Komentara: 1
Pregleda: 2277

Fudbal: Spartak ispustio dva boda u 94. minutu

12.09.2020. u 21:35h > 13.09.2020. u 11:54h
Izvor: Subotica.com
Posle dve nedelje pauze zbog reprezentativnih aktivnosti juče se ponovo zakotrljala lopta na superligaškim terenima širom Srbije. Svoj meč Spartak igrao je danas na svom terenu, bez publike, a dočekao je Novi Pazar. Meč je završen bez pobednika - 1:1.
Fudbal: Spartak ispustio dva boda u 94. minutu

Spartak Ždrepčeva krv i Novi Pazar podelili su bodove, odigravši 1:1 u okviru 7. kola Linglon Superlige Srbije, na Gradskom stadionu u Subotici. Iako se činilo da će Subotičani nastaviti svoju pobedničku seriju nakon što im je Milan Marčić doneo radost, u 94. minutu su ostali bez dva boda kada je Miloš Gordić iskoristio jedanaesterac i poravnao rezultat.

Sama postavka gostujuće ekipe nagovestila je da su došli da uzmu bod. U poslednjoj liniji pet igrača Novog Pazara je zaustavilo napadače Spartaka, dok su u napadu manevrisali sa trojicom iz brzih kontri i pokušavali da ugroze Dujmovića, ali im to nije urodilo plodom. Na drugoj strani Nikolić, Bijelović, Tufegdži su se borili da probiju odbranu protivnika, pa su duele vodili s pet, a ponekad i sa sedmoricom igrača gostujuće ekipe u liniji odbrane i pokušavali da svom timu donesu prednost. Previše kombinovanja Spartakovih igrača pred golom Drobnjaka za malo ih je koštalo da ono prime gol. Tomić je posle brze kontre uputio šut, ali se istakao Dujmovići sprečio da Novi Pazar doće do prednosti. Novu priliku stvorio je domaći tim, ali je Bijelovićev pokušaj glavom bio lak plen za Drobnjaka.

Najbliži da donese radost "golubovima" bio je Nikolić. Uputio je šut između Trtovca i Kurdića, Drobnjak je na kratko odbranio, a Kurdić uspeo da izbaci sa gol linije. Orjentisani na defanzivu odbrambeni igrači Novog Pazara pokušavali su dugim loptama da upošljavaju trojicu svojih napadača, ali je Filip Dujmović bio izuzetno raspoložen pred golom Spartak i nijednog trenutka nije dozvolio da ga protivnik iznenadi.

TSC U NIZU PORAZA NA DOMAĆOJ SCENI - Pet dana pred novi izlazak na evropsku scenu i duel sa rumunskim FCSB-om u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, ekipa TSC-a pretrpela je i treći uzastopni poraz u Superligi. Posle Metalca (2:3) i Crvene zvezde (0:5), bolji od TSC-a večeras je bio i Radnički, koji je ubedljivo slavio u Senti, rezultatom 3:1.

U drugom poluvremenu Spartak zaigrao dinamičnije uz brže tranzicije i već u 46. minutu Tufegdžić je posle centaršuta Miloševića uputio silovit šut , ali je Drobnjak uz krajnji napor  loptu izbacio u korner. Atakovali su Golubovi na golu Novog Pazara, ali su u završnici malo zakazali. U 51. minutu malo je falilo da Novi Pazar iskoristi kontru i dođe do vođstva. Luka Mićić je prošao po levoj strani, ali ga je stigao Tekijaški na ivici šesnaesterca i izblokirao njegov šut. 

U 58. minutu Milan Marčić je doneo radost Subotičanima. Posle odlično izvedenog kornera od strane Nikole Srećkovića, lopta se odbila pred marčića, a on je iz blizine plasirao u mrežu Novog Pazara za 1:0. 

Malo je nedostajalo da Spartak udvostruči prednost. Posle gužve pred golom Dujmovića,dobre odbrane domaćih igrača,  lopta je završila vrlo brzo na drugoj polovini terena, Savković je dodao Nikolić, on šutirao iskosa sa ivice kaznenog, a Drobnjak još jednom dobro intervenisao. Vođstvo Spartaka nateralo je goste da se malo više otvore i pokušaju doći do izjednačenja, ali je to samo donelo Subotičanima više prostora da sve češće zaprete Drobnjaku.

Nizali su svoje poluprilike i prilike Nikolić, Savković, Tufegdžić, Marčić, Šimura, ali ih nisu realizovali. U 84. minutu gosti su bili najbliži izjednačenju. Dušan Živić je pogodio stativu, a Dujmović je pokupio loptu sa same gol linije. Ipak u 90. minutu gosti uspevaju da izjednače. Dujmović je oborio Luku Milića u kaznenom prostoru, a precizan iz jedanaesterca bio je Gordić za osvajanje boda.

Spartak ŽK – Novi Pazar 1:1 (0:0)
Marčić u 58’ - Gordić 90+4’ (p)

Spartak: Dujmović,  Dunđerski, Tekijaški, Jočić, Milošević, Marčić (Vidaković), Šimura, Srećković (Vidović), Tufegdžić (Đurasović )Bijelović ( Savković), Nikolić.

Novi Pazar: Drobnjak, Vlajković, Kurdić, Trtovac, Marinković (Nedeljkvić), Živić, Tomić (Perić ), Sise, Resić (Gordić), Fratrović (Mićić), Dragutinović (Aganspahić).

Spartak je i u narednom kolu domaćin, a u goste mu dolazi Proleter iz Novog Sada. Utakmica se igra u subotu, 19. septembra.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 10 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2277

Povezana vest

Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.