Komentara: 2
Pregleda: 1671
Video

Fudbal: Spartak igrao nerešeno sa Radnikom

01.12.2020. u 10:00h
Izvor: Subotica.com
Spartak i Radnik odigrali su nerešeno. Iako su Subotičani bili bolji i imali inicijativu, mreže su ostale mirne i ekipe su uzele po bod iz ovog duela.
Fudbal: Spartak igrao nerešeno sa Radnikom

Spartak Ždrepčeva krv i Radnik podelili su bodove odigravši 0:0 u 16. kolu Linglong Superlige Srbije.  Iako je domaći tim imao bolju igru  i u nastavku utakmice u potpunosti dominirao na terenu, lota nije htela u mrežu, a i golman gostiju bio je siguran pred golom Surduličana i sačuvao bod.

Tekijaški  je za malo bio neprcizan i propustio priliku da Subotičanima donese prednost, poslavši loptu pored stative. Nakon toga igrači Radnika preneli su težište igre na polovinu terena koja je pripadala Spartaku i u kratkom vremenskom periodu stvorili dve stopostotne prilike, ali na sreću „golubova“ pribranost u odbrani je urodila plodom. Vuk Mitošević izveo je udarac iz ugla, Dujmović je na kratko odbranio, neko od gostujućih igrača prihvatio je odbijenu loptu i ponovo šutnuo ka golu Subotičana. Milan Marčić bio je na dobrom mestu i sa gol linije izbacio loptu ka centru. U 10. minutu Milan Makarć posle brze kontre šalje loptu pored stative. Inicijativa gostiju trajala je sve do 30. minuta bez veće opasnoti po Dujmovića. Konačno na isteku prvih pola sata Spartak ozbiljnije ugrožava Kostića. Vidaković je prošao po desnoj strani, uposlio Tufegdžića, a on loptu plasirao u mrežu protivnika. Ispostavilo se iz nedozvoljene pozicije. Poslednjih 15 minuta prvog dela prpalo je Subotičanima. Stvorili su domaći igrači nekoliko prilika, Tufegdžić i Dunđerski su bili najbliži da postignu pogodak, ali je Kostić dobro intervenisao i sprečio domaćina da na pauzu ode uz rezultatsku prednost.

U nastavku utakmice Spartak je preuzeo terensku inicijativu i bio u potpunosti bolji, dok su gosti pokušavali preko kontri i iz prekida da zaprete Dujmoviću. U 61. minutu posle brze akcije Subotičana, Tufegdžić je za malo bio neprecizan i poslao loptu iznad prečke posle dobrog proigravanja od strane Vidakovića. Nešto kasnije „golubovi“ su imali još jednu doru šansu, ali je Koastić bio spretniji i dobro intervenisao ispred Tufegdžića.

U 77. minutu Milan Marčić je fantastično uputio dubinsku loptu ka usamljenom Tufegdžiću, golman Radnika i ovog puta bio na mestu. Pokušao je Srećković sa ivice kaznenog prostora, Kostić brani i lopta odlazi u korner. U samoj završnici Lazar Tufegdžić još jednom šutirao, i to iz okreta sa 18 metara, ali Kostić je odbranio i sačuvao bod.

Spartak ŽK – Radnik 0:0

Spartak: Dujmović, Dunđersk, Tekijaški, Ivančević, Milošević, Marčić, Šimura, Savković, Vidaković, Denković (Srećković), Tufegdžić

Radnik: Kostić, Đorđević, Kričak, Stevanović, Stojanović, Jović, Mitošević, Lukić (Pavlov), Bogdanovski (Subotić), Spasić (Doneski), Makarić (Oreščanin).

Sažetak meča (snimatelj i montažer Grozdana Spajić)

U narednom kolu Spartak gostuje u Inđiji, a potom dolazi na red vojvođanski derbi u Subotici.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 7 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 1671
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.