Komentara: 5
Pregleda: 1649

Fudbal: Spartak iz penala do nova tri boda

24.09.2023. u 11:30h
Izvor: Subotica.com
Fudbal: Spartak iz penala do nova tri boda

Spartak je došao do novih bodova u samom finišu utakmice 8. kola Superlige protiv Voždovca i to sa bele tačke. Nakon prekida i velike gužve u kaznenom prostoru pred golom „zmajeva“, regovali su iz var sobe i dosuđen je kazneni udarac za domaćina jer je Đurđević igrao rukom. Odgovornost je preuzeo povratnik u redove Subotičana, Ognjen Mudrinski i rešio pitanje pobednika.

Prvih pola sata igre Voždovac je bio tim koji je diktirao ritam. Igralo se uglavnom na polovini terena koja je pripadala Spartaku, ali je odbrana Subotičana odolevala i mreže su ostale mirne posle prvog dela.

U nastavku meča Subotičani su se malo trgli. Voženo je nekoliko poluprilika na obe strane, ali bez velike opasnosti po golmane. U 62. minutu pokušao je Filip Tanasijević iz velike daljine, za malo je bio neprecizan. Već u sledećem napadu i gosti su potražili put do gola Manojlovića, Mihajlo Nešković je prošao po desnoj strani ušetao se pred kazneni prostor i šutirao po zemlji, ali je lopta završila u rukama Spartakovog golmana.  Danilo Teodorović samo što je ušao nadmudrio je odbranu Spartaka i poslao loptu u mrežu Aleksandara Vulića koji je tek zamenio povređenog Manojlovića, ali na sreću Subotičana iz nedozvoljene pozicije. Inicijativa „golubova“ u finišu utakmice i izboren udarac iz ugla doneli su im prednost. Stanojev je izveo udarac iz ugla, Katić na kratko odbranio, lopta je došla do Đurasovića, vratio je u šesnaesterac gde se stvorila velika gužva, pokušali su Vidaković, Tanasjević, ali su se gosti na kratko odbranili. Ipak u žaru borbe d sačuvaju svoj gol, Šurševićje igrao rukom. Usledio je poziv iz var sobe i dosuđen je penal za Spartak.  Ognjen Mudrinski je bio precizan sa bele tačke i doneo tri boda Subotičanima.

Spartak –  Voždovac  1:0 (0:0)
Mudrinski 90' (p)

Spartak: Manojlović (Vulić), Tanasijević, Kerkez, Prijović, Bijelović, A.S. Đurasović, Vidaković, Stanojev, Todoroski (Lukić), Ubiparip (Mudrinski), Babić  (Jocić (Tošeski))

Voždovac: Katić, Đurđević, Damjanović, Zečević, Đuričić (Antonijević), Matić, Vujanović (Vilca), Jočić (Kojić), Vaščuk (Mitrović), Nešković (Teodorović), Burmaz.

U narednom kolu Spartak gostuje u Novom Pazaru.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 meseci i 3 nedelje
Komentara: 5
Pregleda: 1649
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.