Komentara: 1
Pregleda: 817

Fudbal: Spartak i Mladost GAT igrali nerešeno

08.05.2023. u 12:48h
Izvor: Subotica.com
Utakmica četvrtog kola plejauta u Novom Sadu između Mladost GAT-a i Spartaka počela je minutom ćutanja zbog trodnevne žalosti povodom tragedije u beogradskoj Osnovnoj školi „Vladisav Ribnikar“, a nakon 90 minuta igre nije bilo pobednika - 1:1. Mladost je prva došla do prednosti preko Milića, a za Subotičane je Ado izjednačio. Iako su „golubovi“ ostali sa dva igrača manje u sudijskoj nadoknadi odoleli su protivniku i upisali vredan bod.
Fudbal: Spartak i Mladost GAT igrali nerešeno

Prvo poluvreme je proteklo uglavnom u igri između dva šesnaesterca bez većih opasnosti po golmane Manojlovića i Kneževića. Tek negde na isteku pola sata meča pokušali su Subotičani da dođu do pogotka, ali posle asistencije Tanasina, Todoroski je bio neprecizan i loptu poslao preko gola.

U 38. minutu Mladost je bila najbliža da povede, ali se istakao golman Manojlović. Slobodan udarac je izveo Ilić, lopta se odbila do Babića koji je silovito šutirao, Manojlović je bio dobro postavljen i lopta je završila u njegovim rukama. Spartak je još jednom zapretio i to u poslednjem minutu prvog dela kada je nakon prekršaja Ilića, Todoroski izveo slobodan udarac iskosa sa leve strane, odbitak je prihvatio Vitorović i poslao loptu pored stative.

U drugom poluvremenu Spartak je posle kornera bio u prilici da doće do vođsva, ali je nakon udarca Noboru Šimure, Novica Maksimović dobro reagovao i izblokirao loptu pred golom. Propušteno gostujućeg tima kaznili su Novosađani i došli do prednosti u 57. minutu. Mituljikić je centrirao sa leve strane, a Nemanja Milić glavom loptu poslao tek preko gol linije. Intervenisala je i var komisija i gol je priznat – 1:0. Nakon postignutog pogotka domaći tim se povukao i pokušavao iz kontri da ugrozi Subotičane, dok su se gosti razigrali.

Preselila se igra pred gol Kneževića, a posle nekoliko pokušaja „golubovi“ su došli do izjednačenja. Nakon prekršaja nad Todoroskim na samoj ivici kaznenog prosto, izveden je slobodan udarac, a Ado je šutirao silovito po zemlji i pogodio za poravnanje -1:1. Igrao se 87. minut kada je Mladost oduzela loptu Subotičanima, bio je u prdoru Kristijan, ali ga je Šimura faulirao pred kaznenim prostorom. Minaković je prvo pokazao na belu tačku, ali je usledila reakcija var komisije i Šimura je dobio crveni karton, a za domaći tim je dosuđen slobodan udarac.

Nisu uspeli Novosađani da dođu do novog pogotka. U drugom minutu sudijske nadoknade isključen je Bugarin i Spartak je ostao bez dvojice igrača. Mladost je uspela da zatrese mrežu, ali je pre toga Hakman napravio prekršaj u napadu nad Roševićem i gol nije priznat. Na kraju velike borbe bodovi supodeljeni.

Mladost GAT – Spartak 1:1  (0:0)
Milić 57' – Ado 84'

Mladost: Knežević, Babić (Mituljikić), Ćosić, Denić, Hakman, Ilić, Maksimović, Marković (Kristijan), Milić, Tanasijević (Janković), Vujadinović.

Spartak: Manojlović, Tanasin (Ubiparip), Bugarin, Ostojić, Vitorović, Šimura, A.S.Đurasović (Ado), Todoroski, Tošeski (Tumbasević), Srećković (Hrstić), Stanić (Rošević)  .

Spartak u narednom kolu dočekuje Mladost iz Lučana. Utakmica se igra u ponedeljak, 15. maja od 18 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 2 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 817
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.