Komentara: 6
Pregleda: 1868

Fudbal: Spartak golovima Đurasovića i Hrstića do pobede na startu sezone

30.07.2023. u 13:10h
Izvor: Subotica.com
Spartak je u 1. kolu Superlige upisao pobedu od 2:1 protiv novajlije u eliti, IMT-a iz Beograda i to posle preokreta. Gosti su imali veću inicijativu i prikazali bolju igru koju su krunisali vođstvom. Uspela je ekipa Aleksandra Keržakova da izjednači sjajnim pogotkom Đurasovića što je možda i bio prelomni trenutak za dalji tok meča. U nastavku su Beograđani ponovo stigli do vođstva, ali im je gol poništen, dok je Hrstić pogodio za preokret i pobedu.
Fudbal: Spartak golovima Đurasovića i Hrstića do pobede na startu sezone

Imali su gosti na samom početku dve povoljne šanse, ali je Dejan Kerkez u oba slučaja odlično reagova i sprečio goste da dođu do vođstva. Inicijativa gostujućeg tima je posle 15. minuta igre rezultirala pogotkom i to sa bele tačke. Posle konsultacija sa var sobom  potvrđeno je da je penal za IMT, a precizan sa jedanaest metara bio je Miloš Luković  - 0:1. Imali su još jednu idealnu priliku Beograđani, na sreću Spartaka nisu je iskoristili. Kako se bliŽio kraj prvog dela igrači IMT-a su polako posustajali, ali se nisu predavali niti plašili sve bolje igre „golubova“. Prvo je pokušao Andrej Todoroski šutem sa ivice kaznenog prostora da iznenadi Gordića, ali su se gosti odbranili. U sledećem napadu usledila je „bomba“ Alekse S. Đurasovića i izjednačenje. Nakon duplog pasa sa Todoroskim, Voja Ubiparip je uputio pas do Đurasovića, a on iz daljine levom nogom silovito šutirao i pogodio mrežu Miloša Gordića za 1:1.

U drugom poluvremenu ponovo su gosti imali inicijativu i igru držali na polovini koja pripada Spartaku. Pretili su sa svih strana i pokušavali da dođu do novog vođstva, a u 55. minutu i zatresli mrežu. Luka Luković je glavom loptu poslao u gol, ali je ponovo usledila konsultacija sa var  sobom. Pogodak je poništen jer je postignut iz nedozvoljene pozicije. Na drugoj strani napad je bio uspešniji.

Srđan Hrstić je ostao usamljen pred golom IMT-a i  glavom loptu plasirao u mrežu „traktorista“ za preokret 2:1. Nizale su se šanse IMT-a, ali su Subotičani odoleli i upisali prva tri boda u novoj sezoni.

Spartak –  IMT 2:1 (1:1)
A.S. Đurasović 43', Hrstić 64' - M. Luković 15' (p)

Spartak: Manojlović, Bogićević, Kerkez, Bugarin, Tanasijević (Stanojev), A.S.Đurasović, Mijić, Miodragović (Vidović), Todoroski (Tošeski), Ubiparip (Rošević), Hrstić (Bijelović).

IMT: Gordić, Glišić, Savić, Delević, Ćirković, Kijevčanin ( Lambulić), Vukić (Zulfić), Radočaj, L. Luković (Stefanović), M. Luković, Stamenić (Živojinović).

Posle utakmice treneri su izneli svoje utiske.

Aleksandar Keržakov, šef struke Spartaka posle pobede nije bio zadovoljan prikazanim, ali je istakao da je pobeda važna.

- U fudbalu nekad tako biva da bolja ekipa ne pobedi što se i desilo na ovoj utakmici. Mi smo došli do pobede što je najvažnije. Jedino što iz ove utakmice možemo da uzmemo jesu tri boda. Protivniku i njihovom treneru koji ih vodi sve pohvale, a mi ćemo da izvučemo pouke iz ovog meča za dalje. Zahhvaljujem se svima koji su došli na stadion da nas podrže – rekao je Keržakov.

Trener gostujuće ekipe, Nebojša Jandrić,  nakon poraza u Subotici zadovoljan je igrom tima, ali ne i konačnim ishodom za šta je nedostajalo još iskustva.

- Mi po prikazanom na terenu konačnim rezultatom ne možemo biti zadovoljni. Ono što smo želeli da demonstriramo kao novajlija u ligi da hrabro napadački igramo protiv svakoga u tome smo uspeli, ali se pokazalo da nam treba još malo iskustva u odlučujućim momentima kako bi rezultat bio bolji. Sve ono što radimo igrači su ispoštovali, a iskustvo se kroz ovakve mečeve stiče i nadamo se da ćemo iz ovoga izvući pouke i u narednim utakmicama imati bolje rezultate – istakao je strateg IMT-a.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 11 meseci i 2 nedelje
Komentara: 6
Pregleda: 1868
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.