Komentara: 11
Pregleda: 4256

Fudbal: Spartak obavio polovinu priprema, predstavljena četvorica "novajlija"

14.06.2022. u 17:25h
Izvor: Subotica.com
Fudbal: Spartak obavio polovinu priprema, predstavljena četvorica "novajlija"

Spartak je pre dve nedelje počeo pripreme za novu sezonu. „Golubovi“ su u odnosu na prethodnu pretrpeli velike kadrovske promene u timu. Otišli su Lazar Tufegdžić koji je potpisao trogodišnji ugovor sa CSKA iz Sofije, Nemanja Nikolić, Stefan Milošević, Milan Jezdimirović, Nemanja Mihajlović, Andrija Rajović, Andrija Milić, Andrija Bogićević, Lazar Milutinović, Filip Tomašković. Nekima su ugovori istekli, a neki su sporazumno okončali saradnju sa subotičkim superligašem.

Posle mnogobrojnih odlazaka subotički superligaš je polako počeo da formira ekipu za novu sezonu i dovodi nove igrače, a juče su i zvanično predstavljene novajlije koje su potpisale  ugovore sa Spartakom.

Prvi je stavio potpis iskusni napadač Marko Obradović, a potom su se na vernost klubu sa severa Bačke obavezala trojica mladih igrača koji treba da se dokažu da zaslužuju plavo – beli dres. Nove članove u jatu „golubova“ i zvanično je predstavio Vladimir Torbica direktor omladinske škole subotičkog superligaša i tom prilikom im poželeo dobrodošlicu u klub uz nadu da će svi svojim igrama opravdati poverenje upreve Spartaka.

Fudbal: Spartak obavio polovinu priprema, predstavljena četvorica "novajlija"Obradović je potpisao jednogodišnji ugovor sa „golubovima“. Napadač koji u Spartak dolazi kao slobodan igrač  rođen je 1991. godine u Beogradu. Iako je fudbalske korake načinio u Zemunu, potom igrao za malđe kategorije Partizana, karijeru je gradio u inostranstvu. Obradović je igrao u Rusiji, Belorusiji, Belgiji, Kazahstanu, Uzbekistanu i Republici Srpskoj. Nosio je dres Buse, Epuena,  Radnika iz Bijeljine, Aktobea, Jeniseja, Torpeda, Okžetepsa, Nafči Fargana i do sada postigao 97 golova.

- Zahvaljujem se na dobrom prijemu svih u klubu, kako rukovodstva tako i saigrača. Meni je ovo prvi angažman u Srbiji. Igrao sam u mlađim kategorijama  Zemuna i Partizana, a potom sam otišao u Belgiju, pa Bosnu igrao sam  na iistoku, a sada stigao i u Super ligu Srbije. U Spartak sam došao na poziv trenera Slavka Patrovića sa kojim sam već sarađivao i daću sve od sebe da pomognem klubu na ostavrenju ciljeva za ovu sezonu – istakao je Obradović, prvo pojačanje u redovima Subotičana.

Četvorogodišnji ugovor potpisao je Vladimir Vitorović. Igrač rođen 2000. godine popuniće poziciju levog beka na kojoj nema velike konkurencije jer je Aleksandar Vidović odsutan zbog teže povrede, a Stefan Milošević je svoju misiju okončao u Spartaku.  

- Dolazim iz Brodarca, a pre toga sam igrao u Crvenoj zvezdi i Zemunu. Zahvaljujem se na ukazanom poverenju i nadam se da ću dati svoj maksimum i ispuniti sva očekivanja. Moje je da pokažemo koliko mogu i verujem da ću uspeti da se izborim za mesto na poziciji levog beka – rekao je Vitorović.

Lazar Stajković  rođen je 2003. godine. Igra na poziciji levog bočnog napadača i potpisao je ugovor na pet godina.

- Igrao sam za mlađe kategorije Lokomotive iz Železnika, a u Spartak dolazim iz Brodarca. Očekujem da se što pre nametnem stručnom štabu i klubu pomognemo u ostvarenju svih ciljeva zacrtanih. Znam da je Spartak klub dobar za afirmaciju mladih igrača. Atmosfera je sjajna i iskreno se nadam da ću uspeti i pokazati sve što znam i mogu na terenu – kaže Stajković.

Najmlađi od svih novajlija, Dimitrije Tabaković, igra na poziciji bočnog napadača. Rođen je 2004. godine, a potpis je stavio na petogodišnji ugovor sa subotičkim superligašem.

- Moj prethodni klub je Brodarac gde sam i počeo da igram fudbal i proveo svih 11 godina. U Spartak su me prihvatili svi dobro, atmosfera je odlična i nadam se samo naboljem. Očekujem da se nametnim svojim radom i da dobijem šanse da pokažem šta umem i koliko mogu – poručio je Tabaković.

Spartak je danas otputovao na Zlatibor gde će u naredne dve nedelje odraditi drugi deo priprema u okviru kojih će odigrati i tri kontrolne utakmice kako bi što spremniji dočekao novu sezonu u kojoj su ambicije da se obezbedi mesto u gornjem delu tabele.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 1 mesec
Komentara: 11
Pregleda: 4256
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.