Komentara: 3
Pregleda: 932
Video

Fudbal: Rozengard za gol bolji u prvoj utakmici druge faze za Ligu šampiona

12.10.2023. u 09:38h
Izvor: Subotica.com
U prvoj utakmici druge runde kvalifikacija za Ligu šampiona Spartak je poražen od Rozengarda sa 2:1. Prikazale su „golubice“ sjajnu igru i ravnopravno se nosile sa Šveđankama. Iako su gubile uspele su da anuliraju prednost rivala, ali dobre prilike nisu iskoristile što su protivnice kaznile i na kraju slavile. Ostaje žal za propuštenim prilikama, ali je šansa za popravni već za sedam dana kada će se odigrati revanš u Malmeu.
Fudbal: Rozengard za gol bolji u prvoj utakmici druge faze za Ligu šampiona

Početak meč je protekao u dominantnoj igri Spartaka. Imale su Subotičanke inicijativu, pokušavale da što pre nateraju Šveđanke na kapitulaciju, ali nisu uspele. Prvi napad gošće su iskoristile da iznude udarac iz ugla, a kasnije i da prekid krunišu pogotkom. Oling je izvela udarac iz ugla, a Karolin Seger glavom loptu poslala u gol "Golubica" za 0:1.

Usledio je period igre gede su gošće koristile svaku grešku Subotičanki da zaprete Jefimiji Škandro. Mai Kadovaki bila je najopasnija pred šesnaestercom Spartaka, ali je Violeta Slović uspevala da je zaustavi i spreči da zatrese mrežu šampionki Srbije. Spartak je u 29. minutu stigao do izjednačenja. Željka Belovan je bila u napadu, golmanka Earta Kumings je istrčala i na kratko izblokirala njen udarac, ali je lopta ipak završila u mreži -1:1.

Do odlaska na pauzu se vodila borba na terenu, Spartak je preuzeo inicijativu, pokušavao da prokrene rezultat, ali nije iskoristio povoljne prilike.

U nastavku meča igra se preselila na polovinu terena koji je pripadao Rozengardu. Atakovale su Subotičanke, pokušavalde da dođu do drug gola, ali nisu uspele da nađu rešenje za dobro postavljenu odbranu rivala. Tijana Filipović je prošla uz levu aut liniju, uputila pas ka Željki Belovan u peterac, ali je Obaze uspela u poslednjem trenutku da izbaci loptu u korner. Polako su gošće preuzimale terensku inicijativu, a u 64. minutu umalo da dođu do nove prednosti. Oduzele su loptu na sredini, Kadovaki je munjevito prošla po desnoj strani, uputila pas do Emilie Larson i dok su svi već videli da će završiti u mreži, Abigail Ostrem je uspela da je izbaci gotovo sa gol linije. Što nisu tada iskoristile goše jesu u 72. minutu kada je Ria Oling zatresla mrežu Spartaka za 1:2.

Mogle su „golubice“ da dođu do novog izjednačenja, ali je šut Vilete Slović iz slobodnog udarca uz krajnji napor uspela da zaustavi Kumings. Do kraja se vodila velika borba. Rozengard je imao dve izuzetne šanse, ali nije uspeo da ih materijalizuje i na kraju je za gol bio bolji od Spartaka koji je prikazao izvanrednu igru i parirao rivalu do poslednje sekunde.

Spartak  – Rozengard  1:2 (1:1)
Seger  9', Belovan 29', Oling 72'

Spartak: Škandro, Vučković (Baka), Belovan, Slović, Ostrem, Gajić (Marković), Ilić, Hansen, Buduva (Ćirić), Filipović, Stupar.

Snimak meča možete pogledati u nastavku objave:

Revanš utakmica se igra 18. oktobra (sreda) u Malmeu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 meseci i 4 dana
Komentara: 3
Pregleda: 932

Povezana vest

Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

uefa women's champions league

uefa liga šampiona za žene

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.