Komentara: 13
Pregleda: 2599

Fudbal: Spartak počeo pripreme za novu sezonu - cilj plasman u plejof

30.05.2022. u 18:14h
Izvor: Subotica.com
Fudbaleri Spartaka okončali su desetodnevnu pauzu i već počeli pripreme za novu sezonu koja je zakazana za 9. jul. „Golubovi“ su se u dosta izmenjenom sastavu okupili na Gradskom stadionu gde će narednih dana raditi, a potom se sele u staru bazu na Zlatibor. Glavni cilji u novoj sezoni za Subotičane biće plasman u plejof.
Fudbal: Spartak počeo pripreme za novu sezonu - cilj plasman u plejof

Prvi čovek kluba Nikola Simović izneo kakvi su planovi za prelazni rok i predstojeći šampionat. Za Subotičane glavni cilj u novoj sezoni je da se nađu u gornjem delu tabele – plasiraju u plejof.

- Pred nama je nova sezona i sigurni smo da će biti mnogo bolja.  Naše ambicije su da obezbedimo plejof. Ako uspemo da oformimo ekipu za osvajanje petog mesta sigurno da ćemo i to pokušati, ali ćemo videti kako se stvari budu odvijale, jer je prelazni rok još tri meseca. Nećemo žuriti da pričamo o Evropi, ali ćemo se truditi da napravimo što bolju ekipu za novu sezonu i pojačamo sve pozicije – istakao je Nikola Simović, predsednik Spartaka, a zatim se osvrnuo na prelazni rok - Blizu smo realizacije jednog transfera. Neću još pominjati ime igrača, ali u narednih nekoliko dana bi trebalo biti sve ozvaničeno i doćiće na dnevni red i ta priča. Kada je reč o dolascima, već smo angažovali napadača Marka Obradovića. S obzirom da je dosta igrača otišlo iz kluba nastavićemo u narednom periodu da formiramo ekipu. Sigurno da ćemo dovesti pojačanja na pozicijama gde je potrebno, ali i mladih igrača koji će se boriti za mesto u prvom timu.

Fudbal: Spartak počeo pripreme za novu sezonu - cilj plasman u plejof

Slavko Petrović, šef stručnog štaba Spartaka, izneo je ukratko plan priprema i šta očekuje njegov tim u narednih mesec dana rada.

- Samo što smo završili prvenstvo, posle odeset dana se vraćamo i počinjemo pripreme za novu sezonu koje će trajati nepunih šest nedelja. Cilj je da se fizički dobro pripremimo, da ekipa odrećeni ciklus može da igra pod punim tempom – jasan je Petrović -  U Subotici  ćemo odraditi prvi deo priprema gde ćemo imati svaki dan dupli program, a kroz utakmice koje ćemo odigrati proverićemo kvalitet mladih igrača koji su tu i onih koji će doći na probu. Nakon toga 14. juna se selimo na Zlatibor gde nastavljamo pripreme. Do odlaska bi trebali da sastavimo ozbiljniji deo ekipe, a tamo da se tim uigra. Imaćemo tri provere tokom boravka u dobro poznatoj bazi gde će nam protivnici biti Sutjeska iz Nikšića i Mladost iz Lučana, dok se sa trećim rivalom još dogovaramo. Poslednje dve nedelje po povratku u Suboticu iskoristićemo da ekipa dobije malo svežine i da u sezonu uđemo spremni. Generalku ćemo naknadno dogovoriti.

Fudbal: Spartak počeo pripreme za novu sezonu - cilj plasman u plejof

OTIŠLO SEDAM IGRAČA - U odnosu na prošlu sezonu u jatu „golubova“ je došlo do promene u igračkom kadru. Nemanja Nikolić, Stefan Milošević i Milan Jelovac su završili svoju misiju u subotičkom superligašu. Iskusnoj trojici igrača ugovori su istekli i oni će svoju karijeru nastaviti u nekom drugom klubu. Saradnja je raskinuta sa Nemanom Mihajlovićem i Filipom Tomaškovićem, kao i nešto ranije sa Andrijom Bogićevićem i Lazarom Milutinovićem. Ne završavaju se promene u ekipi Subotičana na ovome, jer će biti još odlazaka, ali i dolazaka.

Dugogodišnji kapiten Spartaka, a sada u ulozi direktora skauting tima, očekuje mnogo od mladih igrača koji su priključeni prvom timu.

- Pred nama su pripreme za novu sezonu, a želja nam je da igrači što bolje rade, da se niko ne povredii da maksimalno ozbiljno shvate kakvi su zadaci pred njima. Dosta mladih igrača je tu, na njima je da se pokažu i nadam se da hoće, da će slediti put Luke Bijelovića i Alekse Đurasovića koji su trenutno u mladoj reprezentaciji – rekao je Vladimir Torbica.

Na prvom okupljanju su bila prisutna 22 igrača, među kojima i osam iz omladinskog tima. Igrači koji su bili na pozajmicama poput Ognjena Mažića, Andrije Milića, Luke Jančića i Dimitrija Tabakovića pozvani su na pripreme. Izostali su Nikola Srećković, Lazar Tufegdžić, Milan Jezdimirović, kao i novajlija Marko Obradović - oni su dobili produžen odmor do srede kada će se priključiti ekipi. Luka Bijelović i Aleksa Đurasović su izostali zbog obaveza sa mladom reprezentacijom.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 1 mesec
Komentara: 13
Pregleda: 2599
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.