Komentara: 6
Pregleda: 1602

Fudbal: Spartak počeo pripreme za drugi deo sezone

21.12.2022. u 12:06h
Izvor: Subotica.com
Okupljanjem na Gradskom stadionu Spartak je počeo pripreme za nastavak sezone koji je zakazan za prvi vikend u februaru. Gotovo u identičnom sastavu plavo – beli su počeli sa radom da spremno dočekaju start prolećnog dela i ostvare cilj, tačnije obezbede opstanak u superligaškom društvu, a ukoliko se ukaže prilika da se nađu u plejofu.
Fudbal: Spartak počeo pripreme za drugi deo sezone

Prilikom uvodnog obraćanja, Nikola Simović, predsednik Spartaka, ukratko se osvrnuo na prvi deo prvenstva istakavši da nisu zadovoljni učinkom i rezultatima koje je ekipa ostvarila, ali da se nada da će uz pojačanja u nastavku sezone biti mnogo bolje i da će uspeti ostvariti svoj cilj.

- Dobro smo krenuli, a onda je usledio loš period i osam utakmica bez pobede. Došlo je i do promene trenera, a po dolasku Ljubiše Dunđerskog na mesto šefa struke  stvari su se popravile. Uspeli smo da izađemo iz rezultatske krize, ostvarili smo nekoliko pobeda od kojih bih posebno istakao trijumf protiv Partizana gde smo pokazali kvalitet i to da ne zaslužujemo mesto na tabeli na kojem se trenutno nalazimo. Siguran sam da ćemo uz neka pojačanja izgledati mnogo bolje i osvojiti više bodova i bez većih problema ostvariti opstanak, a zašto da ne i probati stići do tog plejofa. U ovom momentu teško, ali nije i nemoguće – rekao je Simović.

Fudbal: Spartak počeo pripreme za drugi deo sezone

Predsednik subotičkog superligaša se dotakao i prelaznog roka istakavši da će se ekipa do početka borbe za bodove pojačati iskusnim igračima.

- Za  sada smo doveli Voju Ubiparipa, sa nekim igračima smo okončali saradnju. Biće još dolazaka, a i odlazaka. Cilj nam je da se pojačamo i zato je u planu da dođu četri nova igrača koja će zaista biti pojačanja jer nam je to preko  potrebno za ostvarenje mnogo boljih rezultata u nastavku sezone – dodao je Simović.

Prvi čovek Spartaka govorio je i o finansijskoj stabilnosti kluba i ako ne dođe do transfera u zimskom prelaznom roku.

- Napravili smo letos dva dobra transfera, sklopili nova sponzorstva, a pridružio nam se  novi sufinansijer i potpredsednik Predrag Gaga Antonijević i u tom finansijskom smislu klub je stabilan i ovu sezonu će moći da okonča bez ikakvih trzavica iako nikog od igrača ne prodamo tokom ovog zimskog prelaznog roka. Ne znači da neće niko otići, jer poslednjih dana imamo pregovore sa nekim klubovima u vezin nekoliko naših igrača i vrlo je moguće da će doći  do nekog transfera, ali i da ne bude klub će stabilno funkcionisati – rekao je Simović.

Fudbal: Spartak počeo pripreme za drugi deo sezone„Golubovi“ će prvi deo priprema obaviti na terenima Gradskog stadiona u Subotici, a 10. januara sele se u Tursku gde će tokom dvonedeljnog boravka realizovati glavni deo priprema. Ljubiša Dunđerski, šef struke Subotičana, izneo je plan i program rada tokom priprema.

- Prvi deo priprema ćemo odraditi u Subotici. Čekaju nas prvo testiranja, lekarski pregledi, a potom ostali rad po planu. Od 10. januara se selimo u Antaliju gde je udarni deo priprema. Tokom boravka u Tuskoj odigraćemo i četiri kontrolne utakmice. Po povratku u Suboticu ćemo odigrati generalnu probu sa RFK Novim Sadom. Nadam se da ćemo sve odraditi po planu, da će nas i vreme poslužiti da sve zamišljeno sprovedemo u delo i spremimo se da na što boljoj poziciji okončamo sezonu – rekao je Dunđerski

Trojica igrača su se rastala sa subotičkim supreligašem. Marko Obradović, Milenko Mijatović i Stefan Filipović dobili su slobodu u izboru nove sredine.  Jedino pojačanje koje je za sada stiglo u jato „golubova“ je Voja Ubiparip koga su i zvanično  predstavili.

Vladimir Torbica, sportski direktor Spartaka, prilikom predstavljanja Ubiparipa poželeo mu je dobrodošlicu i da na kraju ostvare zajedničke ciljeve i sačuvaju Spartak u eliti.

- Voji želim dobrodošlicu uz želju da što duže ostane u igračkim vodama. Imali smo priliku da igramo zajedno. Stvorili smo velike rezultate i ostvarili istorijski uspeh kluba, prvi izlazak u kvalifikacije za Ligu Evrope. Dolaskom Ubiparipa smo dobili pravo pojačanje. Verujem da će pokazati svoj kvalitet i da će klubu pomoći u misiji koja se zove borba za opstanak. Uveren sam da će svojim igrama doprineti da će ekipa početi da beleži rezultate kakve zaslužuje i da ćemo se naći na mestu koje nam pripada – poručio je Torbica.

Fudbal: Spartak počeo pripreme za drugi deo sezone

Iskusni napadač se posle 12 godina vratio u Spartak i sa klubom sa severa Bačke potpisao ugovor na godinu i po dana.

- Veliko mi je zadovoljstvo što sam posle 12 godina opet u Subotici, u klubu koji zaista osećam kao svoj. U kojem sam proveo tri lepe godine, gde sam se formirao kao igrač i kao mladić. Sa velikom željom i voljom sam došao i mnogo sam srećan što sam opet u Subotici. – rekao je Vojo Ubiparip. - Drago mi je da mogu da prenesem na mlađe igrače svoje znanje i iskustvo koje sam stekao igrajući sve ove godine. Nadam se da će biti  uspeha kao i u prvom mandatu. Daću  sve od sebe da pomognem mladim saigračima jer sam prošao put kojim oni sada idu i znam kako je to i mislim  da im mogu preneti ono što sam ja naučio. Trudićemo se da popravimo stanje na tabeli i mesto na kojem se sada nalazimo. Klub kao Spartak i igrački kadar koji poseduje zaslužuje mnogo više.

Fudbal: Spartak počeo pripreme za drugi deo sezone

ŠEST PROVERA TOKOM PRIPREMA - Prvu utakmicu Spartak će odigrati pre odlaska u Antaliju gde će snage odmeriti sa TSC-om iz Bačke Topole. Meč je zakazan za 5. januar. U Turskoj Golubovi će prvu proveru imati 13. januara kada se sastaju sa mađarskim Ujpeštom, tri dana kasnije drugi kontrolni meč igraće sa Sabailom iz Azerbejdžana, potom se 19. januara sastaju sa Fakelom premijerligašem iz Rusije, dok za 22. januar traže protivnika.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 6 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 1602

Povezana vest

Povezane teme

fudbalski klub spartak

vladimir torbica

ljubiša dunđerski

nikola simović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.