Komentara: 6
Pregleda: 1595
Video

Fudbal: Spartak poražen od Čukaričkog (1:2)

26.02.2022. u 15:02h
Izvor: Subotica.com
Spartak je pretrpeo i treći poraz u prolećnom delu prvenstva. Subotičani su u okviru 24. kola poraženi od Čukaričkog sa 2:1 na Gradskom stadionu. „Brđani“ su rano poveli, uspeli su „golubovi“ da izjednače, a onda propustili idealne prilike za prokret što su gosti kaznili i odneli bodove iz Subotice
Fudbal: Spartak poražen od Čukaričkog (1:2)

Od starta se igralo otvoreno na obe strane, a gosti su već u četvrtom minutu poveli posle prekida. Nakon dobro izvedenog udarca iz ugla Asmir Kajević je bio najsnalažljiviji u gužvi pred golom Dubljanića i svoj tim doveo u vođstvo – 0:1.

Zapretili su Subotičani nakon slobodnog udarca koji je izveo Srećković sa leve strane, a Mihajlo Bogićević uputio udarac, međutim Petrović je bio dobro postavljen i sprečio domaćina da izjednači. Još jednom su „golubovi“ bili u prilici da poravnaju rezultat, Milan Jezdimirović je prošao po desnoj strani, uputio centaršut u peterac ka Vidakoviću, ali je Drezgić izblokirao loptu i poslao u korner. Igrači Spartaka su prekid iskoristili na najbolji način. Nikola Srećković je izveo udarac iz ugla, a Miloš Rošević, koji je ostao usamljen, loptu smestio u mrežu Čukaričkog za 1:1. U 26. minutu posle brze akcije gostujuće ekipe Čolović je uputio silovit šut, ali je Miša Dubljanić sjajno intervenisao i sprečio da Brđani dođu do novog vođstva.

Igrao se 37. minut kada je Spartak imao stopostotnu priliku da preokrene rezultat. Rošević je uspeo da se izbori za loptu, prosledi je do Nikolića u srce kaznenog prostora, a on nesebično uposlio Đurasovića, međutim šut mladog veziste Subotičana zaustavio je dobro postavljeni Petrović.

Početak drugog poluvremena doneo je dinamičniju igru Spartaka što je rezultiralo izvanrednom prilikom za Subotičane. Vidaković je uputio dubinsku loptu Nikolić je sjajno prihvatio i na atraktivan način prosledio do Srećkovića, a on do Miloševića koji je uputio šut iskosa sa leve strane. Petrović je i ovog puta bio odličan pred golom Čukaričkog. Propušetenu šansu domaćina „brđani“ su kaznili već u 50. minutu. Marko Rakonjac se najbolje snašao pred golom „golubova“ i doneo novu prednost gostima posle kiksa Filipovića i Šimure. 1:2.

U 53. minutu Nemanja Nikolić kapiten Spartaka napustio je teren zbog povrede. Posle drugog gola Čukaričkog igra se preselila na sredinu terena. Spartak je pretio sa distance, ali su Vidaković i Šimura bili neprecizni.

Ni gosti nisu bili opasni po gol Dubljanića do 90. minuta kada je Kembel pogodio stativu, ali za razliku od domaćih imali su rezultatsku prednost i osigurane bodove i na kraju trijumfovali.  

Spartak - Čukarički 1:2 (1:1)
Rošević 15’ - Kajević 4’, Rakonjac 50

Skraćeni snimak (snimatelj i montažer Grozdana Spajić)

Spartak: Dubljanić, Jezdimirović (Vidović), M. Bogićević, Filipović, Milošević, Šimura, Đurasović (Tufegdžić), Nikolić (Todoroski), Vidaković, Srećković, Rošević.

Čukarički: Petrović, Stevanović, Drezgić, Šapić, Tošić, Kajević (Kovač), Mijailović, Janković (Ndiaje), Čolović (Kembel), Lukić (Belić), Rakonjac (Aganspahić).

Spartak u narednom kolu gostuje u Novom Sadu gde će snage odmeriti s Proleterom, a meč se igra u sredu. Već narednog vikenda u Suboticu dolazi Partizan.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 4 meseca
Komentara: 6
Pregleda: 1595
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.