Komentara: 10
Pregleda: 2900
Video
Foto

Fudbal: Partizan preko penala do pobede protiv Spartaka

06.03.2022. u 20:25h
Izvor: Subotica.com
Spartak je dobro namučio Partizan, ali su gosti ipak na kraju odneli bodove iz Subotice pobedivši 1:0 i to sa bele tačke, u okviru 26. kola Superlige. Subotičani su prikazali odličnu igru, imali svoje šanse, ali je izostala završnica. I gosti su pokušavali iz igre da dođu do pogotka, nisu našli rešenje za fantastičnu odbranu „golubova“, međutim nakon konsultacija sa VAR komisijom i dosuđenog penala pobeda je pripala crno – belima, a precizan je bio Natho.
Fudbal: Partizan preko penala do pobede protiv Spartaka

Otvoreno se igralo od starta na Gradskom stadionu, gde je prvih desetak minuta proteklo u opipavanju pulsa, onda je Partizan imao stopostotnu šansu. Centrirao je Živković, Rikardo je pokušao i bio izblokiran, lopta je  stigla do Nikole Terzića koji se našao pred Dubljanićem i šutirao po zemlji levom nogom sa pet metara, ali je golman „golubova“ odbranio njegov udarac i sprečio goste da dođu do prednosti.

Već u narednom napadu Subotičani su pokušali da iznenade rivala. Na Nikolićevo dodavanje, Lazar Tufegdžić je silovito šutirao sa distance iz velike daljine, lopta je završila iznad prčke. Usledio je novi pokušaj gostujuće ekipe da posle brze tranzicije dođu do pogotka, Natho je želo da prigra Terzića, ali je Mihajlo Bogićević bio brži i otklonio opasnost.

Fudbal: Partizan preko penala do pobede protiv SpartakaFudbal: Partizan preko penala do pobede protiv Spartaka

Igrao se 16. minut kada je Luka Bijelvić prošao po desnoj strani, ubacio loptu u šesnaesterac crno – belih, Srećković šutirao, a Stevanović odbranio i izbacio je u korner. Bolja igra Spartaka obilovala je sve češćim atacima na gol Stevanovića, ali je malo nedostajalo mirnoće u završnici. Bijelović je pokušao posle „odbitka“, ali je Stevanović bio dobro postavljen i lopta je završila u njegovom naručju. U 29.minutu Subotičani su bili najbliže pogotku.

U jednom napadu imali su dve idealne šanse, a oba puta je šutirao Nikola Srećković posle asistencije Bijelovića, ali se istakao Stevanović. „Golubovi“ su bili sve opasniji, pokušavali su sa svih strana da šutiraju. Osmelio se Šimura iskosa sa ivice šesnaesterca, lopta je završila pored stative.

Kako se bližio kraj prvog dela i gosti su se budili i krenuli ka golu Dubljanića. Tek drugi šut u okvir gola usledio je u 43. minutu. Slobodan Urošević je uputio udarac, Dubljanić odbranio i izbacio loptu u korner. Nakon udarca iz ugla, ponovo se u prilici našao Urošević, ali na sreću Spartaka Dubljanić je i po drugi put dobro intervenisao.

Fudbal: Partizan preko penala do pobede protiv Spartaka

Nastavak susreta doneo je još dinamičniju igru. Partizan je preuzeo inicijativu, pokušavao da se približi golu Spartaka, ali su „golubovi“ odolevali svim napadima Parnog valjka. Lutovac je bio u punom trku, sustigao ga je Ostojić i intervenisao. Živković je nešto kasnije uputio centaršut u šesnaesterac, a Dubljanić lako pokupio loptu. Pretio je Partizan iz prekida nakon udaraca iz ugla, ali Šimura, Ostojić, Nikolić, Vidaković i Dubljanić nisu dali protivniku da zatrese mrežu. Svaki put su otklonili opasnost bez ikakvih poteškoća.

Usledio je sjajan šut Holendera sa nekih 12 metara, Dubljanić je izblokirao i izbacio u korner. Igra je nastavljena, a onda u 81. minutu usledila je  konsultacija sudije Lukića sa VAR sobom za start Đurasović koji se odigrao četiri minuta ranije. Mladi vezista Subotičana oduzeo je loptu Jovanoviću u kaznenom prostoru nakon čega je  napadač gostujuće ekipe ostao na travi da leži. Gledao se VAR i sudija Lazar Lukić je na kraju odlučio da dosudi jedanaesterac za crno-bele. Natho je pruzeo odgovornost i doneo prednost Partizanu sa bele tačke.Fudbal: Partizan preko penala do pobede protiv Spartaka

Fudbal: Partizan preko penala do pobede protiv Spartaka

Nervoza se uselila među aktere pa je u jednom trenutku usledio opšti haus na terenu, guranje, udaranje, Šimura je ležao na travi, a čak trojica igrača u crno – belom su ga opkolila i nesportski se ophodila. Urošević ga je uhvatio za vrat što je bila inicijalna kapisla da nastane gotovo tuča.

Smirile su se strasti, igra se preselila na polovinu gostiju, Spartak je napadao, a crno – beli pokušavali iz kontri da ugroze Dubljanića. U 90. minutu Marko Milovanović se našao u kontri, pratio ga je Đurasović sustigao ga, ali je on uspeo da šutira, međutim Dubljanić je intervenisao i ostalo je 0:1.

Spartak – Partizan  0:1 (0:0)
Natho 83’ (p)

Spartak: Dubljanić, Šimura, M. Bogićević, Ostojić, Milošević, Vidaković (Todoroski), Đurasović, BijeloviĆ, Tufegdžić (Rošević (Mihajlović)), SrećkoviĆ, Nikolić

Partizan: Stevanović, Živković (Milovanović), Vujačić, Saničanin, Urošević, Terzić (Jović), Pavlović (Lutovac), Zdjelar, Menig (Holender), Natho, Rikardo (Smiljanić).

U narednom kolu Spartak gostuje Voždovcu.

Izvor: Subotica.com
Fudbal: Spartak - Partizan Fudbal: Spartak - Partizan Fudbal: Spartak - Partizan Fudbal: Spartak - Partizan Fudbal: Spartak - Partizan Fudbal: Spartak - Partizan Fudbal: Spartak - Partizan Fudbal: Spartak - Partizan
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 4 meseca
Komentara: 10
Pregleda: 2900
Povezane teme

fudbalski klub spartak

fudbalski klub partizan

gradski stadion

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.