Komentara: 12
Pregleda: 1405

Fudbal: Spartak minimalcem do pobede vredne opstanka

23.05.2023. u 15:13h
Izvor: Subotica.com
Spartak je upisao novu pobedu u borbi za opstanak u superligaškom društvu. Subotičani su slavili sa pogotkom Srđana Hratića protiv Radničkog u Nišu u predzadnjem kolu plejauta. Stečenu prednost tim Milana Milanovića uspeo je da sašuva do kraja utakmice i uknjiži tri boda vredna mesta u elitnom rangu.
Fudbal: Spartak minimalcem do pobede vredne opstanka

Subotičani su od starta bili angažovaniji, a upornost se isplatila пosle 14 minuta igre. Stefan Marjanović je rukom igrao u sopstvenom kaznenom prostoru, a posle vra intervencije dosuđen je kazneni udarac za „golubove“. Srđan Hrstić se prihvatio odgovornosti, ali je njegov šut sa bele tačke na kratko zaustavio Andrej Stojanović, međutim napadač Subotičana bio je brži od odbrane Nišlija i odbijenu loptu prihvatio te poslao u mrežu Radničkog za prednost od 1:0. Nakon primljenog gola Nišlije su se razigrale, imale svoje šanse, ali nisu uspele da izjednače. Od 42. minuta domaći tim je imao igrača manje na terenu, jer je Stojanović zaslužio isključenje.

U nastavku je Radnički pokušavao da poravna rezultat, nije nalazio rešenje za dobru odbranu Subotičana, dok su „golubovi“ pretili iz kontri. Do kraja nikakve promene nije bilo. Spartak je uspeo sačuvati stečenu prednost i sa nova tri boda matematički osigurao sebi mesto u superligaškom društvu kolo pre kraja šampionata.

Radnički – Spartak 0:1 (0:1)
Hrstić 14’

Radnički: Stevanović, Jamkam (Petrov), Etongu, Varga, Stojanović, Pejović, St. Marjanović (Mesarović), Sa. Marjanović (Mićin), Cvetković (Gaku), Škrbić, Belaković (Jovanović).

Spartak: Manojlović, Tanasin, Bugarin, Bogićević, Vitorović, Ado, Šimura (Marinković), Todoroski (Tumbasević), Stanić (Ubiparip), Hrstić (A.S.Đurasović), Rošević (Srećković).

Spartak u poslednjem kolu dočekuje Radnik iz Surdulice, a utakmica se igra u subotu od 17 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 1 mesec
Komentara: 12
Pregleda: 1405
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.