Komentara: 4
Pregleda: 1951

Fudbal: Počeo prelazni rok, Đurasović i Stanojev napustili "jato"

28.06.2024. u 09:04h
Izvor: Subotica.com
Spartak je odlično počeo letnji prelazni rok. Aleksa Đurasović i Jug Stanojev napuštaju „jato golubova“, a u kasu subotičkog superligaša od njihovih transfera sliće se 850.000 evra.
Fudbal: Počeo prelazni rok, Đurasović i Stanojev napustili "jato"
Foto: Gorana Perčić

Aleksa prelazi u ruski "Akron" iz Toljatija, a Spartaku na ime obeštećenje pripašće  600.000 evra i 10% od naredne prodaje. Jedan od najboljih izdanaka Spartakove škole, ostavio je odličnu sezonu iza sebe, pokazao sjajnu formu u kontinuitetu i upisao 34 nastupa za plavo – bele.
Dvadesetjednogodišnji vezista ponikao je Omladinskoj školi Spartaka, a za prvi tim je debitovao sa nepunih 18 godina i to na meču Kupa Srbije protiv Partizana. U seniorskoj ekipi odigrao je 114 utakmica i dva puta se upisao u listu strelaca. Član je mlade reprezentacije Srbije. 

Akron je novopečeni premijerligaš koji je kroz baraž obezbedio svoje mesto u eliti.

Osim Đurasovića redove “golubova” napustio je i Stanojev. Krilni napadač prešao je u Kairat iz Almatija, a od njegove prodaje na račun Subotičana pristiće 250.000 evra i 10% od narednog transfera.

Stanojev je prošle sezone stigao u redove subotičkog superligaša za koji je odigrao 32 meča i postigao jedan gol.

Za sada su Spartak napustili Ognjen Mudrinski, Miloš Tošeski, Ilija Martinović, Moris Abraham, Alfonso Msanga, Lazar Stajković, Simo Vrbljanac, Filip Manojloviž, Ilija Miodragović, Miloš Rošević.

“Golubovi” su trenutno na pripremama na Zlatiboru gde se vredno spremaju za novu sezonu koja počinje 20. jula.

 

 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 dana i 9 časova
Komentara: 4
Pregleda: 1951
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.