Komentara: 0
Pregleda: 1149

Fudbal: Portugal pobednik 28. Memorijala "Stevan Ćele Vilotić", Srbija druga

27.09.2022. u 12:15h
Izvor: Subotica.com
Utakmicama trećeg kola završen je 28. Memorijalni turnir za omladince „Stevan Ćele Vilotić“ koji se održavao od 22. do 26. septembra u Subotici, Senti i Kuli. Reprezentacija Portugala je osvojila "Ćeletov" trofej uz ostvarene tri pobede. Srbija je osvojila drugo mesto, Francuska treće, a Finska četvrto.
Fudbal: Portugal pobednik 28. Memorijala "Stevan Ćele Vilotić", Srbija druga
Foto: Nikola Stantić

Reprezentacija Srbije je na startu pobedila Finsku sa 3:1, a potom izgubila od Portugala sa 3:0. Poslednja utakmica sa Francuskom odlučivala ko će biti drugoplasirani tim ove godine. „Orlići“ su bili sjajni i posle prokreta stigli do pobede  od 3:1.

Omladinska selekcija golovima Uroša Kabića, Janka Jevremovića i Mateja Stjepanovića savladala je Francuze. Prikazali su „Orlići“ sjajnu  igru koja je na kraju rezultirala trijumfom.

Francuzi su poveli u 19. minutu kada je posle solo prodora Desire Doue iskosa pogodio mrežu Srbije. Nakon primljenog gola „orlići“ su zaigrali još ofanzivnije i ubrzo stvorili nekolik porilika. Mihajlo Petković je prvo pokušao sa ivice kaznenog prostora uspeo je da interveniše Robin Riser i spreči izjednačenje. Nedugo potom Petković je u dva navrata posle kornera, a potom i odbijene lopte šutirao na gol Francuza, nije se dao savladati Riser. U završnici prvog poluvremena uzdahe publike na Gradskom stadionu izmamili su „orlići“ kada je posle dobre akcije Mihajlo Petković uputi udarac sa desne strane, a Riser ponovo bio na mestu.

Fudbal: Portugal pobednik 28. Memorijala "Stevan Ćele Vilotić", Srbija drugaU drugom poluvremenu još bolje su zaigrali učenici selektora Damjanovića. Zapretio je prvo  Mihajlo Milosavić posle centaršuta Ognjena Mimovića. Odbranio je golman Francuske i loptu izbacio u korner. Nakon tri vezana udarca iz ugla Srbija nije uspela salomiti odbranu Francuza, ali je onda Uroš Kabić sa ivice kaznenog prostora uputio udarca po zemlji i loptu smestio u mrežu za poravnanje - 1:1.

Nije dugo trebalo našim nadama da preokrenu rezultat u svoju korist. Izuzetnom akcijom gde su u šesnaestercu nadmudrili vršnjake iz Francuske na asistenciju Mihajla Milosavića, Janko Jevremović je pogodio za 2:1. U 66. minutu istakao se Jovan Miladinović sjajnom odbranom posle šuta Vilsona Odobera.

Mogli su Francuzi da izjednače u 77. minutu, posle brze o+kontre, ali je Miladinović uspeo da zahvati loptu, a stativa je sprečila da završi u mreži. U 82. Minutu posle skraćenog kornera koji je izveo Milosavić, Mateja Stjepanović je pogodio za 3:1. U završnici meča još jednom je sjajnom odbranom izmamio aplauze Dimitrije Stevanović golman Srbije.

Srbija – Francuska 3:1 (0:1)
Kabić 53', Jevremović 59', Stjepanović 82' – Doue 19'

Srbija Miladinović (Stevanović), Mimović, Kovačević, Stjepanović, Petković (Mijatović), Kabić (Baždar), Miličić, Milovanović (Abadžija), Milosavić, Jevremović, Spasojević (Luković).

Francuska: Riser, El Hana (Kore), Bitšiabu, Buaj Kiala ( Piringuel), Tel, Dou (Dijara), Bouanani (Ugočukvu), Kudu (MikelbrensisI), Vogel (Johaneko), Zaire (Fajad), Odober ( Diop)

Fudbal: Portugal pobednik 28. Memorijala "Stevan Ćele Vilotić", Srbija drugaNakon odigravanja poslednje utakmice, na Gradskom stadionu u Subotici održana je ceremonija svečanog zatvaranja turnira, odnosno uručivanja trofej pobednicima i najboljim pojedincima 28. Memorijalnog turnira „Stevan Ćele Vilotić“.

Za najboljeg igrača Memorijala proglašen je Gonkalo Estevez iz selekcije Portugalije, dok je njegov saigrač Gonkalo Ribeiro poneo priznanje najboljeg golmana. Uroš Kabić reprezentativac Srbije je najbolji strelac, a za najtalentovanijeg igrača reprezentacije Srbije proglašen Jovan Mijatović. Trofej „Ivica Kajdoči“ koji se dodeljuje za fer-plej ponela je selekcija Finske, a najbolji trener je Milheiro Žoakim selektor Portugalije.

Fudbal: Portugal pobednik 28. Memorijala "Stevan Ćele Vilotić", Srbija drugaRezulati:

Prvo kolo: Srbija – Finska 3:1, Francuska – Portugal 0:2.
Drugo kolo: Srbija – Portugal 0:2, Francuska - Finska 2:0.
Treće kolo: Srbija – Francuska 3:1, Portugal – Finska 2:1

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1149

Povezana vest

Povezane teme

memorijalni turnir stevan vilotić ćele

stevan ćele vilotić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.