Komentara: 3
Pregleda: 789

Fudbal: Spartak poražen od Čukaričkog (1:3)

05.02.2023. u 20:49h
Izvor: Subotica.com
Na prolećnoj premijeri U 20. kolu Superlige Spartak je poražen od Čukaričkog sa 3:1. Gosti su stigli do prednosti sa bele tačke, „golubovi“ su uspeli da izjednače preko Hrstića, ali su u završnici utakmice prepustili igru „brđanima“, a oni to iskoristili za još dva pogotka i trijumf.
Fudbal: Spartak poražen od Čukaričkog (1:3)

Gosti su odmah na početku zapretili, ali po sreću Spartaka Badamosi je loptu poslao pravo u ruke Dubljaniću sa sedam metara. Šansa Brđana prodrmala je Subotičane i več u sledećem napadu Srđan Hrstić se snašao u kaznenom prostoru, šutirao, ali je Belić intervenisao i loptu izbacio u korner.

Igrao se 12. minut, „golubovi“ su ponovo bili pred golom gostiju, Aleksa Đurasović je silovito šutirao, na putu ka golu loptu je izblokirao Marko Gajić i sprečio domaćina da doće do prednosti.  Miladin Stevanović je s desne strane uputio centaršut ka golu Spartaka, Nikola Srećković je rukom zakačio loptu nakon čega je usledila intervencija vara i dosuđen je kazneni udarac za goste. Odgovornosti se prihvatio Luka Adžić i Čukaričkom doneo prednost – 0:1.

Lopta u mreži Dubljanića probudila je „golubove“ da krenu agilnije ka Beliću. U 35. minutu Aleksandar Tanasin je uputio centaršut, Janko Tumbasević glavom loptu poslao pored gola. U završnici su i gosti imali nove šanse, ali je Stefan Kovač bio neprecizan nakon solo prodora i šuta sa leve strane, dok je pokušaj Ovusua zaustavio Mihailo Bogićević.

Na početku drugog dela Subotičani su imali inicijativu, tražili rešenje za dobro postavljenu odbranu Čukaričkog, ali i grešili u završnici. Od 56. minuta kada je za goste dosuđen prvi korner igra se preselila na polovinu domaćina, ali bez velike opasnosti po gol Miše Dubljanića. Smenjivali su se napadi na obe strane, a onda je u 74. minutu Spartak stigao do izjednačenja. Vladimir Vitorović je vcentrirao sa leve strane, a Srđan Hrstić pogodio za 1:1.

Sjajnu priliku je imao Petar Stanić, ali je Belić odbranio. Kazna je usledila na drugoj strani. Brđani su ponovo stekli prednost. Nakon nesporazuma Vitorovića i Marinkovića, Vladimir Lučić je loptu poslao u mrežu za 1:2. Još jednom su gosti pogodili, ali gol nije bio regularan.

U sudijskoj nadoknadi vremena Čukarički je stigao i do trećeg pogotka. Na odličnu asistenciju Igora Miladinovića, Stefan Tomović je postigao gol . Imali su Subotičani priliku da ublaže poraz u završnici nakon prekida, Petar Stanić je izveo slobodan udarac iskosa s desne strane, ali se istakao Belić i gosti su odneli sva tri boda.

Spartak ŽK –  Čukarički 1:3 (0:1)
Hrstić 74' - Adžić 16' (p), Lučić 83', Tomović 90+2'

Spartak: Dubljanić, Tanasin, Bogićević, Marinković, Vitorović, Tumbasević (Ubiparip), A.S. Đurasović (Stanić), Bijelović, Ado, Srećković (Kvaku), Hrstić.

Čukarički: Belić, Stevanović, Gajić, Drezgić, Tošić, Kovač (Petković), Sisoko, Ovusu (Tomović), Ivanović (Miladinović), Adžić (Lučić), Badamosi.

Spartak u narednom kolu gostuje u Ivanjici gde će se sastati sa Javorom.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 5 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 789
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.