Komentara: 0
Pregleda: 888

Fudbal: Šampionke započele sezonu pobedom protiv Sloge (2:1)

21.08.2023. u 13:07h
Izvor: Subotica.com
Fudbal: Šampionke započele sezonu pobedom protiv Sloge (2:1)
Foto: ŽFK "Spartak"

Spartak je novu sezonu započeo pobedom. Slavile su „golubice“ protiv Sloge iz Zemuna u prvom kolu Superlige sa 2:1. Subotičanke su stekle minimalnu prednost u prvom delu preko Tijane Filipović, a u nastavku je Željka Belova udvostručila vođstvo. Uspele su gošće da savladaju Jefimiju Škandro i ublaže poraz.

Od starta je Spartak nametnuo svoju igru, ali se protivnik opredelio na defanzivu i dobro čuvao svoj gol. Pokušavale su „golubice“ da probiju odbrambeni bedem Zemunki, ali nisu uspevale sve do 42 minuta kada je Tijana Filipović uspela da savlada Aleksićevu i donese prednost Spartaku – 1:0.

I u nastavku su Subotičanke dominirale, a Željka Belovan je u 57. minutu  udvostručila prednost. Nisu se predavale ni gošće. Samo desetak minuta kasnije Popovićeva je zatresla mrežu Spartaka za 2:1. Do kraja se rezultat nije menjao i bodovi su ostali u Subotici.

Spartak – Sloga Zemun 2:1 (1:0)
Filipović  42', Belovan 57' – Popović 69'

Spartak: Škandro, Vučković, Belovan, Slović, Makenzi, Hansen, Paverin, Filipović, Ilić, Stupar, Ćirić (Baka).
Sloga: Aleksić, Milanović, Savić, Medić, Milić, Živković, Batočanin (Gajević), Paunović, Popović, Drobnjak, Barjaktarović.

SPARTAK DOO OSVOJIO BOD

Na startu novog šampionata Spartak DOO je odigrao nerešeno 2:2 sa TSC-om i osvojio bod. Gošće su imale prednost od 2:0, ali su Subotičanke uspele da je anuliraju i izbegnu poraz.  

Imale su gošće blagu inicijativu i već posle 17. minuta igre je krunisale vođstvom.  Nađa Đurđevac je nadmudrila odbranu Spartaka i zatresla mrežu  -0:1. Pokušavale su Subotičanke da poravnaju rezultat, imale šanse, ali ih nisu iskoristile i prvo poluvreme je pripalo TSC-u.

U nastavku se vodila velika borba. Bilo je povoljnih priika na obe strane, a onda su gošće najbolju pretvorile u prednost od 2:0. Mina Kecman je bila precizna. Nakon drugog primljenog gola trgle su se Subotičanke. Vrlo brzo preko Lane Radulović su smanjile na 1:2, a u 71. minutu Maša Ninković se pobrinula da izjednači i ujedno postavila konačan rezultat utakmice.

Spartak DOO – TSC 2:2 (0:1)
Radulović 66', Ninković 71' – Đurđevac 17', Kecmanu 59'

Spartak DOO: Praštalo, Maljković, Radulović, Backović, Ninković, Rajić, Jošić, Leškov (Topolski), Jović, Arsenin, Đokić.
TSC: Pajević, Kecman, Zlatanović, Siluši, Božić, Đurđevac (Ivošević), Vešić (Radunović), Šaranović, Trutić (Červenak), Rodić, Krivokapić.

U narednom kolu Spartak gostuje u Kragujevcu gde se sastaje sa Radničkim 1923, dok Spartak DOO ide u Novi Sad na megdan Vojvodini.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 meseci i 3 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 888
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.