Komentara: 10
Pregleda: 1532

Fudbal: Spartak i dalje bez bodova u nastavku sezone, Partizan slavio u Subotici

20.02.2023. u 09:36h
Izvor: Subotica.com
Spartak je poražen u 22. kolu Superlige Srbije od Partizana sa 2:1. Gosti su poveli, Subotičani izjednačili pogotkom Petra Stanića, ali se Rikardo Gomeš pobrinuo da i po drugi put matira Dubljanića i da crno – beli odnesu bodove. Spartak je i posle treće utakmice u prolećnom delu bez upisanih bodova.
Fudbal: Spartak i dalje bez bodova u nastavku sezone, Partizan slavio u Subotici

Početak utakmice na severu Bačke protekao je bez većih uzbuđenja, gde je lopta bila u većemo posedu gostujuće ekipe. Imali su gosti nekoliko povoljnih prilika, ali su Subotičani odolevali, Dubljanić je bio na visini zadatka.

Posle nekoliko prilika na strani gostujućeg tima, konačno su i „golubovi“ podigli svoje simpatizere na noge. Igrao se 36. minut kada je Nikola Srećković centrirao u srce šesnaesterca, lopta je pala do Šimure, a on je glavom tukao , zakačila je Traorea, ali na sreću Partizana, Popović je uspeo da odbrani.

Propušteno na strani plavo – belih gosti su kaznili u 41. minutu i stigli do prednosti. Kvinsi Menig je izblokirao Stanićev šut, uputio pas iz dubine ka Rikardu koji je istrčao „jedan na jedan“ sa Dubljanićem i loptu poslao u dalji donji ugao – 0:1.

Drugo poluvreme donelo je još bolju igru oba tima, a već u 54. minutu Spartak je poravnao rezultat. Posle povratnog pasa sa Šimurom Petar Stanić je matirao Popovića za 1:1. Već u sledećem napadu Partizan je mogao do novog vođstva. Natho je centrirao, a Slobodan Urošević uputio udarac ka golu, ali je stativa spasila Subotičane.

Iako nisu iskoristili tu šasnu gosti su u 67. minutu ponovo poveli. Nemanja Jović je prošao po levoj strani, šutirao na gol, ali je na kratko Jovan Marinković izblokirao njegov udarac, lopta je pala pred Rikarda kome nije bilo teško da  je sa pet metara palsira u mrežu Spartaka – 1:2.

Mogao je Spartak da izjednači u 76. minutu kada je Vujačić na ivici kaznenog prostora faulirao Šimuru, ali je Todoroski  bio neprecizan sa 17 metara, loptu je poslao iznad prečke i propustio priliku da njegov tim konačno upiše bar bod u prolećnom delu prvenstva.

Spartak –  Partizan 1:2 (0:1)
Stanić 54' -  Gomeš  41', 67'

Spartak: Dubljanić, Tanasin (Dunđerski), Ostojić (Bogićević), Marinković, Vitorović, Šimura, Ado, Bijelović (Kvaku), Stanić (A.S. Đurasović), Srećković (Todoroski), Hrstić.

Partizan: Popović, Filipović, Marković, Vujačić, Urošević, Belić (Fejsa), Traore (Erikson) Ilić, Dijabate, Natho (Baždar), Menig (Jović), Gomeš.

U narednom kolu Spartak gostuje u Bačkoj Topoli gde se sastaje sa ekipom TSC-a.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 4 meseca
Komentara: 10
Pregleda: 1532
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.