Komentara: 9
Pregleda: 1343

Fudbal: Radnik bolji od Spartaka u Surdulici (2:0)

08.08.2023. u 12:56h
Izvor: Subotica.com
Spartak je poražen u Nišu od Radnika sa 2:0 u 2. kolu Superlige. Surduličani predvođeni trenerom Zoranom Ljubinkovićem, našim sugrađaninom i bivšim igračem subotičkog superligaša, skresali su krila „golubovima“ . Naterali su ekipu Aleksandar Keržakova da kapitulira u ranoj fazi meča, ali i odlično postavljenom odbranom da ne ugrozi njihov gol. Imali su igrači Spartaka inicijativu, ne i rešenje u završnici. Tek u finišu su u nekoliko navrata zapretili, ali nedovoljno precizno da promene rezultat i bodovi su pripali domaćinu.
Fudbal: Radnik bolji od Spartaka u Surdulici (2:0)

Već u četvrtom minutu posle sjajne akcije Radnik je došao do vođstva. Iskoristio je Bogdanović grešku Stanojeva, loptu poslao do Borka Duronjića, a on šutirao na gol Spartaka. Filip Manojlović je uspeo kratko da odbrani, a na pravom mestu se našao Vuk Mitošević, prihvatio loptu i poslao je u mrežu „golubova“ – 1:0. Sreća je bila na strani Subotičana pet minuta kasnije kada je Duronjić bio u prilici, na kratko ga je zaustavio Manojlović, lopta je ponovo završila kod veziste Radnika, ali je Dejan Kerkez uspeo da se vrati i izblokira njegov drugi pokušaj i spreči protivnika da udvostruči prednost. Još jednom su Surduličani zapertili preko Kunića, Manojlović je bio dobro postavljen.

Imao je Spartak inicijativu, veći posed lopte, ali ne i rešenje protiv odličnog defanzivnog bloka Radnika da postigne pogodak i dođe do izjednačenja. Mnogo su „golubovi“ grešili, a poražavajuće je da u prvih 45. minuta nisu uputili ni jedan šut u okvir gola Ranđelovića.

U drugom poluvremenu Spartak je i dalje bio tim koji ima inicijativu i loptu u posedu, ali bez velike pretnje po protivnički gol. I dok su Subotičani tražili priliku da izjednače, Radnik je odlično igrao u odbrani i iz kontri pokušavao do dođe do drugog pogotka.

Uspeli su Surduličani u 58. minutu i po drugi put naterali Manojlovića na kapitulaciju. Vuk Mitošević je još jednom pokazao svoje fudbalsko umeće i iskustvo, silovito je šutirao na gol, Manojlović je zaustavio njegov šut na kratko što je iskoristio Kunić, posle odbitka izborio se za loptu, a Bogdanović je prihvatio i poslao u mrežu Spartaka za 2:0. Usledila je desetominutna pauza zbog var provere da li je bila nedozvoljena pozicija, ali je var komisija potvrdila pogodak.

U potpunosti se igra preselila pred gol Radnika. Prvi ozbiljniji pokušaj imao je Todoroski u 73. minurtu, istakao se Ranđelović. Do kraja su se nizali pokušaji, Todoroskog, Kerkeza, Jocića, tanasijevića, Bijelovića, Vidakovića, Radnik  je odoleo i osvojio tri boda.

Radnik – Spartak 2:0 (1:0)
Mitošević 4', Bogdanović 58'

Radnik: Ranđelović, Abubakar, Bogdanović (Milić), Duronjić (Martinkevič), Gašić, Hajdarević, Kadijević, Kunić (Čumić), Mitošević (Stojanović), Oreščanin, Vranjanin.

Spartak: Manojlović, Bogićević, Kerkez, Bugarin (Tanasijević), Stanojev, A.S. Đurasović (Jocić), Vidaković, Mijić (Stajković), Todoroski, Ubiparip (Rošević), Bijelović.

Spartak u narednom kolu dočekuje Železničar iz Pančeva koji predvodi šef struke Predrag Rogan, a utakmica se igra u nedelju.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 11 meseci i 1 nedelju
Komentara: 9
Pregleda: 1343
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.