Komentara: 0
Pregleda: 1217

Fudbal: Spartak dočekuje Čukarički u subotu

02.10.2020. u 17:23h
Izvor: Subotica.com
Fudbaleri Spartaka sutra od 16 časova na Gradskom stadionu dočekuju ekipu Čukaričkog u okviru 10. kola Linglong Superlige Srbije. „Golubovi“ posle male rezultatske krize i dva vezana poraza priželjkuju trijumf protiv „brđana“. Utakmice se još uvek igraju bez prisustva publike.
Fudbal: Spartak dočekuje Čukarički u subotu

Spartak Ždrepčevu krv u nezgodnom trenutku čeka derbi sa Čukaričkim, u okviru 10. kola Linglong Superlige Srbije. Nimalo lako neće biti ekipi Vladimira Gaćinovića, koja mora da se iskupi za kikseve protiv Proletera i TSC-a jer su „brđani“ veoma neugodan rival, ali se u taboru plavo – belih nadaju da će negativna tradicija da se prekine i da će bodovi ostati u Subotici.

- Utakmica sa Čukaričkim nam dolazi u veoma delikatnom i nezgodnom trenutku. Svesni smo šta smo dešavanja u prethodna tri kola. Mnogo toga smo uprskali, poništili ono što smo uradili od starta, ali ne možemo da tražimo  krivce u drugom, sem u nama lično. Ni u lošoj sreći, niti kadrovskoj situaciji ili nečem trećem. Proteklih dana smo dobro analizirali šta to remeti atmosferu i učinak  iz prethodnih šest kola i nadam se shvatili. Nemamo izbora više. Mi moramo biti u pravom svetlu, sa stopostotnim pristupom, jer u suprotnom sigurno nam se ne piše dobro,  posebno u ovoj utakmici gde nam u goste dolazi ekipa sa kojom imamo negativna iskustva i uvek teško igramo. Čukarički je za nas tradicionalno težak rival, ali mi smo ti koji u ovom trenutku određujemo kako ćemo izaći na teren. Ubeđen sam da su igrači svesni situacije,  da smo potrošili puno kredita i da nemam o mnogo izbora zabilo kakvo eksperimentisanje već od prvog minuta moramo da stavimo do znanja ko smo,  šta so i na kom smo nivou. Brđani su ekipa sa sjajnim pojedincima, koja igra agresivan napadački fudba i to nam je dodatna obaveza da izađemo i uradimo nešto višeno,  a to je da ostvarimo dobar rezultat. Nadam se da će tako i biti – istakao je Gaćinović.

Fudbal: Spartak dočekuje Čukarički u subotuZa razliku na prethodnu utakmicu u Senti, strateg "golubova" moći će da računa na Tekijaškog koji je pauzirao zbog kartona, ali i na Srećkovića i Dunđerskog.

- Kadrovska situacija se malo popravila u odnosu na prethodno kolo. Još ne računamo na Ivančevića i Brankovića, oni se oporavljaju, ali su se vratili  Dunđerski, Srećković i Tekijaški. Gledaćemo da izvedemo optimalan tim koji će biti spreman da izađe u mušku borbu sa Čukaričkim, jer u suprotnom mi nemam šta da pričamo o prolaza protiv jedne tako dobre ekipe. Na taj način i razmišljamo i nadamo se najboljem – kaže Gaćinović.

Pred derbi s Čukaričkom, zamenik kapitena Spartaka Nemanja Tekijaški, veruje u dobar rezultat njegovog tima i povratak u  pobedničku seriju.

Fudbal: Spartak dočekuje Čukarički u subotu

- Čukarički je mlada ekipa koja igra ofanzivni fudbal. Svake godine su u vrhu domaćeg šampionata, pa i ove sezone. Njihov kapiten Docić se povredio i mnogo mi je žao što ga je zadesio takav peh, ali se nadam da će se brzo oporaviti i vratiti u tim. Njegovim izostankom su sigurno oslabljeni, ali ih to nije poremetilo i dalje igraju dobro. Čeka nas pravi derbi za gornji deo tabele i borba za mesto koje vodi u Evropu. Sigurno će se igrati na gol više jer i rival ima sličan stil igre našem. Istina je da nam Čukarički generalno kao protivnik „ne leži“  jer od kada sam u Spartaku ove dve i po godine nismo ih pobedili. Nadam se da ćemo ovog puta prekinuti neugodnu tradiciju i da će bodovi ostati u Subotici – poručio je Tekijaški. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1217
Povezane teme

fudbalski klub spartak

vladimir gaćinović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.