Komentara: 3
Pregleda: 1429

Fudbal: Spartak poražen od Čukaričkog (5:1)

03.04.2021. u 13:25h
Izvor: Subotica.com
Fudbaleri Spartaka pretrpeli su težak poraz na Banovom brdu. Čukarički je bio bolji, ubedljivo slavio i revanširao se za izgubljene bodove u prvom delu prvenstva kada su Subotičani upisali pobedu na Gradskom stadionu.
Fudbal: Spartak poražen od Čukaričkog (5:1)

Spartak pretrpeo je poraz od Čukaričkog na Banovom brdu. Domaći tim je slavio sa 5.1 u okviru 29. kola Linglong Superlige Srbije. Derbi četvrte i pete ekipe na tabeli pripao je domaćinu koji je već u prvih 20. minuta imao prednost od 2:0.  Iako je Šimura uspeo da smanji i da nadu „golubovima“, nastavak je pripao „brđanima“. Za desetak minuta su postigli još tri gola i rešili pitanje pobednika.

Čukarički je posle druge šanse stigao do prednosti. Pantić je probio odbranu Subotičana, uposlio Jovanovića, Dujmović je odbranio i poslao loptu u korner. Prekid je koštao Spartak gola. Docić je izveo udarac iz ugla, a Jovanović pogodio za 1:0. Imao je domaći tim jo jednu priliku nije je iskoristio, ali je zato veću inicijativu krunisao drugim golom. Jovanović je glavom prosledio loptu u mrežu za 2:0. Pokušavali su Subotičani da ugroze Petrovića, Srećković je šutirao, ali je golman Čukaričkog odbranio. U finišu prvog dela Šimura je doneo nadu Spartaku da može nešto promeniti u nastavku smanjivši na 2:1.

U drugom poluvremenu Čukarički je brzo rešio pitanje pobednika. Savić je iskosa s desne srane pogodio mrežu gostiju za 3:1. Nije mnogo trebalo domaćinu da poveća na 4:1. Iz slobodbog udarca Docić je asistirao Tanasijeviću a on povećao prednost. Ubrzo je Savić savladao Dujmovića podrugi put i već je bilo 5:1 za „brđane“. Mogli su Čukaričani još koji put da zatresu mrežu, ali se istakao Dujmović odbranama. Nisu uspeli Subotičani da ublaže bar poraz i bodovi su zasluženo ostali na Banovom brdu.

Čukarički – Spartak 5:1 (2:1)
Jovanović 9’, 30’, Savić 47’, 57’, Tanasijević 55’- Šimura 45

Čukarički: Petrović, Stevanović, Šapić, Tanasijević, Tošić, Docić, Kovač (Čolović), Pantić (Vidosavljević), Ergelaš (Mijailović), Jovanović (Rakonjac).

Spartak: Dujmović, Dunđerski, Tekijaški, Ivančević, Jović, Šimura (Đurasović), Marčić (Vidaković), Savković (Jovanović), Tufegdžić (Rajović), Srećković, Furtula (Bijelović).

U narednom kolu Spartak dočekuje Voždovac. Utakmica se igra u utorak od 18 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 3 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 1429
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.