Komentara: 8
Pregleda: 1655
Video

Fudbal: Spartak i Rad podelili bodove u poslednjem kolu

20.05.2021. u 08:17h
Izvor: Subotica.com
Spartak i Rad su podelili bodove na kraju sezone, odigravši 1:1 u Subotici. "Golubovi" su poveli, a gosti uspeli da izjednače. Iako je tim sa Banjice imao priliku da sa bele tačke dođe do bodova spasa, nije je iskoristio i meč je završen bez pobednika.
Fudbal: Spartak i Rad podelili bodove u poslednjem kolu

Prvih deset minuta igre proteklo je u ispitivanju snaga, a onda su domaći igrači polako preuzimali inicijtivu. Noboru Šimura je prihvatio loptu na centru, povukao je nekoliko koraka, a potom se odlučio na šut ka golu. Lopta je pogodila Stojsavljevića u ruku u kaznenom prostoru, a Simović pokazao a belu tačku. Lazar Tufegdžić se prihvatio odgovornosti i doneo prednost Subotičanima.

Nakon što su stekli prednost domaći igrači kao da su se povukli, tim sa Banjice je sve češće napdao i pretio Dubljaniću. Osmelio se Gojković iskosa s desne strane, uputio udarac, lopta je završila iznad prečke. Nešto kaasnije Rad je pokušao iz prekida, Tučević je izveo slobodan udarac pravo u naručje Dubljaniću. U 20. minutu Andrija kaluđerović se našao u prilici, Branković je izblokirao njegovo pokušaj.

Odolevali su „golubovi“ velikom pritisku ekipe sa Banice, a onda je Srećković propustio šansu da udvostruči prednost Spartaka  nakon odlične asistencije Tufegdžića. Gostima se inicijativa isplatila u 28. minutu. Nakon dobrog centaršuta  Ilije Tučevića s desne strane, najviši u skoku bio je Marko Šarić i preko trojice domaćih igrača glavom loptu plasirao u mrežu Dubljanića – 1:1.

Posle izjednačujućeg pogotka gosti su i dalje neprestano atakovali na gol Subotičana. Prvo je Vidović izblokirao šut Gojkovića, potom i Šimura. U 32. minutu Rad propušta nemoguće. Gojković se našau u petercu usamljen, prihvatio loptu, uputio šut, Dubljanić u poslednjem trenutku izbacio u korner. Luka Gojković je izveo udarac iz ugla, Bojan Ciger pokušava glavom, Dubljanić brani uz krajnji napor.

Do kraja prvog dela viđeno je još nekoliko poluprilika na obe strane, ali promene rezultata nije bilo.

U nastavku je Spartak prvi zapretio. Posle brze kontre, Lazar Tufegdžić je uposlio Bijelovića na ivici kaznenog prostora, šutirao je napadač „golubova“ pravo u naručje iskusnog Kahrimana.  U 53. minutu na sreću po goste Subotičani nisu iskoristili odlične šanse. Posle brze akcije  prvo je šutirao Srečković, lopta se odbila do Tufegdžića, on pogađa stativu, a potom Đurasović iz velike daljine pokušava, Kahriman brani i šalje loptu u korner. Još jednom su „golubovi“ zapretili. Srečković je šutirao, Kahriman ponovo siguran. Na drugoj strani se po levom boku probio Šarić pokušao sa ivice kaznenog, ali ga je izblokirao Tekijaški.

U 63. minutu domaći igrači su ponovo pogodili stativu.Na drugoj strani malo je nedostajalo da gosti preokrenu rezultat. Nakon prekršaja Vujanovića nad Tučevićem,, Jovanović je izveo slobodan udarac, za malo je lopta proklizala sa rukavica Dujmović, ali nikog nije bolio od gostujućih igrača na drugoj stativi da to iskoristi. Pokušao je Kaluđerović, ali je to bio lak plen za visokog Dujmovića. Pritisak Rada da dođe do gola spasa rezultirao je greškama odbrane. Izblokirao je Vidović šut u 78. minutu , ali ga je lopta pogodila u ruku i dosuđen je kazneni udarac. Kaluđerović je stao na belu tačku, a Mišo Dubljanić pročitao njegovu nameru i odbranio penal. Samo  nekoliko minuta kasnije gosti su imali priliku da posle kornera dođu do pogotka, Kaluđerović je tukao glavom, pored stative.

Nizali su se promašaji ekipe sa Banjice, a potom i na drugoj strani. Vreme je odmicalo, a neizvesnost nije jenjavala. U sudijskoj nadoknadi su gosti imali još nekoliko šansi, nisu iskoristili i bodovi su podeljeni.

Spartak  – Rad 1:1 (1:1)
Tufegdžić 10’ (p) - Šarić 28’

Spartak: Dubljanić, Tekijaški (Jevremović), Ivančević, Branković, Vidović, Šimura, Đurasović (Rajović), Jovanović (Hrstić), Tufegdžić (Šormaz), Srećković (Vujanović), Bijelović.

Rad: Kahriman, Lazarević, Ciger, Stojsavljević, Tučević, Blažić, Busnić, Gojković (Mladenović), Novaković (Jovanović), Šarić (Karaklajić), Kaluđerović.

Sažetak meča Spartak - Rad (snimatelj i montaža Grozdana Spajić):

Tabela Superlige na kraju sezone. Elitni rang napušta 6 ekipa, te će isti od naredne sezone brojati 16 članova, Spartak iako je imao odličan početak sezone i do pre dva meeca bio kandidat za igranje u Evropi, na kraju se ispostavilo da se skoro do kraja borio za opstanak.

Fudbal: Spartak i Rad podelili bodove u poslednjem kolu

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 2 meseca
Komentara: 8
Pregleda: 1655
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.