Komentara: 3
Pregleda: 1408

Fudbal: Spartak eliminisan iz Kupa Srbije, ispao od trećeligaša

28.10.2021. u 10:45h
Izvor: Subotica.com
Spartak je eliminisan već u šesnaestini finala Kupa Srbije. Bolja od Subotičana bila je Dubočica iz Leskovca nakon izvođenja penala i obezbedila prolaz dalje. Gosti su poveli, Spartak izjednačio, ali nije imao snage da nešto više uradi i regularni deo utakmice završen je 1:1, a onda je odmah usledilo izvođenje jedanaesteraca. „Golubovi“ su na startu propustili priliku da povedu, a posle pete serije za gol su bili bolji gosti - 4:5 i prošli dalje.
Fudbal: Spartak eliminisan iz Kupa Srbije, ispao od trećeligaša

Posle terenskog nadmudrivanja uglavnom na sredini terena u prvih 20. minuta bez izglednih šansi,  gosti su iz brze akcije nakon greške domaćina poveli. Lazar Mitrović je prevario odbranu Spartaka i iskosa s desne strane poslao loptu u dalji donji ugao.

Nastavljena je borba na terenu, preuzimali su Subotičani inicijativu i pokušavali da dođu do gola Mladenovića, ali je odbrana Leskovčana odolevala sve do 40. minuta kada je Savković s desne strane centrirao, Hrstić promašio loptu, odbrambeni igrač gostiju je izbacio iz kaznenog prostora na kratko. Milan Marčić se našao na pravom mestu, prihvatio loptu, iskusno povukao dva koraka i između Gočića i Stojkovića poslao u mrežu Dubočice za izjednačenje -1:1.

Drugo poluvreme samo što je počelo, a gosti su mogli do novog vođstva. Posle neiskorištenog napada Subotičana, Šćepanoviću je na sredini terena loptu oduzeo kapiten Dubočice Dušana Savić, povukao brzu kontru, prevario Brankovića, potom istrčalog Manojlovića, ali na sreću „golubova“ stativa je sprečila da se mreža Spartaka zatrese po drugi put. 

Do 69. minuta ništa vredno pomena nije viđeno na terenu, a onda je posle duplog pasa sa Tufegdžićem Luka Bijelović poslao loptu u mrežu, međutim, bilo je to iz nedozvoljene pozicije. Ubrzo su potom još jednom zapretili Subotičani, ali je odbrana Dubočice  bila na visini zadatka.  Slobodan Stojković je gotovo sa gol linije loptu izbacio ka centru i otklonio opasnost. Kako se blžio kraj utakmice Spartak je sve češće napadao dok su gosti iz kontri pokušavali da ugroze Manojlovića.

U 75. minutu posle centaršuta Marčića, Hrstić je pokušao glavom, lopta je završila iznad prečke. Mogao je Hrstić da reši pitanje pobednika u 82. minutu posle fantastičnog proigravanja od strane Todoroskog, ali je loptu na metar od gola tukao petom, a Mladenović bez poteškoća odbranio.

Atakovao je Spartaka, ali brzopleto i neprecizno u završnici što je dalo nadu gostima, koji su se maksimalno borili do poslednjeg zvižduka, da će možda sa bele tačke ostvariti veliki uspeh i plasirati se u osminufinala Kupa Srbije.  Tako je i bilo.

Spartak – Dubočica  5:6 (1:1)
Marčić 40’ - Mitrović u 20’
(1:1 Marčić, 1:2 Stojković, 2:2 Tufegdžić, 2:3 D. Mladenović, 3:3 Bijelović, 3:4, Čmajčanin, 4:4 Hrstić, 4:5 Jovanović, 5:5 Todoroski, 5:6 Savić)

Spartak: Manojlović, Dunđerski, Bogdanović, Branković, Jezdimirović, MarčićŠćepanović (A. Bogićević), Savković (Bijelović), Šimura (Tufegdžić), Mihajlović (Todoroski), Hrstić.

Dubočica: Mi. Mladenović, Paunović, Jovanović, Stojković, Gočić, Stanković (Milosavljević), Čmajčanin, D. Mladenović, Mitrović (Stamenković), N. Mladenović (Ml. Mladenović), Savić.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 8 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 1408
Povezane teme

fudbalski klub spartak

fudbalski kup srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.