Komentara: 3
Pregleda: 849

Fudbal: Spartak i Mladost odigrali nerešeno (1:1)

25.10.2022. u 10:47h
Izvor: Subotica.com
Spartak je odigrao nerešeno 1:1 sa ekipom Mladosti iz Lučana u 16. kolu Superlige Srbije. Imali su Subotičani sjane prilike na startu, ali se istakao golman Samčović i donekle odredio tok meča.
Fudbal: Spartak i Mladost odigrali nerešeno (1:1)

Mladost je prva stigla od prednosti preko Jojića. „Golubovi“ su izjednačili iz prekida pogotkom Vitorovića, a malo je nedostajalo da dođu do pobede. Senku na odličnu igru oba tima bacilo je slabo suđenje arbitra Srećkovića, nedosućen penal za domaćina, kasnije čudan kazneni udarac za goste.

Nije se dugo čekalo na prvu priliku koja je mogla da donese promenu rezultata, Janko Tumbasević je u petom minutu uputio pas do Srđana Hrstića na ivicu šesnaesterca, povukao je mladi napadač dva koraka luptu i uputio šut, ali je Željko Samčović pročitao njegovu nameru izašao u blok i osujetio pokušaj Spartaka. Imali su Subotičani inicijativu i vrlo brzo još jednom našli se u idealnoj prilici da povedu. Luka Bijelović proigrao je Hrstića pred golom Lučanaca, Samčović je još jedmom bio junak svoga tima što je dalo vetar u leđa njegovim saigračima da krenu smelije u otvoreniju igru. I pored toga „golubovi“ su diktirali ritam i tražili način da dođu do situacije da nešto više učine. Luka Bijelović je pokušao u 12. minutu,  Samčović je još jednom bio siguran. Igrao se 15. minut kada je Aleksandar Tanasin uputio sjanu dijagonalu s desne strane na ivicu peterca do Vitorovića, ali levi bek Subotičana kasni i propušta idelanu šansu da donese radost „golubovima“. Mladost je tek na isteku 29. minuta pokušala da ugrozi Manojlovića, ali je šut Marka Mirića izblokirao Aleksa Đurasović.

Igrao se 31. minut kada je Srđan Hrstić bio u prodoru, izašao je Samčović na loptu, a napadač Spartaka ostao na zemlji. Tražili su domaći penal, usledile su konsultacije sudije Srećkovića sa var komisijom, ali ništa više od kornera nisu dobili Subotičani. U završnici prvog dela Lučanci su mogli da iznenade Spartak, Aleksandar Ješić je prihvatio odbijenu loptu na nekih dvadesetak metara, uputio silovit šut i za malo je poslao pored stative. Uzvratio je domaći tim i u dva navrata zapretio, prvo preko Alekse Đurasovića posle čijeg šuta je lopta prošla pored gola, dok je Srećković glavom prebacio prečku.

Početak drugog dela utakmice pripao je u potpunosti Spartaku. Imali su „golubovi“ inicijativu, pokušavali da ugroze Samčovića, ali lopta nije htela u gol. Tražili su domaćini igranje rukom Radivojevića u kaznenom prostoru u 55. minutu, ali je igra nastavljena.

U 58. minutu tečnu i dinamičnu igru sprečio je glavni arbitar meča Srećković kada je dosudio jedanaesterac za goste. Negodovali su svi na stadionu, a onda je var komisija poništila odluku i igra je nastavljena. Imali su Subotičani veći posed lopte, inicijativu, a onda je u 78. minutu Mladost došla od prednosti. Nikola Leković je uputio centarput sa leve strane, na dobrom mestu se našao Nikola Jojić uputio šut, slabije je reagovao Manojlović i lopta je završila u mreži – 0:1.

Nije dugo trebalo Subotičanima da poravnaju rezultat. U 86. minutu dosuđen je korner za Spartak. Nikola Srećković je izveo udarac iz ugla, Mihailo Bogićević je glavom loptu spustio pred gol, a Vladimir Vitorović je plasirao u mrežu za 1:1 i novi bod.

Spartak –  Mladost 1:1 (0:0)
Vitorović 86' - Jojić  78'

Spartak: Manojlović, Tanasin, Bogićević, Baksevanos, Vitorović, Tumbasević, A.S. Đurasović (Stanić), Bijelović (Todoroski), Šimura ( Moris), Srećković, Hrstić.

Mladost: Samčović, Ćirković, Milošević, Vesnić, Leković, Gordić, Ješić, Jojić (Udovičić), Radivojević, Mirić, Dunđerski.

Spartak u narednom kolu gostuje u Surdulici gde će snage odmeriti sa Radnikom.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 8 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 849
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.