Komentara: 2
Pregleda: 1784
Video

Fudbal: Spartak i TSC igrali nerešeno (2:2)

20.03.2021. u 19:21h
Izvor: Subotica.com
Duel Spartaka i TSC-a opravdao je epitet derbija. Borbena i dinamična utakmica završena je nerešenim rezultatom - 2:2.
Fudbal: Spartak i TSC igrali nerešeno (2:2)

Spartak Ždrepčeva krv odigrao je nerešeno 2:2 sa TSC-om u 28. kolu Linglong Superlige Srbije.  Spartak je imao prednost, gosti su uspeli da preokrenu, ali se „golubovi“ nisu predavali i osvojili su bod.

Gosti su bolje otvorili utakmicu i prvi zapretili iz prekida. Nakon prekršaja nad Banjcem, Zec je izveo slobodan udarac iskosa sa dvadesetak metara, lopta je prešla odbranu Spartaka, pala pred gol, Dujmović je odlično reagovao i sačuvao mrežu. U četvrtom minutu ponovo su Bačkotopolčani pripretili iz slobodnog udarca, istako se i ovog puta Filip Dujmović posle šuta Mihajla Banjca. Do dvadesetog minuta TSC je imao blagu inicijativu, ali na sreću Subotičana nije je iskoristio, a propuštene poluprilike i prilike su kažnjene.

TEKIJAŠKI UPISAO 100. NASTUP - Nemanja Tekijaški se pridružio u „klub 100“. Posle Miloševića i Dunđerskog i zamenik kapitena upisao je stoti nastup u dresu subotičkog superligaša. Pre početka utakmice protiv TSC-a  Nikola Simović predsednik Spartaka uručio mu je simboličan poklon-uramljen dres sa brojem 100.

Šimura se našao u prodoru i izbio sam pred Filipovića nakon centaršuta Savkovića, golman TSC-a je nesmotreno intervenisao i oborio vezistu „golubova“. Arbitar Milanović je pokazao na belu tačku, a precizan je bio Tufegdžić za 1:0. Nakon primljenog gola gosti su pokušavali da izjednače, pretili su, ali je odbrana Subotičana odolela. Filip Jović sprečio je Zeca da poravna rezultat, a potom je izblokirao i šut Milićevića sa ivice kaznenog i sprečio goste da izjednače.

U nastavku je Spartak zaigrao agilnije i za kratko stvorio dve dobr prilike, ali je izostala realizacija Savkovića. Zapretili su gosti iz kontre, Zec je šutirao, Dujmović intervenisao. Često su gosti koristili prekide i pokušavali da ugroze gol Spartaka,ali nisu uspevali. U 57. minutu Savković je izveo slobodan udarac nakon prekršaja nad Marčićem, lopta je završila pored stative. Nakon toga gosti su preuzeli inicijativu i u 62. minutu je krunisali izjednačenjem sa bele tačke.

Savković je posle prekida bio u duelu sa Antonićem, u žaru borbe štoper TSC-a je oboren, a penal je dosuđen za goste. Precizan je bio Lukić  za 1:1. Bačkotopolčanima je bilo dovoljno 10 minuta da prokrenu. Đuro Zec je iskoristio smušenost odbrane domaćina i sa ivice peterca po zemlji loptu plasirao u bliži ugao za 1:2. Lukić je mogao da po drugi put zatrese mrežu „golubova“, ali je Dujmović dobro intervenisao.

Trgli su se domaći igrači u završnici i preuzeli inicijativu. Veliki pritisak i gužva pred golom TSC-a doprineli su da Spartak izjednači. Tomanović je igrao rukom u kaznenom prostor. Lazar Tufegdžić se prihvatio odgovornosti i ponovo bio precizan sa 11 metara za 2:2. Poravnanje rezultata dalo je poleta „golubovima“, i malo je nedostajalo da dođu do pobede. Šimura je uputio silovit udarac iz daljine, Filipović je uspeo da odbrani i spreči da bodovi ostanu u Subotici.

Spartak – TSC 2:2 (1:0)
Tufegdžić 23’ (p), 90’ (p) - Lukić u 63’ (p), Zec 74’

Spartak: Dujmović, Dunđerski, Tekijaški, Branković, Jović, Marčić (Đurasović), Šimura, Savković (Jovanović), Tufegdžić, Srećković, Furtula (Bijelović).

TSC: Filipović, Petković (Petrović), Antonić, Damjanović, Tomašević, Banjac (Đakovac), Tomanović, Stanojev (Duronjić), Milićević (Santrač), Zec, Lukić.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 4 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 1784
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.