Komentara: 3
Pregleda: 3445

Fudbal: Spartak počeo pripreme za novu sezonu, Peštalić trener golmana

11.06.2021. u 12:07h
Izvor: Subotica.com
Fudbalski klub "Spartak" počeo je pripreme za novu sezonu. "Golubovi" su se juče popodne okupili na Gradskom stadionu gde će narednih 14 dana raditi, a potom se preseliti u staru bazu na Zlatibor.
Fudbal: Spartak počeo pripreme za novu sezonu, Peštalić trener golmana

ze Subotičani su pretrpeli promene u stručnom štabu, a novo ime je Mustafa Peštalić, trener golmana koji je došao umesto Srđana Žakule.

Na prvom okupljanju se pojavilo 39 igrača, a tom prilikom su im se obratili Nikola Simović predsednik kluba i Vladimir Buač, šef stručnog štaba.

- Prošla sezona je za nas bila veom turbulentna sa dosta uspona i padova. Veoma dobro smo krenuli, bili  na poziciji koja vodi u Evropu, ali se to malo poremetilo. Otišli su Nikolić, potom Denković, Milošević se povredio i to je nekim delom uticalo da mi imamo malo slabije rezultate. Na kraju smo završili na devetoj pozicij, nije to veliki uspeh, ali ni neuspeh. Važno da smo sezonu priveli kraju sa ovom mladom ekipomi ostvarili opstanak – osvrnuo se Simović prvo na prethodnu sezonu. – Nadamo se da će ova biti mnogo uspešnija. Igračima želim dobro zdravlje, puno kvalitetnih utakmica i odličnih rezultata. Svi ćemo se potruditi maksimalno da ostvarimo veći uspeh u ovoj sezoni.

Fudbal: Spartak počeo pripreme za novu sezonu, Peštalić trener golmanaŠef struke "golubova" izneo je ukratko plan priprema i šta očekuje njegovu ekipu u narednih mesec dana.

- Prvi deo priprema ćemo odraditi u Subotici i za to vreme odigrati tri kontrolne utakmice.  Na Zlatibor se selimo 25. juna i tamo ćemo ostati do 8. jula. Tokom boravka na Zlatiboru ćemo odigrati još pet prijateljskih mečeva, a generalna proba će biti u Subotici 9. jula. Ove pripreme su nam mnogo značajne, nemamo prava na grešku jer će ova sezona biti mnogo kvalitetnija. Mora sve da bude perfektno kako bi ispunili očekivanja koja je Spartak postavio, a to je gornji deo tabele. Još nemamo evidentnu sliku igračkog kadra i ne možemo govoriti konkretno o ciljevima, ali sam ubećen da će sve biti kako treba i da će Spartak i dalje igrati veoma bitnu ulogu u srpskom fudbalu – istakao je Buač.

Fudbal: Spartak počeo pripreme za novu sezonu, Peštalić trener golmanaStrateg Spartaka na raspolaganju će imati nekoliko novih igrača, verovatno će ih biti još jer prelazni rok traje do 17. septembra. Prvom timu je priključeno i nekoliko najtalentovanijih momaka iz Omladinske škole, a na njima je da se izbore za svoje mesto.

- Na raspolaganju imamo 39 igrača, tu su dobro poznata lica, nekoliko mladih momaka iz omladinske škole je takođe sa nama. Većina njih je učetvovala na turnitu na Zlatiboru i pokazala odlične igre, pokazali su protiv svih ekipa kako može da se igra fudbal i od njih očekujemo mnogo i iskreno se nadam da će iskoristiti svoju priliku. Tu su i novajlije na probi. Svi će se boriti za mesto u ekipi, što bolji status, a za to će dobiti šansu da tokom priprema pokažu koliko mogu – jasan je šef struke.

Fudbal: Spartak počeo pripreme za novu sezonu, Peštalić trener golmanaUmesto Srđana Žakule dosadašnjeg trenera golmana stigao je Mustafa Peštalić dobro poznato lice u redovima plavo – belih. Iskusni trener golmana već je svoje znanje prenosio čuvarima mreže u redovima subotičkog superligaša i to u dva navrata. Pre 10 godina sa pokojnim Draganom Miranovićem je stigao u Spartak, a i za vreme Ljubomira Ristovskog, Zorana Milinkovića, Zorana Njeguša, Stevana Mojsilovića, Petra Kurćubića je bio deo stručnog štaba.

Mustafa Peštalić je već u dva navrata bio trener golmana u Spartaku i sa pouno uspeha radio sa mladimo čuvarima mreže između ostalih sa Branimirom Aleksićem koji je u to vreme stigao do A reprezentacije, Budimira Janoševića, Nemanje Jorgića... Nakon šest  godina samo obnovili saradnju i potpisali dvogodišnji ugovor. U prethodnom periodu je sve bilo besprekorno, nadam se da će tako biti i sada – istakao je prvi čovek Spartaka.

Fudbal: Spartak počeo pripreme za novu sezonu, Peštalić trener golmanaPeštalić se zahvalio na ukazanom poverenju i istakao da mu je čast što je ponovo u plavo – belom jatu.

- Zahvaljujem se što sam dobio ponovo priliku da radim u ovako velikom klubu koji je jedan od najstabilnijih u Superligi Srbije. Za mene je to velika čast. Nije bilo nikakvog dvoumljenja posle poziva jer me za ovaj klub vežu drage uspomene i dok sam bio igrač i kasnije trener – rekao je Peštalić.

Fudbal: Spartak počeo pripreme za novu sezonu, Peštalić trener golmana

NA PRVOM OKUPLJANJU 39 IGRAČA - Šef stručnog štaba Vladimir Buač, sa svojim pomoćnikom Savom Pavićevićem, kondicionim trenerom Radomirom Živkovićem i Mustafom Paštalićem novim trenerom golmana, izvršio je  izvršio je prvu prozivku pred početak priprema za novu sezonu. Na prvom treningu Buač je na raspolaganju imao 38 igrača, to su golmani: Filip Dujmović, Mišo Dubljanić, Đorđe Vukanić. Igrači: David Dunđerski, Nemanja Tekijaški, Mihajlo Ivančević, Nemanja Branković, Stefan Milošević, Aleksandar Vidović, Milan Maršić, Noboru Šimura, Vladan Vidaković, Aleksa Đurasović, Ognjen Mažić,  Mile Savković, Nikola Srećković, Lazar Tufegdžić, Stefan Šormaz, Luka Bijelović, Nikola Furtula, Strahinja Jovanović, Aleksa Urošević, Filip Jović, Andrija Rajović, Nikša Vujanović, Jakša Jevremović, Srđan Hrstić, Slavko Radovanović,  Majkl Moris Abraham, Andrija Milić, Uroš Kilibarda, Luka Jančić, Ali Nganzi, Ilija Miodragović,  Vuk Bogdanović, Lazar Pejčić, Dejan Perović, Dragan Klincov, Srđan Šćepanović. U odnosu na prošlu sezonu u redovima plavo – belih nema Branimira Jočića jer mu je istekao ugovor sa Spartakom.

DUNĐERSKI SE I ZVANIČNO OPROSTIO OD SPARTAKA

Treningu Subotičana prisustvovao je i Ljubiša Dunđerski. Bivši sportski direktor Golubova došao je da se pozdravi sa igračima i saradnicima jer je tokom pauze napustio jato i prešao u svoj klub, Vojvodinu.  Vrlo emotivan je bio oproštaj popularnog Ljubeta koji je četiri i o godine proveo u plavo – belom jatu.

 

BUAČ: HVALA DUNĐERSKOM I ŽAKULI

Buač se prvo dotakao promena u stručnom štabu. Zahvalio se dosadašnjim saradnicima i istakao da će iskustvo Peštalića mnogo značiti.

- Ljubiša Dunđerski i Srđan Žakula su otišli iz Spartaka. Ovde su proveli gotovo pet godina, sa njiam sam sarađivao dve i zahvaljujem im se na svemu. Hvala im za sve što su uradili za ovaj klub i za mene lično. Želim im mnogo sreće u Vojvodini – poručio je Buač - Sada je sa nama Mustafa Peštalić, dobro poznato ime u ovom klubu za koji je igrao, ali i već radio kao trener. Njegovo iskustvo će nam sigurno doprineti da se golmani razvijaju u lepom smeru i da ostvarimo ciljeve koji su pred nama.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 1 mesec
Komentara: 3
Pregleda: 3445
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.