Komentara: 3
Pregleda: 3086

Fudbal: Spartak počeo pripreme za prolećni deo prvenstva

08.01.2022. u 18:54h
Izvor: Subotica.com
Za fudbalere Spartaka zimska pauza je završena. Okupljanjem na Gradskom stadionu „golubovi“ su počeli pripreme za nastavak šampionata, koji je zakazan za 12. februar.
Fudbal: Spartak počeo pripreme za prolećni deo prvenstva

U izmenjenom sastavu, ali i uz izostanak većeg broja igrača na startu plavo–belo „jato“ je krenulo sa radom da ostvari ciljeve koji su postavljeni u ovoj godini, a to je mesto koje vodi u plejof.

-    Iskrena žal zbog okrnjenog sastava u kojem počinjemo pripreme jer nam fali dosta igrača onih koji su bili povređeni krajem prvog dela, a ima više njih pod temperaturom, tako da u startu nedostaje oko 13 -14 igrača. Nadam se da će nam se uskoro pridružiti i da ćemo biti kompletni za dalji rad – rekao je Vladimir Gaćinović, šef struke Spartaka.

Fudbal: Spartak počeo pripreme za prolećni deo prvenstva

Gaćinović je izneo plan i program rada tokom priprema. Kako je rečeno ekipa će do 22. januara raditi u Subotici, a potom se seli u Tursku gde će tokom dvonedeljnog boravka realizovati glavni deo priprema.

- U Subotici  ostajemo do 22. januara. Nadam se da će nas poslužiti lepo vreme i da ćemo sve isplanirane treninge odraditi i dve prijateljske utakmice odigrati. Potvrdili smo kontrolnu  utakmicu sa ekipom Ferencvaroša koju bi trebali odigrati 16. januara u Budimpešti. Ostaje još da se neke stvari potvrde zbog epidemiološke situacije. Nadam se da ćemo biti kompletniji do tada - najavljuje starteg Spartaka. - Na samom kraju prvog dela priprema imaćemo još jednu proveru i to 19.  januara kada ćemo u Subotici odmeriti snage sa Radničkim iz Sombora. Sledi odlazak u Antaliju gde nastavljamo sa radom do 5. februara. U Turskoj nas čeka potpuno uigravanje tima gde ćemo odigrati i šest kontrolnih mečeva sa jakom protivnicima. Nakon tih  utakmica ćemo znati gde smo,  šta smo u kom stepenu forme, kako možemo da odgovorimo zadacima, koliko vredimo. Sigurno da ćemo imati puno jasniju sliku za ono što nas čeka po povratku u Suboticu. Mnogo je obaveza, malo vremena, ali ćemo se potruditi da postignemo zacrtano.  

Fudbal: Spartak počeo pripreme za prolećni deo prvenstva

Kadrovski problemi na startu pomalo muče ekipu sa severa Bačke, ali od ciljeva se ne odustaje.

- Ciljevi Spartaka ostaju isti, a to je plejof.  U ovom momentu je teško govoriti koju poziciju možemo da ciljamo. Uvek stremim ka napred, međutim sve zavisi od mnogih faktora i to ćemo moći reći kada vidimo hoće neko otići, ko će nam doći, ko će biti zdrav, kada će se oporaviti roviti igrači - poručuje šef struke Spartaka. - Daćemo prioritet podizanju timskog kvaliteta igre i  individualnog igrača. Mislim da možemo još da poboljšamo neke segmente igre koji su nam bili dobri, a sigurno mogu biti bolji. Mogli smo u prvom delu prvenstva osvojiti neki bod više, da su nam dobre igre svaki put bile krunisane pobedala, ali učinjenim svakako možemo biti zadovoljni. Idemo korak po korak i nadamo se najboljem.

Fudbal: Spartak počeo pripreme za prolećni deo prvenstvaSpartak je klub koji već godinama stremi ka stvaranju i razvoju mladih igrača. Poseban akcenat je  onima iz omladinske škole, a ptvrda toga je i desetorica na pripremama sa seniorskom ekipom.

- Tokom pauze dosta igrače  je otišlo iz Spartaka, što potvrđuje da će biti dolazaka. Već sada imamo nekoliko njih na probi, a na njima je da se izbore za mesto i da ostanu kod nas. Bitno je istaći da je 10 igrača iz omladinske škole počelo pripreme sa prvim timom. Za njih je to satisfakcija, kao i za trenere omladinske škole da rade i da se usavršavaju – rekao je Vladimir Torbica, direktor omladiske škole Spartaka.

ŠEST PROVERA U ANTALIJI - Tokom pripremnog perioda Spartak Ždrepčeva krv će odigrati šest prijateljskih utakmica. Prva provera u Antaliji biće sa slovačkim prvoligašem Karvinom (25.01.), tri dana kasnije odmeriće snage sa slovačkim timom Lip Mikulaš (228.01.), potom utakmica sa Lokomotivom iz Sofije (29.01.), ukrajinski superligaš Zorja biće četvrti rival „golubovima“ dan kasnije, potom sledi duel sa Veresom (02.02.), a poslednja utakmica koja će biti i generalna proba odigraće se 03. februara gde će Subotičanima rival biti ruska ekipa Baltika.  

Nakon prozivke koju je obavio šef struke i obraćanja Dragana Simovića počasnog predsednika Spartaka, koji je igračima poželeo srećan rad i dobre rezultate, usledio je i prvi trening u Novoj godini.

Devet igrača se rastalo sa subotičkim superligašem. Slobodu u izboru nove sredine dobili su: Filip Dujmović, David Dunđerski, Mile Savković, Filip Jović, Vuk Branković, Nemanja Branković, Aleksa Urošević, Slađan Rakić, Aleksandar Bjelica.

Fudbal: Spartak počeo pripreme za prolećni deo prvenstva

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 6 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 3086

Povezana vest

Povezane teme

fudbalski klub spartak

vladimir torbica

vladimir gaćinović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.