Komentara: 11
Pregleda: 1031

Fudbal: Spartak nakon preokreta poražen u Lazarevcu

11.04.2023. u 13:03h
Izvor: Subotica.com
Spartak je nakon preokreta poražen sa 2:1 od Kolubare u Lazarevcu u 30. kolu Superlige Srbije. Odlična igra Subotičana u prvom poluvremenu nije donela mnogo, ali je u nastavku krunisana vodećim pogotkom koji je postigao Aleksa S. Đurasović. Bili su nejaki „golubovi“ protiv Lazarevčana koji su uspeli da izjednače, potom doću do drugog pogotka vrednog pobede.
Fudbal: Spartak nakon preokreta poražen u Lazarevcu
Foto: Mikiko Ishikawa

Spartak je bolje otvorio utakmicu i već u prvih pet minuta u dva navrata zapretio. Srećković se našao u dobroj prilici u drugom minutu, ali se istakao golman Stanivuković sjajnom odbranom. Nešto kasnije posle dobrog pasa Luke Bijelovića, Hrstić je uputio udarac lopta je prošla pored stative. Imali su „golubovi“ inicijativu, ali nisu uspeli da zatresu mrežu protivnika koji je takođe pokušavao da dođe do pogotka, međutim nije imao rešenje za odbranu Subotičana.

Nastavak je doneo zanimljiviju i efikasniju igru. Aleksa Đurasović samo što je ušao na teren umesto Šimure, uspeo je da postigne pogodak i donese radost Spartaku. Hrstić je ubacio loptu s desne strane u centar šesnaesterca pred golom Kolubare gde je Tošeski dobro prihvatio, uputio pas do Đurasovića, a on je smestio u mrežu Lazarevčana za 0:1. Nije dugo trajala radost „golubova“ je je domaćin posle desetak minuta izjednačio pogotkom Đuranovića. A onda je usledio novi šok za Spartak. Đuranović je dodao loptu Iliću koji vara Ada i matira Manojlovića za prokret i vođstvo svog tima -2:1. Imali su Subotičani dobru priliku u 87. minutu, ali je Luka Bijelović brzopleto reagovao i loptu sa ivice kaznenog prostora poslao iznad gola. Nakon prekršaja Vasiljevića nad Todoroskim, napadač Spartaka je izveo slobodan udarac, bio je to slab šut i bezopasan po golmana Kolubare te su bodovi pripali domaćinu.

Kolubara – Spartak  2:1 (0:0)
Đuranović 58', Ilić 74' – A.S. Đurasović 48'

Kolubara: Stanivuković, Ilić (Ćosić), Kočić, Kočović, Lončar (Milićević), Milojević (Bakić), Nikolić, Radovanović (Đokić), Sadiković (Mols), Vasiljević, Đuranović.

Spartak: Manojlović, Dunđerski, Bogićević, Ostojić, Vitorović (Tumbasević), Ado (Moris), Šimura (A.S. Đurasović), Bijelović, Tošeski (Tanasin), Srećković, Hrstić (Todoroski).

Sledi pauza do 22. aprila kada počinje plej –aut  gde će se pored Spartaka boriti Kolubara, niški Radnički, Mladost iz Lučana, Radnik iz Surdulice, novosadska Mladost GAT, Javor iz Ivanjice i kruševački Napredak. 

Spartak fazu doigravanja i borbu za opstanak u superligaškom društvu počinje sa 13. pozicije uz 25 osvojenih bodova, a po rasporedu prvi meč u plejautu „golubovi“ će igrati na gostujućem terenu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 3 meseca
Komentara: 11
Pregleda: 1031
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.