Komentara: 3
Pregleda: 1680

Fudbal: Spartak danas dočekuje Volfsburg u šesnaestini finala Lige šampiona za žene

09.12.2020. u 09:40h
Izvor: Subotica.com
Šampionke Srbije, fudbalerke Spartaka, danas na Gradskom stadionu odigraće meč sezone. „Golubice“ će ugostiti Volfsburg u meču šesnaestine finala Lige šampiona.
Fudbal: Spartak danas dočekuje Volfsburg u šesnaestini finala Lige šampiona za žene

Prvak Srbije u ženskom fudbalu danas od 15 časova igra prvi meč šesnaestine finala Lige šampiona. „Golubice“ dočekuju Volfsburg. Plasmanom u društvo 32 najbolje ekipe u Evropi Spartak je ostvario veliki uspeh, a sada mu sledi novi ispit protiv šampiona Nemačke.

Iako je današnji rival „golubica“ favorit, plavo–bele dame se neće lako predati. Pokušaće da odigraju što bolje, kvalitetnije i da ostvare povoljan rezultat pred revanš, kao i pre pet godina kada su se ova dva tima srela u istoj fazi takmičenja.

- Ulaskom u ovu fazu takmičenja mi smo svoj cilj ispunili. Nadali smo se da možemo dobiti rivala s kojim možemo da se takmičimo, ali žreb nam nije bio naklonjen. Dobili smo vicešampiona Evrope, ekipu koja godinama u nazad dominira u evropskom ženskom fudbalu. Tim koji dolazi iz ozbiljnog takmičenja i uloga favorita pripada u potpunosti gostima. Mi u ovom trenutku moramo da menjamo potpuno koncept neke naše igre i filozofije jer nismo navikli na ovakvog protivnika, nemamo često priliku da igramo sa ekipama takvog kvaliteta i to u ovom trenutku pravi problem. Volfsburg dolazi  iz ambijenta gde je nivo ovakvih utakmica potpuno normalna stvar i na to su navikli. Svesni smo činjenice da mi u ovoj situaciji ne možemo da igramo svoj igru. Protivnik nam neće to dozvoliti. Moramo da se prilagodimo rivalu. To je velika promena u malom vremenskom intervalu i suština da će biti jako teško, ali ćemo pokušati da se adaptiramo – kaže Boris Arsić, šef struke Spartaka. - Nećemo se predavati, igraćemo htrabro. Moramo da budemo disciplinovani da održimo ritam naše zamisli što je duže moguće. Suština nam je da ni jednog trenutka ne odstupimo od svojih zamisli jer bi tada ušli u problem, a ovakav protivnik neprašta greške. U svakom trenutku može da nas kazni ako dobije priliku za to. Iako su svi parametri na njihovoj strani, mi nemamo šta da izgubimo. Izaćićemo na teren da se nadigravamo i uživamo u ovom trenutku jer je privilegija biti u društvu ovakvih timova.

Fudbal: Spartak danas dočekuje Volfsburg u šesnaestini finala Lige šampiona za ženePre pet godina Spartak je u Subotici odmerio snage sa Volfsburgom. Pružile su „golubice“ jak otpor Nemicama i ostvarile povoljan ishod za revanš. Pokušaće i ovog puta prvak Srbije da parira vicešampionu Evrope, a zašto da i ne napravi iznenađenje ako se ukaže prilika.

- Nadali smo se nekom lakšem protivniku, ali na žalost žreb je odlučio da to bude Volfsburg. Pripremili smo se za današnju utakmicu, sve devojke su spremne. Na teren ćemo izaći kompletne i pokušati da ostvarimo povoljan rezultat. Volela bih da ponovimo učinak u Subotici od pre pet godina kada je bilo nerešeno (0:0) ili ako se ukaže prilika da pobedimo što bi stvarno bila najveća nagrada za sav dosadašnji rad – zaključuje Tijana Filipović, igračica Spartaka.

Golubice su na putu do šesnaestine finala Lige šampiona deklasirale prvake Moldavije i Bugarske, i sasvim zasluženo su i ove godine obezbedile plasman među najkvalitetnije evropske ekipe. Meč protiv Volfsburga se igra danas, dok je revanš za sedam dana u Nemačkoj.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 7 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 1680

Povezana vest

Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

liga šampiona

uefa women's champions league

uefa liga šampiona za žene

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.