Komentara: 7
Pregleda: 1195

Fudbal: Spartak poražen od Crvene zvezde (3:0)

21.08.2023. u 12:53h
Izvor: Subotica.com
Spartak je poražen sa 3:0 od Crvene zvezde u 4. kolu Superlige. Domaći igrači stekli su visoku prednost u prvom delu, u nastavku pretili, nisu iskoristili svoje šanse, dok su se „golubovi“ kasno probudili i nemoćni za nešto više protiv aktuelnog šampiona i bodovi su ostali u Beogradu.
Fudbal: Spartak poražen od Crvene zvezde (3:0)
Foto: Aleksandar Dimitrijević / Sportal

Spartak je u uvodnih dvadesetak minuta odolevao dominantnijoj igri Crvene zvezde gde su Kerkez i Tanasijević izblokirali prilike Lučićai Olajinke. U 20. minut posle solo prodora Bukari je poslao loptu u mrežu Spartaka i doveo Zvezdu u prednost. Imao je domaći tim vežu inicijativu, dok su se „golubovi“ branili i pokušavali iz kontri iznenaditi odbranu rivala.

Pritisak Zvezde se isplatio samo četiri minuta kasnije i na semaforu je stajao rezultat 2:0, a autogol je postigao Mihajlo Bogićević. Na isteku 28. minuta konačno su se približili golu Zvezde, a Aleksa Đurasović je uputio silovit udarac i loptu poslao u naručje golmana Glazera. U potpunosti je domaćin onemogućio Subotičane da preću na njegovu polovinu i ugroze čuvara mreže.

Diktirali su crveno – beli ritam i igru, a u finišu prvog dela i po treći put naterali Manojlovića na kapitulaciju za 3:0 posle prvog dela.

U nastavku je i dalje Crvena zvezda diktirala ritam,stvorila nekoliko izuzetnih prilika, a onda su se i Subotičani trgli i konačno približili golu protivnika. Posle nekoliko kombinacija udarac je uputio Đurasović, izblokiran je bio, a onda je Vojo Ubiparip šutirao gde je Degenek bio dobro postavljen.

Imali su „golubovi“ još jednu priliku posle oduzete lopte, Ubaiparip je uposlio Stajkovića, ali je brzopleto  šutirao i loptu poslao iznad gola. U 66. minut nakon prekršaja Degeneka nad Todoroskim tražilisu Subotičani penal, ali ništa od toga. Uzvratila je Zvezda napad i Bukari je pogodio stativu na sreću Spartaka.

Luka Bijelović je sjajno izblokirao šut Lazara Nikolića u 73. minutu i sprečio Zvezdu da poveća prednost. Istakao se Manojlović posle šuta Krasoa. Miloš Mijić je bio u prilici da smanji prednost posle šuta sa ivice kaznenog prostora, brani Glazer i loptu šalje u korne. Vršili su Subotičani pritisak, pokušavali da nađu put do mreže Zvezde i ublaže poraz, ali bezuspešno.

Crvena zvezda – Spartak 3:0 (3:0)
Bukari 20', Bogićević 24' (ag), Manojlović 45'(ag)

Crvena zvezda: Glazer, Degenek, Mijailović (Spajić), Dragović (Šljivić), Bukari, Stamenić, Kangva, Kraso, Mitrović (Nikolić), Olajinka (Mijatović), Lučić.

Spartak: Manojlović, Bogićević (Jocić), Kerkez, Tanasijević, Bijelović, A.S. Đurasović (Mijić), Vidaković, Stajković (Vidović), Todoroski, Ubiparip, Tošeski.

Spartak u narednom kolu dočekuje Napredak iz Kruševca.Utakmica se igra u nedelju u 19 i 30 часова.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 meseci i 3 nedelje
Komentara: 7
Pregleda: 1195
Povezane teme

fudbalski klub spartak

fudbalski klub crvena zvezda

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.