Topić), Stoiljković (Babić).

U narednom kolu spartak gostuje u Lučanima gde se sastaje sa ekipom Mladosti.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 meseci i 2 nedelje
Komentara: 10
Pregleda: 1035
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.