Komentara: 3
Pregleda: 1699

Fudbal: Spartak počeo pripreme za novu sezonu

17.06.2024. u 09:32h
Izvor: Subotica.com
Fudbaleri Spartaka krajem prošle sedmice počeli su pripreme za novu sezonu. „Golubovi“ su se okupili na Gradskom stadionu u Subotici gde će narednih dana raditi, a potom se sele u staru bazu na Zlatibor. Na prvoj prozivci i testiranju prisustvovalo je 35 igrača. Prisutnima su se obratili predsednik kluba, Nikola Simović i Ljubiša Dunđerski, sportski direktor subotičkog superligaša.
Fudbal: Spartak počeo pripreme za novu sezonu

Prvi čovek kluba sa severa Bačke osvrnuo se na prošlu sezonu u kojoj su Subotičani imali lošije rezultate od očekivanih, a potom izneo kakvi su planovi za predstojeći šampionat i šta je glavni cilj.

- Nismo imali uspešnu prošlu sezonu u smisu rezultata jer se nismo plasirali u plejof, a to nam je bio primarni cilj. Međutim, ono što je zadovoljavajuće jeste igra koju smo prikazali od dolaska Miloša Kruščića na čelo stručnog štaba gde smo na poslednjih osam utakmica ostvarili četiri pobede i četiri remija. To je ohrabrujuća stvar za narednu sezonu i bitno je da u istom ritmu počnemo pripreme i da od prvog kola krenemo pozitivno -  rekao je Nikola SimovićPored toga prošla sezona je bila uspešna sa strane poslovanja gde smo se finansijski stabilizovali  nakon dobrih pet transfera. Oborili smo klupski rekord po pitanju transfera Hrstića u Švedsku. To nam je parametar da nastavimo tako i u predstojećim prelaznim rokovima,  da igrače prodajemo u bolje lige i  naš klub  činimo finansijski stabilnijim.

Fudbal: Spartak počeo pripreme za novu sezonu

Za Subotičane glavni cilj u novoj sezoni je da se nađu u gornjem delu tabele.

- Nova sezona, a cilj isti – plasmnu u plejof i samo to je prihvatljivo za klub kao što je Spartak, kako zbog tradicije, tako i zbog kvaleiteta naše ekipe i igrača. Prema svim tim parametrima zaslužujemo da budemo među prvih osam, ali ćemo to morati da dokažemo na terenu - jasan je predsednik Spartaka - I prošle sezone smo imali to sve, ali nismo pokazali i iz toga treba da izvučemo pouke i idemo korak po korak da dođemo do cilja.

Svakog prelaznog roka igrački kadar pretpi promene. Za očekivati je da će biti i ovog leta tako, ali prema rečima Simovića bez velike žurbe ovog puta.

- Ima  dosta interesovanja za naše igrače i sigurno da će biti izlaznih transfera. Treća smo najmlađa ekipa bili prošle sezone u ligi, u svojim redovima imamo tri mlada reprezentativca i bez obzira na taj malo slabiji plasman sigurno će biti odlazaka. Što se tiče pojačanja nećemo monogo žuriti. Imamo širok roster, čak i prevelik broj igrača i gledaćemo da pojačamo dve do tri pozicije, a ostalo kako budu odlasci nametali. Tu su igrač  koji su bili na pozajmicama, igrači iz naše škole i polako ćemo sastavljati ekipu za novu sezonu – istakao je prvi čovek „golubova“.

Fudbal: Spartak počeo pripreme za novu sezonuDo prvenstvene trke u novoj sezoni i borbe za bodove koja počinje 20. jula,  Spartak će sačekati nova travnata podloga na glavnom terenu Gradskog stadiona, a radiće se i pomoćni treni kao i onaj pod veštačkom travom uz saradnju sa Fudbalskim savezom Srbije.

- Kada je reč o infrastrtrukturi za novu sezonu dobićemo hibridni teren na glavnom terenu i ti radovi počinju za par dana. Trebalo bi do prvog kola da se završe. Nadam se da ćemo prvu  utakmicu kod kuće igrati na novoj podlozi – rekao je Simović - Radiće se i dva pomoćna travnata terena, kao i onaj sa veštačkom travom i ti radоvi će trajati do kraja ove godine, tako da ćemo od januara imati odlične uslove. Svlačionice su takođe uređene i sve će biti spremno za novu sezonu.

Fudbal: Spartak počeo pripreme za novu sezonu

Ljubiša Dunđerski, sportski direktor Spartaka, izneo je ukratko plan priprema i šta čeka igrače subotičkog tima u narednih mesec dana koliko će se spremati za novu sezonu koja počinje 20. jula kada „golubovi“ gostuju u Novom Pazaru.

- Prvih sedam dana ćemo raditi u Subotici na Gradskom stadionu. U subotu, 22. juna odigraćemo utakmicu protiv novog superligaša Tekstilca iz Odžaka na terenu Bačke 1901, kojoj se zahvaljujemo na pomoći i ustupanju terena. Taj meč će igrati momci koji su na probi i mlađi da vidimo na koga možemo da računamo. Posle podne istog dana idemo u Novi Sad gde će druga ekipa odigrati sa Vojvodinom. Od 24. juna se selimo na Zlatibor, našu staru bazu gde ćemo raditi  i odigrati kontrolne utakmice. Već 26. juna odmerićemo snage sa prvakom Crne Gore Dečićem, 30. juna igramo sa Apoelom prvakom Kipra, 5. jula sa Slobodom iz Užica, a 6. protiv Arsenala iz Tivta. Dve nedelje smo tamo, a zatim se vraćamo u Suboticu gde će se odigrati i generalka pred start prvenstva – rekao je Dunđerski.

Za sada su Spartak napustili Ognjen Mudrinski, Miloš Tošeski, Ilija Martinović, Moris Abraham, Alfonso Msanga, Lazar Stajković, Simo Vrbljanac.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 nedelje i 21 čas
Komentara: 3
Pregleda: 1699
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.