Komentara: 3
Pregleda: 1011

Fudbal: Spartak osvojio bod na "Čairu"

08.11.2021. u 11:02h
Izvor: Subotica.com
Spartak je osvojio bod u derbiju 16. kola Superlige u Nišu, gde je odigrao 0:0 sa Radničkim. U prvom delu viđena je bolja i sadržajnija igre, ali je završnica izostala u toj meri da Subotičani nisu ni penal iskoristili, dok je drugi deo protetekao u bezidejnoj igri.
Fudbal: Spartak osvojio bod na "Čairu"

Igralo se otvoreno od samog početka,ali nisu viđene konkretne prilike ni na jednoj strani do posle pola sata igre kada je domaći tim prvo zapretio. Mitrović je pokušao da urozi Dubljanića, ali nije uspeo. Na drugoj strani su pokušali Šimura, potom i Tufegdžić, bio je to lak plen za Kahrimana.

U finišu prvog dela Spartak je imao priliku da dođe do prednosti. Nakon što je Vujadinović načinio prekršaj nad Nikolićem, usledila je konsultacija sa VAR komisijom i dosuđen je kazneni udarac. Lazar Tufegdžić se prihvatio odgovornosti, ali je iskusni čuvar mreže Radničkog pročitao nameru prvog strelca Subotičana i na pauzu se otišlo bez promene rezultata – 0:0.

U nastavku je Radnički krenuo agilnije ka golu Spartaka. Mitrović je pokušao iz daljine, Dubljanić dobro reagovao. U 68. minutu nakon udarca iz ugla domaćeg tima Šimura je loše reagovao i loptu preusmerio ka svojoj mreži, na sreću Bogićević je dobro reagovao i izbacio u korner. Pokušao je Bijelović brzim solo napadom, ali nije izdrđao do kraja izgubio je loptu pred kaznenim prostorom i njegova namera nije urodila plodom da pokuša dovesti Spartak u vođstvo.

Do kraja meča nije vićena ni jedna konkretna šansa kako Radničkog tako i Spartaka. Pokušavali su i jedni i drugo dugim loptama da dođu što pre do gola, ali su grešili. U 90. minutu Vujadinović je pokušao glavom, Dubljanić je intervenisao i mreže su ostale mirne.

Radnički Niš – Spartak 0:0

Radnički: Kahriman, Kovačević (Ilić), Mićibući (Arsić), Škrbić (Kasalica), Vujadinović, Pejović, Mitrović, Tomić (Duronjić), Stanković (Ćirković), Savić, Aksentijević.

Spartak: Dubljanić, Jezdimiroić, Ivančević, M. Bogićević, Milošević, Vidaković, Šimura, Bijelović (Hrstić), Tufegdžić (Marčić), Srećković (Šćepanović), Nikolić.

U narednom kolu nakon reprezentativne pauze Spartak dočekuje Radnički 1923 iz Kragujevca.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 8 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 1011
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.