Komentara: 0
Pregleda: 1154

Fudbal: Spartak do pobede nad Kolubarom nakon preokreta (2:1)

16.10.2022. u 14:04h
Izvor: Subotica.com
Konačno su fudbaleri Spartaka upisali pobedu. Savladali su „golubovi“ Kolubaru iz Lazarevca sa 2:1 nakon preokreta u 15. kolu Superlige. Poveli su Lazarevčani evrogolom pogotkom Đuričkovića, ali je drugo poluvreme pripalo domaćinu, a za to su se pobrinuli Luka Bijelović i Aleksandar Tanasin i sjajnu igru svoga tima krunisali golovima za važnu pobedu.
Fudbal: Spartak do pobede nad Kolubarom nakon preokreta (2:1)

Već u drugom minutu Spartak je zapretio. Nikola Srećković je posle vcentaršuta Luke Bijelovića tukao sa pet metara glavom, ali se istakao Dejan Stanivuković sjajnom odbranom. Nije dugo trebalo Subotičanima da ponovo stvore dobru priliku. Marko Obradović je pokušao, ponovo je Stanivuković bio uspešniji i sačuvao svoju mrežu. Imao je domaći tim inicijativu, pokušavao, ali nije našao ređenje da zatrese mrežu Lazarevčana.

Igrao se 18. minutu, gosti su oduzeli loptu na sredini terena, Ante Vukušić je povukao kontru uz levu aut liniju i centrirao na ivicu kaznenog prostora, natrčao je Petar Đuričković i zavukao loptu pravo pod prečku za vođstvo Kolubare. Pomoćni sudija je pokazao da je pogodak  postignut iz nedozvoljene pozicije, ali nakon konsultacija sa var komisijom gol je priznat.

Mogli su Lazarevčani da usvostruče prednost u 32. minutu na sreću  „golubova“ Haris Kadrić je slabo šutirao i Manojlović je lako odbranio. Kako je vreme odmicalo domaći tim je polako preuzimao terensku inicijativu u želji da što pre dođe do izjednačenja, ali je dobru odbranu Kolubare bilo veoma teško nadmudriti.

U sudijskoj nadoknadi imali su Srećković i Šimura sjane šanse, nisu ih iskoristili i na pauzu se otišlo uz minimalac tima Dejana Đurđevića.

U drugom poluvremenu je Spartak diktirao ritam igre dok su gosti taktički čekali grešku rivala kako bi iz kontre došli do drugog pogotka. Grešili su mnogo domaći igrači poneseni velikom željom da anuliraju prednost Kolubare.

U 59. minutu konačno su našli rešenje da zatresu mrežu Lazarevčana. Janko Tumbasević je  uputio pas do Luke Bijelovića, a on napravio slalom kroz odbranu rivala,  šutirao levom nogom i loptu smestio iza leđa Stanivukovića za 1:1. Izmamio je gromoglasan aplauz publike napadač Spartaka, a samo četiri minuta kasnije Aleksandar Tanasin je podigao na noge prisutne na tribinama Gradskog stadiona. Uputio je silovit šut iskosa s desne strane i zatresao mrežu rivala za preokret -2:1. Otvorili su karte gosti nakon primljenog gola i krenuli u jače u napad. Vodila se velika borba na terenu, svaka lopta je bila važna i jednima i drugima.

U žaru borbe za loptu Šimura i Ćorković sudarili su se glavama, pala su oba igrača na zemlju, Spartakov Japanac se pridigao, ali je rezervisat Kolubare ostao nepomičan. Potrčali su svi ka njemu, a prvi je intervenisao Nemanja Milojević pokušavajući da mu izvuče jezik kako bi ga osvestio. Reagovalo je medicinsko osoblje brzo i kolima hitne pomoći Ivan Ćorković je odvezen u subotičku bolnicu.

Igra je nastavljena, a „golubovi“ su mogli i do trećeg pogotka i sigurnije završnice. Luka Bijelović je uputio šut sa ivice šesnaesterca, lopta je pogodila prčku i odbila se van gol linije. Nešto kasnije Nikola Srećković je bio u prilici, nije precizno šutirao lopta je prošla pored stative.

Igrački brojniji Spartak bio je opasna po gol Kolubare, ali su „golubovi“ brzopleto reagovali u završnici i rezultat je ostao nepromenjen, ali su velika tri boda upisana.

Spartak –  Kolubara 2:1 (0:1)
Đuričković 18', Bijelović 59', Tanasin 63'

Spartak: Manojlović, Tanasin, Bogićević, Ostojić (Filipović), Vitorović, Šimura (Moris), Đurasović, Bijelović, Stanić (Tumbasević), Srećković, Obradović (Hrstić).

Kolubara: Stanivuković, Azemović, Bakić, Kočović (Ilić), Đokić, Nikolić (Sadiković), Milojević, Petronijević ( Ćorković), Kadrić, Đuričković (Marjanović), Vukušić (Filipović).

Spartak i u narednom kolu igra na domaćem terenu. Ugostiće Subotičani Mladost iz Lučana, a pre toga putuju na Banjicu gde igraju meč šesnaestinefinala kupa Srbije sa ekipom Rada.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1154
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.